Bartolski napisał(a):dids76 napisał(a):GM co najmniej od zeszłego roku nie kieruje przez przejście w Cvetlin. Jeżeli nie jesteś pewien czy można tam jechać a chcesz ominąć słoweńskie autostrady to jedź na Rogatec
Ps. Gdybym nadal jeździł przez Austrie i Słowenię zapewne jechałbym trasą Ilz - Gornja Radgona - Ormož
Bedę startował w Graz, więc trasa przez Gorna Radgona będzie dość długa. Od zachodu nigdy nie omijałem. I dzięki wskazówce znalazłem objazd ze Spielfeld przez Maribor i przejście Dobovec-Lupinjak do wjazdu na A2 Durmanec. Dzięki za informację, bardzo mi pomogła.
car002 napisał(a):Pisałem ostrzegawczo, żeby wziąć pod uwagę ryzyko. Wszystkich zapewne nie łapią. Kilka lat temu też tamtędy jechałem - bez niespodzianek. Na stronie MSZ też jest informacja, że mandaty 800-1200 euro na głowę. Chorwacja nie jest w strefie Schengen i, teoretycznie, granicę należy przekraczać na przejściach międzynarodowych. Cvetlin to przejście dla lokalnego ruchu - tylko dla Słoweńców i Chorwatów, dlatego nawigacja tędy nie prowadzi.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi