napisał(a) kaszubskiexpress » 14.11.2017 16:08
Fanka napisał(a):Dałam sobie spokój. Ja akurat znam kogoś kto studiuje chemię, a byłby przez wielu kwalifikowany jako upośledzony. Zespół Aspergera jest często wybitnie utalentowany matematycznie, a ciężko im się przystosować do życia w społeczeństwie i na pewno nie mogliby być kierowcami Tirów, mimo że mogą zdobyć nagrodę nobla na przykład. Oczywiście, to prawda, nie każdy człowiek z wysokim IQ mógłby kierować Tirem. To bardzo ciężka praca i trzeba mieć odpowiednie predyspozycje. Problem w tym, jest tak duży niedobór kierowców, że zatrudnia się osoby, które tych predyspozycji nie mają. Niestety czy komuś się to podoba ,czy nie, ale ludzie z niskim IQ, mają problem ze skończeniem szkoły. Brak podstawowego wykształcenia jest nie 100 %, ale silnym wskazaniem, że IQ kandydata jest poniżej średniej. Kierowca kierujący ogromnym Tirem powinien mieć IQ, co najmniej na przeciętnym poziome, czyli około 100.
Mocno się wstrzymywałem przed komentowaniem Twoich wpisów, ale nie dałem rady.
Masz znajomych chemików z Aspergerem, w Twoim sąsiedztwie rocznie jedna, dwie osoby giną na motocyklach, nie wiem ile masz lat, ale pewnie w okolicy motocyklistów już nie ma. Zakładam, że masz też znajomych kierowców Tirów z zaliczonymi 3 klasami podstawówki itd, bo na podstawie jakichś obsewrwacji wysnuwasz swoje wnioski.
Ja mieszkam na bardzo dużym osiedlu i od lat nie słyszałem o śmierci jakiegoś motocyklisty z okolicy.
W sumie nigdy nie słyszałem.
Ale może na moim osiedlu mieszkają sami debile i nie wiedzą, w którą stronę przekręcić manetką, żeby przyśpieszyć.
Odnośnie poziomu IQ gwarantuję, że wielu doc, dr, mgr itd posrałoby się za kierownicą tira, gdyby im drogę zajechał jakiś kierowca osobówki z IQ poniżej 100 !!!!!!!