Fanka napisał(a):
No, tak ale trzeba to wszystko opisywać, kto ma czas na to. Tylko naprawdę jakieś bulwersujące historie, jak moja z Tirem mogły by mnie zmusić do straty czasu i energii. Nie będę przecież jak ktoś źle zaparkował i blokuje przejazd, wychodzić filmować, potem opisywać, wysyłać, bo stracę na to godzinę, albo więcej. To już lepiej wycofać tyłem samochód, mniejsza strata czasu.
Nie - krótki opis w zupełności wystarczy: czas i miejsce, co jest źle. Z drugiej strony - jak Ty to sobie wyobrażasz? Wysyłasz zdjęcie bez opisu i gotowe? To tak nie działa. Każda zgłoszona sytuacja z nagrania czy zdjęcia, kończy się wezwaniem w charakterze świadka do jednostki policji, do której przesłało się zgłoszenie.
Z jednym się zgodzę - na "bzdury" coraz mi się chce reagować. Po tym, co np. niedawno odwaliłastraż miejska w Rybniku, nie ma sensu się żołądkować z idiotami, z bezmyślnym i bezrefleksyjnym zachowaniem. Zaś nasza policja jest zasypana robotą - na odpowiedź na ostatnie zgłoszenie czekałem nieco ponad miesiąc.