Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kultura jazdy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.10.2018 08:36

Sąsiad do mnie:
- ty zimą ręcznego używasz (jeszcze jak miałem Ulysse z automatem)?!?
- no, bo mi to auto zjedzie na D a na P nie zostawiam, bo za ciężkie...
- a jak ci przymarznie?
- sąsiad, nie używany organ zanika, ja tam macham wajhą :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.10.2018 08:39

tak z ciekawości :) czego ty jesteś administrator ? :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.10.2018 08:41

Wintel, Windows, trochę Linux. Grzebię w sprzęcie serwerowym, takim klasycznym jak i przemysłowym. A co? :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.10.2018 08:41

a nic :) po prostu ciekawość ;) w każdym razie thx za odpowiedź ;)
Ostatnio edytowano 24.10.2018 08:42 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 24.10.2018 08:42

Pääkäyttäjä napisał(a):Zaciąganie ręcznego - zwłaszcza zimą - to zło... ;) Może w tej bawarce miał automat i... no cóż :D

Teraz w nowych autach coraz częściej jest elektryczny. Ja jeżdżę z aktywnym auto holdem i dla mnie to super wygodne. Minus to niemożność ruszenia z otwartymi drzwiami i przy uaktywnieniu włączone światła stop. Czasem aby wjechać np w wyższą trawę trzeba m.in. to wyłączyć
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.10.2018 08:44

bluesman napisał(a):a nic :) po prostu ciekawość ;)

OK ;) W mojej branży mówi się, żeby nie przyznawać się, że jest się (tfu!) informatykiem bo potem grzebiesz w czyimś laptopie lub pececie. A potem czyjś problem staje się moim problemem :mrgreen: Choć drugi sąsiad długo nie wiedział, czym się zajmuję i był mega zdziwiony, że ogarniam samochody z tabletu, laptopa i telefonu :mrgreen: Rzuciłem mu na odchodne, że to automotive to pochodna pracy dla industry 4.0 - chyba do dzisiaj to trawi ;)

piotrulex napisał(a):Teraz w nowych autach coraz częściej jest elektryczny. Ja jeżdżę z aktywnym auto holdem i dla mnie to super wygodne. Minus to niemożność ruszenia z otwartymi drzwiami i przy uaktywnieniu włączone światła stop. Czasem aby wjechać np w wyższą trawę trzeba m.in. to wyłączyć

Prawie wszystko da się wyłączyć lub zmodyfikować ;)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 24.10.2018 08:49

Prawda. Wymaga to jednak, dość często, ponadprzeciętnej wiedzy :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.10.2018 08:50

strasznie jestem ciekaw dzielności Ignasia przy oblodzeniu i śniegu bo jeszcze nie miałem okazji na poważnie go przetestować :) w trasie ca 700km spalanie wyszło 4,4 benzyna 1,2 silnik 90km
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.10.2018 08:52

Pääkäyttäjä napisał(a):
bluesman napisał(a):a nic :) po prostu ciekawość ;)

OK ;) W mojej branży mówi się, żeby nie przyznawać się, że jest się (tfu!) informatykiem bo potem grzebiesz w czyimś laptopie lub pececie. A potem czyjś problem staje się moim problemem :mrgreen: Choć drugi sąsiad długo nie wiedział, czym się zajmuję i był mega zdziwiony, że ogarniam samochody z tabletu, laptopa i telefonu :mrgreen: Rzuciłem mu na odchodne, że to automotive to pochodna pracy dla industry 4.0 - chyba do dzisiaj to trawi ;)

piotrulex napisał(a):Teraz w nowych autach coraz częściej jest elektryczny. Ja jeżdżę z aktywnym auto holdem i dla mnie to super wygodne. Minus to niemożność ruszenia z otwartymi drzwiami i przy uaktywnieniu włączone światła stop. Czasem aby wjechać np w wyższą trawę trzeba m.in. to wyłączyć

Prawie wszystko da się wyłączyć lub zmodyfikować ;)

Syn jest programistą tzw "wysokiego poziomu" ale komputera nie umie naprawić :) Informatyk porównując do ... to jest określenie jak w przepisie UPoRD, nie dostosowanie prędkości do warunków jazdy :mrgreen: Nie mam na myśli Ciebie bo informatykiem jest najwyżej Pani w szkole podstawowej :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.10.2018 09:00

bluesman napisał(a):strasznie jestem ciekaw dzielności Ignasia przy oblodzeniu i śniegu bo jeszcze nie miałem okazji na poważnie go przetestować :) w trasie ca 700km spalanie wyszło 4,4 benzyna 1,2 silnik 90km

Masz 4x4?

bluesman napisał(a):Syn jest programistą tzw "wysokiego poziomu" ale komputera nie umie naprawić :) Informatyk porównując do ... to jest określenie jak w przepisie UPoRD, nie dostosowanie prędkości do warunków jazdy :mrgreen:

Heheheheheh i jakie jest potem zdziwienie, że "no jak to tak - przecież pracujesz z komputerami" :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.10.2018 09:05

Pääkäyttäjä napisał(a):Masz 4x4?

bluesman napisał(a):Syn jest programistą tzw "wysokiego poziomu" ale komputera nie umie naprawić :) Informatyk porównując do ... to jest określenie jak w przepisie UPoRD, nie dostosowanie prędkości do warunków jazdy :mrgreen:

Heheheheheh i jakie jest potem zdziwienie, że "no jak to tak - przecież pracujesz z komputerami" :D

tak, ale to jest tzw allgrip i dołącza się sam w razie w :) w każdym razie już wiem, ze działa :)
Co do drugiego właśnie tak jest :) i by było śmieszniej daje do naprawy :) My do dzisiaj tego z małżonką nie możemy zrozumieć 8O jest jedno małe ale, zarabia na tyle, że ta naprawa to dla niego grosze i gdyby ew. się sam tym zajął to byłaby dla niego zbyt duża strata czasu. Poza tym stwierdził kiedyś, że każdy musi mieć z czego żyć ;)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 26.10.2018 07:24

Ciekawe jaką miał rejestrację :) https://www.poboczem.pl/video,vId,2597408
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 26.10.2018 11:38

bluesman napisał(a):Ciekawe jaką miał rejestrację :) https://www.poboczem.pl/video,vId,2597408

Tablice NE...
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 27.10.2018 04:54

krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 27.10.2018 22:14

bluesman napisał(a):Ciekawe jaką miał rejestrację :) https://www.poboczem.pl/video,vId,2597408

To chyba było szkolenie kierowcy BORu :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi