Nie wiem czy Ci to pomoże, ale mój sposób na wybór lunchu po drodze (pontonowej) to po prostu googleMaps.empire13 napisał(a):(...) W tym roku chciałbym bardziej świadomie szukać obiadów.
boboo napisał(a):Nie wiem czy Ci to pomoże, ale mój sposób na wybór lunchu po drodze (pontonowej) to po prostu googleMaps.empire13 napisał(a):(...) W tym roku chciałbym bardziej świadomie szukać obiadów.
Przed urlopem "odwiedzam" na gM wszystkie potencjalnie leżące po drodze (oczywiście przy brzegu, z możliwością zacumowania) konoby i oglądam sobie zdjęcia. Prawie zawsze jest fotka z menu, zawsze sporo potraw no i ambiente.
To mi pomaga w decyzji: "przybijamy tu, albo pociągniemy jeszcze 10 minut".
empire13 napisał(a):Nie chcę zakładać nowego tematu (bo być może taki tu już jest) a ten z tematów kulinarnych jest najgorętszy
Szukałem na forum ale nie znalazłem (choć może szukałem źle), mimo iż tematów o owocach morza jest wiele.
Szukam strony (albo przewodnika lub tematu na forum) z wykazem (skład, nazwa, sposób obróbki termicznej, zdjęcia itp ) potraw dostępnych w restauracjach w Chorwacji.
Zwykle jadam w ciemno i na miejscu szukam w menu czegoś, co wpadnie w oko.
W tym roku chciałbym bardziej świadomie szukać obiadów.
empire13 napisał(a):Nie chcę zakładać nowego tematu (bo być może taki tu już jest) a ten z tematów kulinarnych jest najgorętszy
Szukałem na forum ale nie znalazłem (choć może szukałem źle), mimo iż tematów o owocach morza jest wiele.
Szukam strony (albo przewodnika lub tematu na forum) z wykazem (skład, nazwa, sposób obróbki termicznej, zdjęcia itp ) potraw dostępnych w restauracjach w Chorwacji.
Zwykle jadam w ciemno i na miejscu szukam w menu czegoś, co wpadnie w oko.
W tym roku chciałbym bardziej świadomie szukać obiadów.
Bravik napisał(a):Można pogrzebać i tutaj:
https://maklowicz.sklep.pl/pl/p/Dalmacj ... charska/33
Można też kupić duuużo taniej.
Janusz Bajcer napisał(a):