Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Którędy na VRSAR

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
makr
Odkrywca
Którędy na VRSAR

Nieprzeczytany postnapisał(a) makr » 06.03.2012 10:03

witam, którędy proponujecie jazdę na Vrsar?
1/ z Legnicy na Gorny Śląsk i dalej na południe? czy przez Pragę?
2/ przez Rijekę czy Lubljane?
będę wdzięczny za pomoc.
LABUZKA
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LABUZKA » 06.03.2012 10:20

ja jeżdze przez Lulijane cała Słowacka autostrada potem Koper i dalej do celu,czy przez Prage to nie wiem gdyż my z mazowsza jeżdzimy na Zline Bratysławe Wieden ......
makr
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) makr » 06.03.2012 10:28

dzięki, a mapy wygląda własnie, że przez Koper jest bliżej...
kammaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kammaj » 06.03.2012 13:12

Ja w zeszłym roku z Poznania jechałem przez Niemcy czyli: Monachium, Salzburg, Villach, Ljubljana, Koper. Może kilometrowo dalej ale czasowo to samo bo praktycznie same autostrady.
makr
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) makr » 06.03.2012 19:23

Będę jechał na przełomie kwietnia i maja, więc zastanawiam się czy droga przez Alpy będzie znośna, bo chyba tędy wiedzie, no i słyszałem, że koło Monachium w korki można wpaść...
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 06.03.2012 20:01

makr napisał(a):Będę jechał na przełomie kwietnia i maja, więc zastanawiam się czy droga przez Alpy będzie znośna, bo chyba tędy wiedzie, no i słyszałem, że koło Monachium w korki można wpaść...

J a na twoim miejscu poleciałbym na Olomouc(z Legnicy masz około 270km)- Brno -Wiedeń- Graz-Lubijana- Koper. Można powiedzieć że jak wpadniesz w Olomocu na autostradę to już lecisz aż do Koper. Nie licząc tego krótkiego odcinka w Austrii.
makr
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) makr » 06.03.2012 20:42

Pomysł jest ok. Wolałbym jednak wjechać szybciej na autostradę. Myślałem jeszcze o wariancie jazdy A4 na Górny Śląsk i stąd na Brno, tylko nie znam trasy GŚ-Brno. Może ktoś ma wiedzę na ten temat?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 06.03.2012 21:49

makr napisał(a):Pomysł jest ok. Wolałbym jednak wjechać szybciej na autostradę. Myślałem jeszcze o wariancie jazdy A4 na Górny Śląsk i stąd na Brno, tylko nie znam trasy GŚ-Brno. Może ktoś ma wiedzę na ten temat?

Na przełomie kwietnia i Maja raczej nasza A1 nie będzie jeszcze połączona z Czeską D1. Masz więc dwa warianty dostania się do Brna:
Musiałbyś jechać A4 do węzła Sośnica, tam zjechać na A1 i jechać nią do końca (Świerklany) stamtąd ok. 30km i jesteś w Czechach, gdzie zaraz za granicą zaczyna się autostrada, którą jedziesz do Brna
Możesz zjechać na Krapkowice, potem drogą 45 przez Racibórz do Chałupek i na D1 w Czechach. Dosyć często jeżdżę trasą Racibórz - Legnica ( do centrum handlowego na Schumana). Z domu mam jakieś 220km, w zależności od ruchu jadę od 2 do 2,5 godz.
makr
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) makr » 06.03.2012 22:22

Dzięki Dids76, chyba jednak pojadę na Świerklany jak proponujesz, a wracając z Istrii, jeśli będzie pogoda, to wrócę przez Alpy i Monachium ;). Jakoś przy jeździe do CRO preferuję jak najdłuższe przejazdy autostradami ;) Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc.
makr
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) makr » 08.05.2012 20:16

Rewelacyjna trasa, wróciłem dziękuję ;)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone