Fanka napisał(a):Czy 2900 , czy 3000 tysiące i tak stawia nas w czołówce śmiertelnych wypadków w Europie, jak nie na 1-szym miejscu...i to jest smutne..Ja Wam powiem, że każdy, gdyby wiedział, że uratuje to życie 1000 ludzi zgodził by się na te 2 tys mandaty. Tylko, nie jest to takie oczywiste. Po prostu u nas, ludzie dostają swego rodzaju pierdolca za kierownicą i tylko coś naprawdę dotkliwego, może ich powstrzymać. Takie jest moje zdanie. Mogę się mylić oczywiście.
sito_zabrze napisał(a):Ostatnio pod marketem na kopercie dla inwalidów parkuje duzy SUV , marki nie podam bo znowu bedzie ze sie na nich uwzięliśmy.... Wychodzi pan o wzroście 190cm nie wyglądający na inwalide. Na moje pytanie czemu nie wjechał do marketu miałby jeszcze bliżej odpowiedział :
Spi.....j
Niestety u nas panuje przekonanie o bezwględnej demokracji. Czyli moge se robić co chce bo jestem wolnym człowiekiem...... do tego dochodzi wszechobecny egoizm czyli najpierw ja a potem chołota....
Fanka napisał(a):Czy 2900 , czy 3000 tysiące i tak stawia nas w czołówce śmiertelnych wypadków w Europie, jak nie na 1-szym miejscu..
anakin napisał(a):Fanka napisał(a):Czy 2900 , czy 3000 tysiące i tak stawia nas w czołówce śmiertelnych wypadków w Europie, jak nie na 1-szym miejscu..
Masz dane z 2016?
Bo wg tych z 2015 - mijasz się z prawdą.
fly napisał(a):Cze!
Może jednak przeczytasz ze zrozumieniem Raport Komisji Europejskiej z dnia 31 marca 2016 ?
który to podlinkował kol. anakin.
pozdro
Fanka napisał(a):fly napisał(a):Cze!
Może jednak przeczytasz ze zrozumieniem Raport Komisji Europejskiej z dnia 31 marca 2016 ?
który to podlinkował kol. anakin.
pozdro
A, co tu jest do zrozumienia ? Według raportu KE jesteśmy w czołówce grubo przekraczamy średnią Europejską, a z pierwszym miejscem chodziło mi o to co podałam, czyli ilość ofiar na 100 wypadków...te wszystkie dane Europejskie i więcej są na końcu raportów naszej Policji, tam są wszelakie statystyki i we wszystkich wypadamy słabo, a w jednej mamy pierwsze miejsce i tyle miałam na myśli.
boboo napisał(a):A jak temu przeciwdziałać?Pääkäyttäjä napisał(a):Jeżeli część naszego społeczeństwa nie będzie myliła wolności ze swawolą, to nic się nie zmieni.
Jak wyrywać chwasty, żeby samemu nie wpaść w "tryby młynów sprawiedliwości"?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi