Re: Przez Czechy, przez Austrię, przez Słowację, przez Węgry
napisał(a) greenrs » 19.10.2018 13:15
ApropoDefacto napisał(a):...rozwala mnie to plucie Polaków na Polaków i wielkie solidarności i wspólny płacz na facebooku
kolego zobacz sobie jak Słowacy jeżdżą furami po naszych drogach, zwłaszcza na zakopiance
niczym się nie różnią od tych z linka, no może jedynie tym, że jeszcze nikogo nie zabili (ale zapewniam- to tylko kwestia czasu)
a jak zabiją to nie licz, że Słowacy będą lecieć na fejsie z kondolencjami i swoich rodaków będą za to krzyżować
to tylko nasi chyba lubią być takimi obrońcami moralności na całym świecie i wszystkim do tyłka włazić...
Hmm... Bardzo ciekawe, co tu napisałeś.
Jeśli dobrze rozumiem, to w Twoim świecie przeprosiny i współczucie to coś złego i poniżającego?
Cofając się do przedszkola to wyrażasz mniej więcej postawę:
nie przeproszę, bo on też mnie uderzył i nie przeprosił Spróbuj czasem inaczej, zobaczysz jakie to fajne. Spróbuj szanować innych - też Ci się odwdzięczą.
Może tego nie rozumiesz, ale ja staram się zawsze przeprosić, jeśli kogoś skrzywdziłem czy uraziłem... i robię to przede wszystkim dla siebie
Jest mi z tym lepiej
A to jak Słowacy czy inni jeżdżą u nas nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia w kontekście omawianego tragicznego zdarzenia.