Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Którędy Na Istrię ? Pomóżcie wybrać najlepszą drogę.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Miro-2
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miro-2 » 25.07.2006 17:53

Hej!
Tak się składa, że może uda mi się jeszcze w tym roku spędzic parę dni w Chorwacji.
Jechać miałbym z Polski przez przejscie w Cieszynie.
A że jeszcze nigdy tą drogą nie jechałem, nie wiem, jaką trasę wybrać:

- przez Czechy do Brna, potem bezposrednio do Wiednia, czy Brno - Bratysława - Wiedeń?
- a może lepiej z Cieszyna najkrótszą drogą na Słowację i słowacką stroną do Bratysławy?
- z Wiednia przez Graz i Maribor, potem Zagreb i Rjeka, czy lepiej Graz - Maribor - Ljubjlana?
- a może lepiej jechać w Austrii Wieden - Graz - Klagenfurt i dopiero potem do Ljubjliany?

Zależy mi na jaknajszybszym pokonaniu tej trasy.
Proszę podzielcie się Waszymi doświadczeniami z podroży pomiędzy Polską i chorwacką Istrią.

Pozdrownienia,
Mirek
Miro-2
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miro-2 » 17.08.2006 07:45

Dziękuję za prawdziwą "burzę" informacji!
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 17.08.2006 07:57

Witaj.Temat walkowany jest przez caly czas ;)wystarczy poszperac;)A skad bedziesz wyjezdzal, bo twoj opis jest niedokladny.Napisz skad a nie "na zachod od zachodniej granicy"
jpionka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jpionka » 17.08.2006 08:03

Lubuszanin napisał(a):Witaj.Temat walkowany jest przez caly czas ;)wystarczy poszperac;)A skad bedziesz wyjezdzal, bo twoj opis jest niedokladny.Napisz skad a nie na zachod...ble..ble..

Przecież podał skąd chce jechać.

Tak się składa, że może uda mi się jeszcze w tym roku spędzic parę dni w Chorwacji.
A że jeszcze nigdy tą drogą nie jechałem, nie wiem, jaką trasę wybrać.

Inna sprawa ,że mógłby dołożyć więcej starań aby samemu znaleźć odpowiedż na to pytanie.
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 17.08.2006 08:17

Cieszyn - Bratysława - Graz - Klagenfurt - LoiBpass - Ljubljana - Istria (omijasz Wiedeń obwodnicą, korki od Mariboru do Krapiny, nie płacisz za odcinek Krapina - Rijeka, pokonujesz granicę austriacko - słoweńską w pięknym widokowo miejscu)
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 17.08.2006 08:20

jpionka napisał(a):
Lubuszanin napisał(a):Witaj.Temat walkowany jest przez caly czas ;)wystarczy poszperac;)A skad bedziesz wyjezdzal, bo twoj opis jest niedokladny.Napisz skad a nie na zachod...ble..ble..

Przecież podał skąd chce jechać.

A że jeszcze nigdy tą drogą nie jechałem, nie wiem, jaką trasę wybrać.

Inna sprawa ,że mógłby dołożyć więcej starań aby samemu znaleźć odpowiedż na to pytanie.

On chce szybko dojechac a ktoredy dojedzie szybciej wyjezdzajac ze Świecka, czy np Zielonej-Gory moze z Lublina?Mogly choc napisac z jakiej miejscowsci.
AIR
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AIR » 18.08.2006 10:17

Witam. :wink:
Podepne sie do topicu i prosiłbym o pomoc (w miare szybko bo juz jutro smigam na CRO)

Chciałem sie zapytać czy jest sens jechania na istrie przez Węgry czy jednak Austria?
Wyjazd - z Górnego Śląska kolo 20.00, 19.08 sobota.
Zależy mi żeby ominąc korki, pytam czy przez Wegry warto (wiem że trasa na forum ostatnio zachwalana), autem szybko nie bedziemy jechac wiec potencjalu autostrad (czyt. szybka jazda) nie wykorzystamy wiec moze ominąc Austrie i spokojnie przez zach. Węgry. No własnie, tylko czy warto na ISTRIE jechać przez Węgry :?:
Jeśli to możliwe to prosze o szybka odpowiedz. Pozdrawiam.
wodnik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wodnik » 18.08.2006 12:05

Bratysława - Graz - Klagenfurt - LoiBpass - Ljubljana - Istria

tak pomykam zawsze
:wink:
MattiM
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MattiM » 18.08.2006 15:51

Ja wyjeżdżam do Poreća za tydzień następującą traską : Cieszyn-Brno-Mikulov-Wiedeń-Gratz-Klagenfurt-Ljubljana-Koper-Poreć. Nocleg planuję za Brnem. Szerokiej drogi.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone