Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

którędy jechać?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 25.01.2012 20:12

greenrs napisał(a):
Raul73 napisał(a):
greenrs napisał(a):Jakoś nikt nie wspomniał o słynnej i popularnej na tym forum drodze nr 86 przez Węgry.

Ponieważ autor wątku pytał o uniknięcie korków, a o to w Macelj raczej trudno.

Co oczywiście nie zmienia faktu, że Route 86 to legenda i wielu forumowiczów tamtędy jeździ. :D

A od kiedy jadąc 86-tką przez Węgry, przejeżdża się przez Macelj? Coś Ci się chyba pomyliło... 8O

Oczywiście, chodziło o przejścia w Redics i Mursko! Sorry za pomyłkę! :D
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 26.01.2012 18:00

arkot napisał(a):Witam. Jestem tu nowy bo planujemy urlop pod namiotem w Chorwacji i interesują mnie wszystkie informacje związane z wyjazdem. Planujemy wyjazd w pierwszej połowie sierpnia. W jaki dzień tygodnia najlepiej wyjechać samochodem?

witaj kazdy inny termin niz piatku na sobote do Chorwacji i z soboty na niedziele do Polski bedzie dobry.my w tym roku jedziemy z soboty na niedziele w tamta strone, a w piatek wyruszamy do domu,nigdy wiecej w czasie zmiany turnusu :!: wracajac w ubieglym roku w srode -sama Chorwacje przejechalismy 3,5 godziny szybciej niz jadac tam :!:
pozdrawiam :)
Bercikrsl
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bercikrsl » 28.01.2012 13:02

osobiscie za kazdym razem z Polski wyjezdzam w niedziele około 17-18 natomiast z Croati w niedziele około 20 i za kazdym rzem droga bez jakichkolwiek korków tez jade ze Slska pozdrowienia
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 29.01.2012 08:05

My w 2009 r. jechaliśmy z soboty na niedzielę. Wyjazd o 16 z Kępna (na granicy woj. wielkopolskiego i dolnośląskiego), na metę, czyli na Pag dojechaliśmy bez problemów o 8 (z kilkoma dłuższymi bądź krótszymi przystankami).
W tym roku jedziemy z piątku na sobotę, start ok 15-16 z Wrocławia i myślę, że też się uda bezproblemowo...;)
Ostatnio edytowano 29.01.2012 08:27 przez sviva, łącznie edytowano 1 raz
KURYK
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) KURYK » 29.01.2012 08:10

Witam,czy ktoś może wie czy jest już most na Peljesac czy trzeba gonić tam od dołu?
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 29.01.2012 09:16

KURYK napisał(a):Witam,czy ktoś może wie czy jest już most na Peljesac czy trzeba gonić tam od dołu?

Raczej poczekasz jeszcze jakiś czas. Ale zawsze możesz promem.
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 29.01.2012 12:08

W tym roku jedziemy z piątku na sobotę, start ok 15-16 z Wrocławia i myślę, że też się uda bezproblemowo...

Jeżeli będziesz jechać w szczycie sezonu to trochę za późno. Na bank wpadniesz w korki.
Pozdrawiam
dagiesza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagiesza » 29.01.2012 13:13

:lol: 8) witam!!!
Ustalenie trasy to plan Twoich wakacji, jeżeli masz luzik i lajcik to wybierasz trasę poznawczo - konsumpcyjną i poznajesz folklor oraz zaliczasz kąpieliska i winiarnie na Słowacji i u Bratanków :wink: :roll: . Jeżeli masz mało czasu i związany jesteś rezerwacją kwatery itp. to leć na autostradę przez Budapeszt, szybko, tanio i bezpiecznie :arrow: :P w myśl zasady: kto drogi prostuje ten w domu nie nocuje - oczywiście na własne życzenie :twisted:
pozdrav i szerokości na trasie :D :) :lol:
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 29.01.2012 14:38

Adam66 napisał(a):
W tym roku jedziemy z piątku na sobotę, start ok 15-16 z Wrocławia i myślę, że też się uda bezproblemowo...

Jeżeli będziesz jechać w szczycie sezonu to trochę za późno. Na bank wpadniesz w korki.
Pozdrawiam

korki na autostradzie??
ostatnio tez tak wyjeżdżaliśmy i o żadnych korkach nie było mowy...
Mogę wyjechać o godz. 7 rano i stać w korku bo w jakimś Pcimiu traktor przejechał krowę... to co piszesz to wróżenie z fusów... zawsze do trasy trzeba doliczyć z 3-4 godziny na postoje i nieprzewidziane wypadki i tyle...
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 29.01.2012 14:47

sviva napisał(a):
Adam66 napisał(a):

Pozdrawiam

korki na autostradzie??
ostatnio tez tak wyjeżdżaliśmy i o żadnych korkach nie było mowy...
Mogę wyjechać o godz. 7 rano i stać w korku bo w jakimś Pcimiu traktor przejechał krowę... to co piszesz to wróżenie z fusów... zawsze do trasy trzeba doliczyć z 3-4 godziny na postoje i nieprzewidziane wypadki i tyle...

korki są niestety jak najbardziej realne. Fakt, można mieć szczęście i na nie nie trafić, ale....pozostaje to ale. Ja pamiętam wyjazdy gdzie stałam w giga korkach w Słowenii i Chorwacji na autostradzie właśnie.

Obrazek
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 29.01.2012 15:01

Od ośmiu lat jeżdżę z piątku na sobotę. Przerabiałem różne warianty. Wróżbiarstwo to nie jest moja specjalność. Jeżeli ostatnio nie było korka to tylko się ciesz.
Jeżeli wyjeżdżasz w piątek po południu, to na bank będziesz podróżował razem z innymi nacjami (Czesi, Słowacy,Węgrzy, Niemcy, Austriacy no i Włosi w sierpniu), a autostrada jest tylko jedna. Jeżeli nie trafisz na korki w Austrii, Czechach, Węgrzech czy Słowenii to postoisz na granicy Cro lub na autostradzie w Cro (jeżeli nie będzie wypadku o co nie trudno, bo ruch duży, to są bramki, które też potrafią się zakorkować). Jeżeli chcecie jechać w piątek to należy wyjechać do południa wtedy przejedziecie przed innymi.
Pozdrawiam
arkot
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkot » 06.02.2012 22:45

alutka9 napisał(a):
arkot napisał(a):Witam. Jestem tu nowy bo planujemy urlop pod namiotem w Chorwacji i interesują mnie wszystkie informacje związane z wyjazdem. Planujemy wyjazd w pierwszej połowie sierpnia. W jaki dzień tygodnia najlepiej wyjechać samochodem?

witaj kazdy inny termin niz piatku na sobote do Chorwacji i z soboty na niedziele do Polski bedzie dobry.my w tym roku jedziemy z soboty na niedziele w tamta strone, a w piatek wyruszamy do domu,nigdy wiecej w czasie zmiany turnusu :!: wracajac w ubieglym roku w srode -sama Chorwacje przejechalismy 3,5 godziny szybciej niz jadac tam :!:

Witam. Dzięki za odpowiedź. A teraz pytanie czy w niedzielę znajdę miejsce na Kempingu?
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 08.02.2012 16:19

arkot napisał(a):
alutka9 napisał(a):

Witam. Dzięki za odpowiedź. A teraz pytanie czy w niedzielę znajdę miejsce na Kempingu?

To zależy na jak oblegany kamping sie wybierasz... W tej kwestii najlepiej do Pana Janusza. z tego co widziałem to on jest obcykany w kwestii kampingów..;)
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 08.02.2012 19:37

arkot napisał(a):Witam. Dzięki za odpowiedź. A teraz pytanie czy w niedzielę znajdę miejsce na Kempingu?

Niedziela nie jest żlym dniem do zjechania na kemping, szczególnie jeśli jest to miejsce popularne u autochtonów. Jest wtedy szansa że właśnie oni zwolnią miejsce w niedzielę.
arkot
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkot » 02.06.2012 19:21

Witam ponownie. Niestety plany terminu się zmieniły i nie będzie to pierwsza połowa sierpnia tylko druga. I tu pytanie jak z miejscami na kempingach w tym terminie?
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone