napisał(a) pasażer » 28.04.2009 17:01
Madzia_24 napisał(a):...chcemy pojechać tam własnym samochodem
(myślicie, że to dobry pomysł?? lepiej niż samolotem?
od 8 do 22 sierpnia lub od 1 do 15 września.
który termin bardziej polecacie na wyjazd?
sierpień przekonuje mnie tym, że pewnie będzie ładniejsza pogoda. za to na niekorzyść jest fakt, ze może być aż za tłoczno no i ceny dużo droższe. za to we wrześniu troszkę obawiam się pogody. czytałam na jednym z wątków, ze pogoda na początku września rok temu była cudna, jednak 2 lata temu niezbyt fajna. Wiadomo, pogody nie przewidzisz. ...
Zdecydowanie własnym samochodem. Można też samolotem i wynająć auto na miejscu, ale to dużo większe koszty, a bez auta to zbyt wiele nie zobaczycie, a jest naprawdę co!
Zdecydowanie sierpień! Nie chodzi mi o pogodę, bo na początku września mogą być podobne temperatury. Ceny ciut niższe we wrześniu, ale co tam.
Po pierwsze roślinność. My jeździliśmy w sierpniu, a w tym roku plan na lipiec. Owoce z pewnością nie będą jeszcze tak dojrzałe, lecz nie mam ochoty oglądać na tarasie więdnących kwiatów.
Po dwa im bliżej września tym słońce szybciej zachodzi. Dzień coraz krótszy, choć to akurat dla Was może nie być wadą
Jeżeli nie lubicie tłumów na plaży (my również), to można wybrać małą mieścinkę - wioskę np 10km od miasteczka. Będzie cisza i spokój a wieczorkiem na kolację te parę km to nie problem. Woda z pewnością również będzie czyściejsza i na plaży raz wybrane miejsce nikt Wam nie zajmie. Szybciej też na topless mąż wyrazi zgodę.
Zdecydowanie miejscowość poniżej Splitu, a dokładnie poszukiwania zacząć za Omisiem. Na wyspach kwatery droższe i prom też kosztuje.
Żaden hotel! Za 2osoby 30-35euro to max, choć większość apartamentów jest przygotowanych na większe rodziny. Takich na 2osoby zbyt wiele nie widziałem, a płacić więcej gdy się jest tylko we dwoje to też nie bardzo rozwiązanie. Tu bez stresu, w Chorwacji co dom to kwatera do wynajęcia.
Wielu gorących nocy w Cro życzy Popiel
Ostatnio edytowano 28.04.2009 17:10 przez
pasażer, łącznie edytowano 1 raz