numenius napisał(a):Witam. Jak to dobrze, że sezon już tuż, tuż. Jedziemy 4-ty raz, tym razem jedzie z nami rodzina (2+2), która jeszcze nie zna uroków Cro. Wcześniej jeździliśmy "niżej", tym razem wybór padł na Poljicę k.Mariny. Mam zatem pytanie, czy dla doznań wzrokowych lepie zjechać zjazdem PRGOMET jadąc trochę dłużej autostradą, czy jednak zjazdem Vrpolje trochę wcześniej. Czy jest różnica (nie chodzi o dystans ani koszt)? Ostatnio zjeżdżałem tym zjazdem na wysokości PISAK-a i przejezd przez góry jest rewelacyjny dla oka. Wiem, że tu wcześniej nie ma takich wysokich gór, ale może ktoś jechał oboma zjazdami i coś podpowie.
FUX napisał(a):Z Grebasticy do Primosten coś zobaczysz. Widoki są jednakże wyżej (Zadar-Rijeka) lub zdecydowanie niżej, Omis-Makarska.
dareks20 napisał(a):Zey nie zakładać nowego tematu to ja mam podobne pytanie. Jadę do Vodic, w Cro 2 raz. Pierwszy praktycznie do końca autostradą (Ciovo). Teraz chciałbym pojechać trochę stara droga, powiedzmy ostatnie 50 km. Czy jest jakiś zjazd a autostrady który zapewni piękne widoki i po wyczerpującej drodze doda energii.?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi