anakin napisał(a):Się pytam- kto TAK ubrany jeździ na rowerze???
Ja, latem do kościoła.
anakin napisał(a):Żal.pl.
Tak, żal to jest, że nie mam takiego bicycla.
anakin napisał(a):Się pytam- kto TAK ubrany jeździ na rowerze???
Żal.pl.
Pääkäyttäjä napisał(a):anakin napisał(a):Się pytam- kto TAK ubrany jeździ na rowerze???
Żal.pl.
Hipsterka po mieście, do pracy w korpo - tfu, w jakichś śniadaniowniach czy szerowanych spejsach. Serio - ja już raz usłyszałem, że na rowerze w mieście powinno się ubierać "po miejsku" a nie w obcisłe ciuchy. Co kto woli
Dzień dobry Panom
fly napisał(a):....dobra ....mam mieszane uczucia odnośnie tej wypowiedzi Maji Włoszczowskiej blisko z przed roku
https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... mi/c6f8y1b a szczególnie fragment o jeżdzie parami (od 1min.10 sek)
pozdro
ogi napisał(a):Mały fragment ustawy Prawo o ruchu drogowym, dla tych co na rowerach
[...]
3. Kierującemu rowerem lub motorowerem zabrania się:
1) jazdy po jezdni obok innego uczestnika ruchu;
Cyt. z Gazety Prawnej.Co do zasady rowerzyści nie mogą jechać obok siebie po jezdni. Powinni jechać jeden za drugim. Z tym że ostatnia nowelizacja ustawy – Prawo o ruchu drogowym, która weszła w życie 21 maja 2011 r. dopuszcza co prawda jazdę rowerów obok siebie po jezdni, ale tylko wtedy, gdy nie utrudnia to poruszania się innym uczestnikom ruchu albo w inny sposób nie zagraża bezpieczeństwu ruchu drogowego. Oznacza to, że rowerzyści mogą tak jechać np. na całkowicie pustej drodze. W momencie gdy pojawia się pojazd, który np. chce ich wyprzedzić, rowerzyści powinni ustawić się w kolumnie.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi