Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Który zjazd do Tucepi

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
LFB
Croentuzjasta
Który zjazd do Tucepi

Nieprzeczytany postnapisał(a) LFB » 08.06.2010 14:00

Witam w sierpniu 14 rozpoczynam pobyt w Tucepi. Niestety jest to sobota i więc liczę sie z dużym ruchem na jardance. Analizując dojazd zastanawiam się który warinat zjazdu z autostrady lepiej wybrać czy przez Zadvarie, Brelę i Makarską czy tez moze dojechac autostradą do Ravca i przez Gornje Igrane dojechać do Makarskiej i tam "zawrócić" do Tucepi. Drugi wariant jest bardziej pokręcony. Moje wątpliwości budzi to że z bramek na samym końcu korzystać będą też jadący dalej na południe i teoretycznie zjazd na Brele moze być mniej oblegany. Nie wiem też jaki ruch moze być na tej trasie bo jest to dosyć nowa możliwość dojazdu. Zalezy mi na jak najszybszym i mniej zakorkowanym wariancie dla tego bardzo proszę Was o pomoc. :)
binkowskig
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 08.06.2010 18:18

Witam. Również zaczynam pobyt tego samego dnia ale w Igrane. Osobiście zjadę w Sestanovac. Nie było kłopotów w poprzednich latach na tym zjeżdzie więc teraz chyba też nie będzie. Jeśli nie jechałeś tym zjazdem to polecam ze względu na EKSTREMALNĄ PANORAMĘ w momencie dojazdu do Jadranki.
dorota131
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota131 » 10.06.2010 08:45

Jeżeli wybierzesz drugi wariant będzie to trasa, która na mnie zrobiła niesamowite wrażenie. Widoki z górskiej drogi na Adriatyk to coś wspaniałego. Poza tym droga bardzo kręta więc nie osiągniesz wielkich prędkości ale warto tamtędy pojechać. W ubiegłym roku pojechalismy autostradą do Ravca i stamtąd do Podgory, przejeżdżaliśmy przez Tucepi.
Wracaliśmy wariantem, który wybrałeś jako pierwszy i moim zdaniem dojedziesz szybciej na miejsce właśnie ta drogą.
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 10.06.2010 14:39

My zawsze zjeżdżamy w Sestanovac, a też pomykamy do Tucepi :D
Pozdrawiam :)
binkowskig
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 10.06.2010 14:39

dorota131 napisał(a):Jeżeli wybierzesz drugi wariant będzie to trasa, która na mnie zrobiła niesamowite wrażenie. Widoki z górskiej drogi na Adriatyk to coś wspaniałego. Poza tym droga bardzo kręta więc nie osiągniesz wielkich prędkości ale warto tamtędy pojechać. W ubiegłym roku pojechalismy autostradą do Ravca i stamtąd do Podgory, przejeżdżaliśmy przez Tucepi.
Wracaliśmy wariantem, który wybrałeś jako pierwszy i moim zdaniem dojedziesz szybciej na miejsce właśnie ta drogą.

W tej drugiej wersji jadąc przez Górne Igrane , można wjechać na Sv Jure...tam dopiero zaczynają się ekspozycje i adrenalina rośnie. Moja fotka jest właśnie z tej trasy....
dede
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dede » 10.06.2010 15:05

Witam. Zdecydowanie Sestanovac, dalej nie ma żadnego sensu. No i ten pierwszy widok Jadranu, kto jechał ten wie o czym mówię. Dla mnie to najbardziej wyczekiwane miejsce w drodze na wakacje - jeszcze miesiąc. :lol:
binkowskig
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 10.06.2010 15:20

dede napisał(a):Witam. Zdecydowanie Sestanovac, dalej nie ma żadnego sensu. No i ten pierwszy widok Jadranu, kto jechał ten wie o czym mówię. Dla mnie to najbardziej wyczekiwane miejsce w drodze na wakacje - jeszcze miesiąc. :lol:

Pierwszy raz zaliczyłem tam zjazd okolo północy nie wiedząc co mnie spotka ...to bylo przeżycie...a widok marzenie...
Obrazek

Obie fotografie zostały zrobione 20 kilometrów dalej , podczas zjazdu z Sv Jure ale klimat ten sam
Obrazek

Obie fotografie autorstwa mojego kolegi Andrzeja SP7UYS...
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.06.2010 15:57

dede napisał(a):Witam. Zdecydowanie Sestanovac, dalej nie ma żadnego sensu. No i ten pierwszy widok Jadranu, kto jechał ten wie o czym mówię. Dla mnie to najbardziej wyczekiwane miejsce w drodze na wakacje - jeszcze miesiąc. :lol:

Ja też obstawiałabym Sestanovac :)
Ja najpierw czekam na widoki za tunelem Sv. Rok :D ,
a potem to faktycznie już tylko czekam na ten widok :lol: :lol: :lol:
U mnie 37 dni do wyjazdu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 10.06.2010 16:12

Witam, podłączę się do tematu, bo ja jadę do Zivogosce, czyli blisko Igrane. Czytając Wasze posty, wnioskuję, że byłoby najlepiej zjechać w Sestanovac. A może jechać dalej, do Ravca? Proszę o radę, bo wyjazd już w najbliższym tygodniu.
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 10.06.2010 18:49

binkowskig Twoje fotki powalające 8O super :!: :!:
binkowskig
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 10.06.2010 19:34

Aneta.K napisał(a):binkowskig Twoje fotki powalające 8O super :!: :!:

Witam. Jak zaznaczyłem wcześniej autorem tych zdjęć jest mój kolega z którym włóczymy się z aparatami, robiąc z nich użytek. Moje fotografie a przynajmniej ich drobną cząstkę można zobaczyć pod linkim http://plfoto.com/64460/autor.html

To przedsmak wątku Chorwackiego.

Obrazek
dede
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dede » 11.06.2010 02:45

niuniek napisał(a):Witam, podłączę się do tematu, bo ja jadę do Zivogosce, czyli blisko Igrane. Czytając Wasze posty, wnioskuję, że byłoby najlepiej zjechać w Sestanovac. A może jechać dalej, do Ravca? Proszę o radę, bo wyjazd już w najbliższym tygodniu.

Ja bym wybrał Sestanovac
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 11.06.2010 03:31

no w sobotę to gwarantowane korki przed Makarska przy zjezdzie na Sestanovac , jadac dalej ominiemy korki ( teoretycznie ) bo wyjedziemy za Makarska . Moim zdaniem zjazd na Sestanovac jest najlepszy jak sie uniknie korka :)
LFB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LFB » 14.06.2010 12:08

Zatem wybiorę zjazd na Sestanovac, upewnię się jednak wczesniej że mam wystarczająco dużo paliwa na stanie w korku :)
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 14.06.2010 16:14

Ja myslę że nie bedzie tak żle :wink:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone