yzedef napisał(a):Buziaczki gdzie Ty widzisz kosmos ?. Cisza i spokój, a tutaj normalna dyskusyja o tirowcach.
Normalnie kadzidełka i landrynki wszędzie...
Tirowcy to tumany.
Ja jeszcze słyszałem, że złotówy i busiarze.
endryu napisał(a):anakin napisał(a):Fanka napisał(a):Nie umiecie rozmawiać o problemie.
Ja osobiście nie mam odpowiedniego wykształcenia.
E tam... Ale doświadczenie za kierownicą posiadasz
Fanka napisał(a):Trudno oczekiwać, aby Tirami kierowała elita intelektualna. To jeden z zawodów, który można wykonywać bez jakiegokolwiek wykształcenia. Nie chodzi o poziom intelektualny, prości ludzie też bywają odpowiedzialni...
nowotarżanin napisał(a):No chyba jednak nie spełnia normy wykształcenia wskazanej przez "Fankę"
anakin napisał(a):nowotarżanin napisał(a):No chyba jednak nie spełnia normy wykształcenia wskazanej przez "Fankę"
No właśnie nie wiem jak się w tym odnaleźć.
Wykształcenia nie mam ,co do intelektu to też nie jestem za bardzo obiektywny, ale muszę przyznać, że w swej prostocie jestem odpowiedzialny (poza oczywiście momentami, w których odpowiedzialny nie jestem).
Fanka napisał(a):Nie umiecie rozmawiać o problemie. może nie wszyscy, ale zdecydowanie za bardzo się angażujecie emocjonalnie w zwykły temat.
Habanero napisał(a):Fanka napisał(a):Nie umiecie rozmawiać o problemie. może nie wszyscy, ale zdecydowanie za bardzo się angażujecie emocjonalnie w zwykły temat.
Z wieloma problemami, które przedstawiłaś, niestety zgadzam się. Piszę niestety, bo chciałbym żeby było inaczej.
Od kierowców zawodowych powinno wymagać się znacznie więcej. Chodzi mi generalnie o rekrutację do zawodu
(specjalistyczne badania, wykształcenie !!!)
W naszym kraju jeździ dużo kierowców zawodowych, którzy nie powinni jeździć w ogóle samochodami, tym bardziej ciężarowymi.
Co do Wszystkich, którzy twierdzą, że niski iloraz inteligencji jest jakąś obrazą i tym bardziej czynnikiem wykluczającym z tego zawodu, powiem - mylicie się
I nie mówię tu o opóźnieniu umysłowym, tylko o IQ poniżej 70. Tego na badaniach psychotechnicznych nie sprawdzają.
Ludzie z upośledzeniem umysłowym w stopniu lekkim, po szkole specjalnej, jeżdżą tirami i nie mówię tego, żeby kogoś obrazić, to są fakty (znam takich kierowców i uważam że nie powinni wykonywać tej pracy).
Przeszli jednak wszystkie badania, zdali egzaminy i jeżdżą - to tak a propos wykształcenia i inteligencji.
nowotarżanin napisał(a):W naszym kraju jeździ zdecydowanie więcej kierowców samochodów osobowych, którzy nigdy nie powinni zasiąść za kierownicą, bo np. uważają, że mogą jechać lewym pasem cały czas bo przecież Oni to "miszczowie prostej".
nowotarżanin napisał(a):Wskaż proszę jakieś obiektywne badania statystyczne wskazujące, że ludzie z wyższym IQ powodują mniej wypadków drogowych,
nowotarżanin napisał(a):......a jeżeli Twój wywód odnośnie ilorazu inteligencji kierowców zawodowych to tylko Twoje osobiste przemyślenia to powiem - mylisz się.
Fanka napisał(a):Wiadomo, że nie wszyscy kierowcy mają taki sam poziom (pisząc ogólnie) Tam też panuje hierarchia. Na trasy międzynarodowe są wyższe wymagania. Są też kierowcy z maturą, sama takiego znam. Natomiast jest masę takich, którzy nawet podstawówki nie skończyli. No przykro mi, że kogoś to boli, ale taka prawda.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi