Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kultura jazdy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.12.2017 12:53

baunty napisał(a):Miło mi, że zrobiłem coś co Ci się tak podoba :D
Jesteś dziś przynajmniej drugą istotą, której sprawiłem trochę radości - pierwszą jest mój piesek, który radość okazywał merdając ogonem.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę

Istotą ? czyli dalej w sferze fantazji, a mam czułki ? Cieszę się :mrgreen: , jak się domyślasz określenie "fantastyczny" dotyczyło owego marsjanina :)
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 11.12.2017 13:16

bluesman napisał(a):......, a mam czułki ? Cieszę się :mrgreen: :)

Nie wiem czy masz czułki lub inne mniej lub bardziej nietypowe "części" typu : rogi , ogon itp.
Nie wiem też, czy masz te bardziej typowe "części" typu mózg itd i wybacz, ale nie jestem tym zainteresowany. :arrow: :papa:
Natomiast jeśli Ty nie jesteś tego pewien, czy masz czułki, to biegnij do lustra :)

Miło, że się cieszysz :D
Pozdrawiam :papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.12.2017 13:23

baunty napisał(a):
bluesman napisał(a):......, a mam czułki ? Cieszę się :mrgreen: :)

Nie wiem czy masz czułki lub inne mniej lub bardziej nietypowe "części" typu : rogi , ogon itp.
Nie wiem też, czy masz te bardziej typowe "części" typu mózg itd i wybacz, ale nie jestem tym zainteresowany. :arrow: :papa:
Natomiast jeśli Ty nie jesteś tego pewien, czy masz czułki, to biegnij do lustra :)

Na naukę nigdy za późno :mrgreen:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 11.12.2017 16:47

W ten oto sposób do grona użytkowników naszych dróg dołączyli marsjanie i istoty zaopatrzone (wyposażone) w czułki. :lol: :lol: :lol:
Z pewnością jeśli nie przyczyni się to podniesieniu bezpieczeństwa to przynajmniej obdarzy wszystkich odrobiną uśmiechu, jakże potrzebnego do rozładowania stresowych drogowych sytuacji. :papa:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.12.2017 21:26

krutom napisał(a):W ten oto sposób do grona użytkowników naszych dróg dołączyli marsjanie i istoty zaopatrzone (wyposażone) w czułki. :lol: :lol: :lol:

"Man in black" nie oglądałeś? 8O
:oczko_usmiech:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 11.12.2017 23:41

anakin napisał(a):
krutom napisał(a):W ten oto sposób do grona użytkowników naszych dróg dołączyli marsjanie i istoty zaopatrzone (wyposażone) w czułki. :lol: :lol: :lol:

"Man in black" nie oglądałeś? 8O
:oczko_usmiech:

A i owszem. Mieli takie fajne urządzenia do "naprawiania" pamięci. Na drogowych "szeryfów" byłyby w sam raz. :oczko_usmiech:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 14.12.2017 15:13

Tak dla zmiany tematu.
Zaobserwowane na osiedlowym parkingu.
received_10155955598916992.jpeg

:wink:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 23.01.2018 22:19

Za coś takiego 500 zł . To jakaś farsa :evil: https://wiadomosci.wp.pl/500-zl-za-taki ... 043101825a
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 23.01.2018 22:40

Habanero napisał(a):Za coś takiego 500 zł . To jakaś farsa :evil: https://wiadomosci.wp.pl/500-zl-za-taki ... 043101825a

Tak, to jest farsa i dlatego tutaj jest jak jest. :( W swojej relacji z wakacji 2017, przy okazji pobytu w Szwajcarii pisałem o tamtejszych restrykcyjnych przepisach, które powodują, że właśnie Szwajcaria i Norwegia należą do najbezpieczniejszych krajów w Europie.
savic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) savic » 23.01.2018 22:49

walp napisał(a):
Habanero napisał(a):Za coś takiego 500 zł . To jakaś farsa :evil: https://wiadomosci.wp.pl/500-zl-za-taki ... 043101825a

Tak, to jest farsa i dlatego tutaj jest jak jest. :( W swojej relacji z wakacji 2017, przy okazji pobytu w Szwajcarii pisałem o tamtejszych restrykcyjnych przepisach, które powodują, że właśnie Szwajcaria i Norwegia należą do najbezpieczniejszych krajów w Europie.

to nie jest farsa - przecież w komentarzach co niektórzy "miszcze fajery" piszą że wina nagrywającego bo się wgramolił na lewy i nie posuwał ile fabryka
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.01.2018 23:02

Po pierwsze to rzecz nie działa się w Oswięcimiu.
Po drugie w Skodzie pewnie nie jechała Żadna Ważna Persona, a BMW to nie Seicento.
Po trzecie przy takiej prędkosci nie można odniesć żadnych obrażeń.
Co innego gdyby BMW jechało powiedzmy z prędkoscią....50 km/h.
Wtedy na pewno ktos by do szpitala trafił.

Brak przesłanek do zakwalifikowania tego czynu jako wypadek.

A tak poważnie to debilowi powinni dożywotnio lejce zabrać! :evil:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 23.01.2018 23:09

W Norwegii jazda "na zderzaku", bez zachowania bezpiecznej odległości 2800 zł. W Polsce rzecz naturalna, traktowana przez wielu kierowców za normę i sygnał do tego żeby zjechać z drogi potencjalnemu bandycie, niejednokrotnie stwarzając zagrożenie . W innym przypadku bandyta pojedzie sobie prawym i albo zabije, albo w najgorszym wypadku przy dzwonie zapłaci 500.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 23.01.2018 23:27

Niestety u nas jest jak jest... ale innym tematem jest w ogóle image marki BMW, tak wiem stary jak świat to stereotyp ale PRAWDZIWY!, nawet wczoraj podobny "miszcz" tym razem w X6 wyprzedzał mnie na podwójnej ciągłej, w nocy zajeżdżając mi drogę po tym manewrze i zmuszając do zdecydowanego hamowania oczywiście w sznurze aut czyli był do przodu o te kilka metrów. Niestety ta marka chyba tak na ludzi działa jak płachta na byka ?, a może jakieś specjalne są testy w salonach :).
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.01.2018 23:43

yzedef napisał(a):ale innym tematem jest w ogóle image marki BMW, tak wiem stary jak świat to stereotyp ale PRAWDZIWY!

W ubiegłym roku miałem okazję "uczestniczyć" (służbowo) w zlocie miłosników tej marki.
Uwierz- krzty przesady nie ma w opiniach na temat tych ludzi.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 23.01.2018 23:48

Właśnie słyszałem policjanta w tv, który powiedział, że wypadek jaki spowodował kierowca BMW jest wystarczającą karą i spowoduje, że w przyszłości człowiek ten zdejmie nogę z gazu. I już nie wiem, śmiać się, czy płakać :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi