Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

który dzień tygodnia najlepszy na podróz?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
klara
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) klara » 13.06.2006 20:59

Witam. Mam pytanie - w jaki dzień tygodnia najlepiej wyjechać w drogę, aby ominąć korki? Zawsze jeździliśmy z piatku na sobote i zawsze staliśmy w korkach. Nie było to co prawda jakims problemem, raczej wspominamy to jako atrakcje turystyczną, ale zastanawiam się czy nie lepiej wyjechac z w czwartek i w piatek byc na miejscu. Tylko tu pojawia sie pytanie- czy faktycznie wiekszośc ludzi opuszcza kwatery w soboty rano, zatem wtedy jest wiekszy wybór apartamentów? W soboty nigdy nnie mieliśmy problemów z akomodacją. Dlatego obawiam się, czy w piatek w południe nie będziemy za wczesnie. Pozdrawiam.
amrys
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) amrys » 14.06.2006 11:19

z mojego skromnego doświadczenia wynika , że najgorszym jest wyjazd z piątku na sobotę! zwiazane to jest z turnusami od soboty do soboty pzdr :roll:
inox777
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) inox777 » 14.06.2006 13:41

Zawsze jeżdzę w srodę albo w czwartek , jadącym przez Wiedeń proponuję przejazd przed godz. 17 bo potem troszkę się robi ciasno aż do wieczora
pzdr :lol:
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 14.06.2006 17:17

Każdy dzień jest dobry na podróż poza piatkowym wieczorem i sobotą.

pozdrav
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.06.2006 17:27

Ująłbym to tak. Trzeba unikać przejazdów przez newralgiczne miejsca o niestosownej porze. Jeżeli można, to nie pchać się na "modne" przejścia, tylko je ominąć. Np. stado Czechów i Polaków, jadących na Mikulov czy Znojmo w piątek późnym popołudniem czy wieczorem.
Wiedeń, Wrocław, Poznań, generalnie po południu przejeżdża się gładko. Galimatias robi się od 16.30 do około 19 ej.
Takie pytania zadajecie, jakby poza Polską było inaczej. Otwórzcie oczy i popatrzcie, co się wokół Was dzieje o określonym czasie.

FUX
jurekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurekg » 14.06.2006 17:38

Witam!!!
Raz jechałem we wtorek do CRO, a dwa razy w niedzielę. Nigdy nie spotkałem się z korkami ani w Budapeszcie będąc ok 14, ani nad Balatonem.
Powrotną drogę wracając pierwszy raz w niedzielę miałem korki nad Balatonem do samego Budapesztu. Wracając natomiast dwa razy w czwartek było bez problemu.
Pozdrawiam JurekG
SZAKAL124
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZAKAL124 » 15.06.2006 13:06

witam
my jedziemy zawsze we wtorek lub środe i niema problemów z korkami
Andrzej_Krak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej_Krak » 15.06.2006 19:05

W zeszłym roku wyjechałem z Krakowa w czwartek po południu (16 - 17) rano o 6 byłem w Krku (1 wrzesień). Żadnych korków - płynna jazda - tankowanie - jazda.
Powrót niedziela - przed południem - też udało się bez większych postojów w korkach. Z tego co słyszałem najgorzej jest jechać piątek - sobota - zwłaszcza w sezonie.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone