jara napisał(a):Raul73 napisał(a):A z innych krajów widziałem coś takiego w Vukovarze - tylko 2 razy większe
We Wrocławiu bodajże widziałem.
mszkudlarek36 napisał(a):Jeśli chodzi o światła to w Rzeszowie fajną sprawą są liczniki zamontowane przy sygnalizacji świetlnej. Odliczają one czas do zapalenia się zielonego światła. Jak na mój gust to poprawiło to w znacznym stopniu komunikacje. Większość kierowców jest przygotowana i rusza od razu po zapalaniu się światła.
Vjetar napisał(a):W Paryżu było tego sporo. Fajna sprawa.
Vjetar napisał(a):Chciałbym żeby w moim mieście coś takiego zainstalowali zamiast Tristara.
kaszubskiexpress napisał(a):Vjetar napisał(a):W Paryżu było tego sporo. Fajna sprawa.
Biorąc pod uwagę, że wielu kierowców przy zielonym zaczyna zastanawiać się gdzie jest drążek zmiany biegów nie bardzo to ułatwia podróżowanie. Ja nie potrzebuję sekundnika, żeby być gotowym do ruszenia przy żółtym.
kaszubskiexpress napisał(a):Vjetar napisał(a):Chciałbym żeby w moim mieście coś takiego zainstalowali zamiast Tristara.
Nie można narzekać na kaca zanim się wypiło
Daj szansę Tristarowi.
Oceńmy go jak zacznie działać.
kaszubskiexpress napisał(a):Biorąc pod uwagę, że wielu kierowców przy zielonym zaczyna zastanawiać się gdzie jest drążek zmiany biegów
kaszubskiexpress napisał(a):Oceńmy go jak zacznie działać.
Vjetar napisał(a):No właśnie, Ty jesteś gotowy, ja czasem, reszta różnie...a dzięki "sekundnikowi" mogło by przejechać kilka aut więcej przy każdej zmianie świateł.
Vjetar napisał(a):Daj szansę ...swojemu portfelowi
Kierowcy mają coraz większe obawy przed nowymi fotoradarami, które staną na ulicach Trójmiasta w ramach budowy systemu Tristar. Wątpliwości wywołuje coraz większa liczba kamer montowanych nad skrzyżowaniami i aplikacje w smartfonach, które co ok. 500 metrów ostrzegają o wideorejestratorze.
Vjetar napisał(a):Trzeba będzie większą chłodnicę zamontować.
weldon napisał(a):No właśnie tego nie kumam - po co komu stoper, skoro wiadomo, zwłaszcza jak się często jeździ jedna trasą, ile będzie trwała zmiana i wystarczy w miarę szybko wrzucić bieg i ruszyć, a nie zastanawiać się, czy "będzie zieleńsze".
Vjetar napisał(a):No właśnie, Ty jesteś gotowy, ja czasem, reszta różnie...a dzięki "sekundnikowi" mogło by przejechać kilka aut więcej przy każdej zmianie świateł.
kaszubskiexpress napisał(a):Daj szansę Tristarowi.
Oceńmy go jak zacznie działać.
Vjetar napisał(a):Daj szansę ...swojemu portfelowi
Bocian napisał(a):... sekundnik nie służy tylko do ruszania spod świateł
Bocian napisał(a):... pokazuje jadącemu czy przejedzie na zielonym, pozwala mu bezpiecznie wyhamować.
weldon napisał(a):
Sekundnik, żeby dowiedzieć się kiedy mógłbyś przejechać przez skrzyżowanie, ale tego nie robisz, bo jest zastawione przez samochody? Po co? Żeby, jak pisałem, nerwy uspokoić?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi