Odnoszę wrażenie, że można to porównać z wyspą Pag:anakin napisał(a):W ubiegłym roku miałem okazję "uczestniczyć" (służbowo) w zlocie miłosników tej marki...
"Potem już nic nie będzie takie same"
boboo napisał(a):Odnoszę wrażenie, że można to porównać z wyspą Pag:anakin napisał(a):W ubiegłym roku miałem okazję "uczestniczyć" (służbowo) w zlocie miłosników tej marki...
"Potem już nic nie będzie takie same"
Rysio napisał(a):anakin napisał(a):
A tak poważnie to debilowi powinni dożywotnio lejce zabrać!
Tak samo jak temu od kamery bo jest dla mnie współwinnym zdarzenia. J..... król lewego pasa.
W żadnym!Trajgul napisał(a):w jakim procencie przyczynił się do tego niebezpieczny manewr wyprzedzania gościa, który to nagrywał.
greenrs napisał(a):Na filmie widać, że wyprzedza skodę. Jak miał to zrobić jak nie lewym pasem?
boboo napisał(a):Od rozpoczęcia wyprzedzania do pojawienia się tego BMW mija 6 sekund.
Nikomu drogi nie zajechał.
Gdyby BMW'owiec miał choć zalążek mózgu, zdążyłby bez problemu wyhamować.
Ale to widocznie kolega "Rufusa-BMW", albo nawet on sam. Tylko że stuknęło mu 40 lat, więc lefreks już nie ten.
Rysio napisał(a):Od zmiany pasa do pojawienia się BMW minęły moim zdaniem 4 sek. (nie jak Boguś pisze 6)
Art. 16.
1. Kierującego pojazdem obowiązuje ruch prawostronny.
2. Kierujący pojazdem, korzystając z drogi dwujezdniowej, jest obowiązany jechać po prawej jezdni; do jezdni tych nie wlicza się jezdni przeznaczonej do dojazdu do nieruchomości położonej przy drodze.
3. Kierujący pojazdem, korzystając z jezdni dwukierunkowej co najmniej o czterech pasach ruchu, jest obowiązany zajmować pas ruchu znajdujący się na prawej połowie jezdni.
4. Kierujący pojazdem jest obowiązany jechać możliwie blisko prawej krawędzi jezdni. Jeżeli pasy ruchu na jezdni są wyznaczone, nie może zajmować więcej niż jednego pasa.
Rysio napisał(a):Ja kieruję się zasadą, że jeśli widzę w lusterku coś co się szybko zbliża, to trzymam się swojego pasa i nie zmuszam nikogo do hamowania. W tym przypadku widać ewidentnie JA a resztę mam w d... .
Od zmiany pasa do pojawienia się BMW minęły moim zdaniem 4 sek. (nie jak Boguś pisze 6), więc kamerzysta bezproblemowo mógł zbliżający się pojazd zauważyć i określić jego prędkość. Jeśli nie powinien przeprowadzić badania wzroku bądź psychotesty.
Kierowca BMW został zmuszony do dość ostrego hamowania, kierowca kamerzysta mógł spokojnie z manewrem moim zdaniem wymuszenia spokojnie poczekać.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi