Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Który kamping wybrać ?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krystek
Cromaniak
Który kamping wybrać ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 02.07.2004 09:35

Zgłębiłem zasoby archiwum na forum i wytypowałem sobie ( biorąc pod uwagę ich położenie, warunki bytowe , ceny, infrastrukturę i dotychczasowe opinie ) do spędzenia urlopiku następujące kampingi (kolejność przypadkowa) :
- Zagori k. Novi Vinodolski ;
- Jezevac w Krk ;
- Imperial w Vodicach ;
- Solaris k. Sibenika ;
- Oliva w Sukosanie .
No i oczywiście nie wiem , który wybrać ostatecznie,a wszystkich nie oblecę , bo tylko 8 dni.Więc pytam szanownych bywalców ,
KTÓRY WYBRAĆ :?:
izasz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) izasz » 02.07.2004 10:21

byłam w zeszłym roku w Vodicach.(mój pierwszy raz pod namiotem) i chyba było super bo znowu jadę.Kamping jest przestronny i ma własną plaże (trochę wąską) prócz tego bardzo blisko do motorówek, zjeżdżalni itp.gadzetów które są niezbędne na wakacjacch.Bardzo czyste ubikacje i natryski było super...
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 02.07.2004 10:32

izasz napisał(a):byłam w zeszłym roku w Vodicach.(mój pierwszy raz pod namiotem) i chyba było super bo znowu jadę.Kamping jest przestronny i ma własną plaże (trochę wąską) prócz tego bardzo blisko do motorówek, zjeżdżalni itp.gadzetów które są niezbędne na wakacjacch.Bardzo czyste ubikacje i natryski było super...

Aha , to korzystając z uprzejmości i wiedzy ,poproszę o kilka info : w którym miejscu najlepiej rozbić namiot jeśli chodzi o cień,jakie są odległości do przyłączy elektr.Czy ten kamping to jest w samych Vodicach ? i czy daleko jest do jakiegoś "centrum życia wieczorowo-nocnego" (stare miasto,knajpki etc)?
Ktoś pisał na forum,że w pobliżu jest ujście jakiejś rzeczki i przez to woda jest chłodniejsza-czy to prawda?
Z góru dzięki za info.
izasz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) izasz » 02.07.2004 10:41

przyłacze elektyczne jest praktycznie wszędzie.Lepiej mieć długi przedłużacz wtedy bez problemu się podłączasz.Przy recepcji są lodówki (boksy)Ten kamping jest na terenie hotelu imperial.Czyli basen, imprezki wieczorne do twojej dyspozycji.Codziennie śpiewa zespół (w drugim tygodniu zaczął nam się podobać że nawet poszliśmy potańczyć)Co do rzeczki to niewidziałam.Namiot mieliśmy rozbity w ZONA I czyli tej droższej ale za to nad samym morzem (dokładnie 30 kroków dzieci liczyły )Do Vodic plażą idziesz jakieś 20 minut.(bardzo przyjemny spacerek )A tam to już raj do wydawania kasy.Pozdrawiam pa pa
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 02.07.2004 10:45

Serdeczne dzięki !!!
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 02.07.2004 19:11

Przepraszam,że podciągam wątek,ale Szanowni forumowicze dajcie parę słów
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 07.07.2004 09:50

A może ktoś podpowie coś o kampingu Jeżevac w Krk - wszelkie info mile widziane.
Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bond » 28.07.2004 23:18

Witam.
Ja polecałbym ci kamp.Oliva w Sukosanie jeśli jeszcze nie pojechałeś. Dość czysty, ceny dobre, drzewa cień.
Właściciel EDO , fajmy gość.
Pozdr.
aga.mac
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga.mac » 29.07.2004 06:28

Z wymienionych campów - byłam tylko w Zagori. Dwa razy. Jak zwykle są plusy i minusy. (+) - camp jest olbrzymi, zadrzewiony niskimi drzewami - zawsze znajdziesz miejsce w cieniu. Przecinają go wyasfaltowane ścieżki - można spokojnie podjechać samochodem, wiele osób biega, jeźdi na rolkach i rowerach. Jest sklep (ale bez klimy) i odrębna plaża, kamienista z pięknym widokiem na KRK. Dla mnie zasadniczym plusem była promenada prowadząca brzegiem do Novi Vinodolskiego - około 2 kilometrów, pieszy ruch, piękne widoki, po drodze pensonaty i knajpki wiszące nad brzegiem. Ale oczywiście są też (-). Camp leży przy samej trasie szybkiego ruchu i na stoku o dośc sporym nachyleniu - dlatego warto szukać miejsca niżej, bliżej plaży (ale takich mądrych jest wielu), wiele do życzenia pozostawiają sanitariaty - są, ale w stanie wieloletniego zużycia - chyba, że od zeszlego rok coś się poprawiło. Mimo to, ponieważ to było pierwsze miejsce, ktory odwiedziałam w Cro zawsze wspominam je z sentymentem. Bardzo ładne jest samo miasteczko. W centrum przy placu duży market, wiele knaj i jest co zwiedzać.
Pozrawiam Agnieszka :D
jangra
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jangra » 30.07.2004 10:48

Solaris k. Sibenika jest również przyjemny. Polecam
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 31.07.2004 17:39

Olivia zdecydowanie NIE okropna plaża jeżowce jeśli szukasz campu w tych okolicach to durzo bardziej polecam camp malenica też w sukostanie tanio i super plaża polecam !!!
Twiggy
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Twiggy » 01.08.2004 19:58

Jezevac w Krk jest swietny. Jest to duzy kemping na ok 2000 ludzi. Znajdziesz tam zarowno cien jak i pelne slonce. Sanitariaty sa w dobrym stanie ciagle placze sie obsluga czysci uzupelnia papier i mydlo. Kemping jest nad samym morzem, masz do wyboru plaze skalista, albo taka z malych kamyczkow, jest kawalek wybetonowanego chodnika przed plaza na ktorym takze mozna sie rozlozyc. Na plazy sa parasolki i lezaki ktore mozna wynajac za 20 kuna/dzien. Polecam wybadanie zatoczek polozonych na prawo od calego kempingu. Z podlaczeniem do pradu problemu nie ma. Glowne uliczki sa wyasfaltowane. Zaraz za ogrodzeniem kempingu sa sklepy tzn jakis maly market, piekarnia, stragan z owocami, kiosk i budka z roznymi pierdolkami. Do centrum Krku jest jakies 5- 10 min piechota. Przy plazy jest boisko do siatki, natryski, maly plac zabaw i bar w ktorym co jakis czas sa organizowane roznotemetyczne wieczorki z konkursami.
Jak ktos ma jakies pytania odnosnie tego kempingu niech pyta.
monictrus
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monictrus » 02.08.2004 16:26

Twiggy napisał(a):Jezevac w Krk jest swietny. Jest to duzy kemping na ok 2000 ludzi. Znajdziesz tam zarowno cien jak i pelne slonce. Sanitariaty sa w dobrym stanie ciagle placze sie obsluga czysci uzupelnia papier i mydlo. Kemping jest nad samym morzem, masz do wyboru plaze skalista, albo taka z malych kamyczkow, jest kawalek wybetonowanego chodnika przed plaza na ktorym takze mozna sie rozlozyc. Na plazy sa parasolki i lezaki ktore mozna wynajac za 20 kuna/dzien. Polecam wybadanie zatoczek polozonych na prawo od calego kempingu. Z podlaczeniem do pradu problemu nie ma. Glowne uliczki sa wyasfaltowane. Zaraz za ogrodzeniem kempingu sa sklepy tzn jakis maly market, piekarnia, stragan z owocami, kiosk i budka z roznymi pierdolkami. Do centrum Krku jest jakies 5- 10 min piechota. Przy plazy jest boisko do siatki, natryski, maly plac zabaw i bar w ktorym co jakis czas sa organizowane roznotemetyczne wieczorki z konkursami.
Jak ktos ma jakies pytania odnosnie tego kempingu niech pyta.

Hej mam pytanko, wybieram si na ten camping za 2 tygodnie:) czy jest tam jakas kuchnia???? Mozna tam robic grilla???? Jakie sa ceny tego campu???? czekam na odpowiedz :D
Twiggy
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Twiggy » 02.08.2004 22:26

monictrus

Grile mozna robic bez problemu. Kuchni tam nie widzialam, ludzie mieli ze soba butle albo kuchenki. Punktow do mycia naczyn jest sporo, kolejek nie bylo, tak jak do prysznicow, poza godzinami szczytu u pan (17-20). Cen za bardzo nie pamietam, moze ta strona ci cos pomoze jest tam ten kamping http://www.camping.hr/gb/index.htm

Pozdrawiam
piotr_oli
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr_oli » 07.08.2004 14:47

polecam Camp pod Maslinom w Orasacu jest super
Następna strona

Powrót do Kempingi

Który kamping wybrać ?
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone