Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ktoś był w Zadarze ??

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
cola
Plażowicz
ktoś był w Zadarze ??

Nieprzeczytany postnapisał(a) cola » 28.07.2004 07:46

Jade w przyszły czwartek do Zadaru,moze ktos cos nie cos mi napisze jak tam jest ,co warto zwiedzic itp.DZIEKI
dakard
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dakard » 28.07.2004 09:24

cola napisał(a):Jade w przyszły czwartek do Zadaru,moze ktos cos nie cos mi napisze jak tam jest ,co warto zwiedzic itp.DZIEKI

Moze jestem z innej bajki ale uliczki Zadaru bardziej podobały mi sie niż uliczki Dubrownika.... No i miejscowe kobiety są atrakcyjniejsze niż te na południu :))
AniaWarszawa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaWarszawa » 31.07.2004 14:09

Ja bylam w Zadarze juz kilka razy. Co roku odwiedzam to miasto,mam do niego wielki sentyment. Oprocz sztandarowych zabytkow i najpopularniejszych miejsc najczesciej odwiedzam tam sklep muzyczny przy ulicy Sirokiej :-) Zawsze znajduje w nim jakas plyte,ktora pozwoli mi przetrwac polska zime i doczekac kolejnych wakacji w Chorwacji :-) Goraco polecam!
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 01.08.2004 21:37

cola napisał(a):Jade w przyszły czwartek do Zadaru,moze ktos cos nie cos mi napisze jak tam jest ,co warto zwiedzic itp.DZIEKI

Zwiedzić warto to co opisują w przewodniku.
Tautaj jest mapka http://www.republika.pl/chorwacja_karol099/Zadar.jpg

Numery obiektów:
1.Kopnena Vrata
2.Crkva Sv. Sime
3.Samostan Sv. Mihovila
4.Gradska Straza
5.Sv.Marija
6.Arheoloski Muzej
7.Sveti Krsevan
8.Sveti Donat
9.Katedrala Svete stosije
10.Sanostan Svetog Frane

pozdr
Karol
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 01.08.2004 21:38

dakard napisał(a):

Moze jestem z innej bajki ale uliczki Zadaru bardziej podobały mi sie niż uliczki Dubrownika.... No i miejscowe kobiety są atrakcyjniejsze niż te na południu :))

Zgadzam się z Tobą :)
pozdr
Karol
saturn3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) saturn3 » 03.08.2004 13:49

cola,
otóż w samym Zadarze - w ktorym byłem jaki miesiąc temu- toooooooooo....... nie ma co zwiedzać ! :lol:
jedyne co, to stare miasto , które z powodzeniem można zaliczyć w jedno popołudnie i tak jakby koniec.
Co do uliczek o ktorych pisali moi poprzednicy to nie zgadzam się z nimi zupełnie !!! tych kilka uliczek w Zadarze absolutnie nie umywa się do wspaniałości uliczek w Dubrowniku! ale każdy ma pewnie swoje zdanie na ten temat :D
polecam też okolice Zadaru
Pozdr S3
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 03.08.2004 14:07

Polecam punk 10 na liście. U mnie to sie nazywa kościół Franka - nazwa nieważna, sam kościół jest mały barokowy, widac że wyposażenie ograbiono. Zachowało się trochę sprzętów z XVIIw w tym piękna marmurowa chrzcielnica. A koło kościoła jest Instytut liturgi pastoralnej z pięknym dziedzincem w którym wystawione są płyty nagrobne.
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 03.08.2004 14:28

cola Byłam dwa lata pod rząd w Zadarze- Karol wymienił wszystko co najwazniejsze.Dodam ze w muzeum Archeologii jest nawet plan zwiedzania po polsku-hehh-warto moim zdaniem tam sie udać, jeśli chodzi o stare miasto to zostało tego niewiele-umiejetnie wbudowano w to nowe miasto-ale dopatrzysz sie ruin. Jesli zakupy to tylko w Kauflandzie-zdecydowanie nataniej, a jeśli jestes fanem futbolu to zajrzyj na stadion NK Zadar
Pozdrawiam i miłego wypoczynku!

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

ktoś był w Zadarze ??
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone