Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Które piwo made in HR preferujecie?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 15.03.2004 22:51

Od kilku lat jestem wierny Karlovacko :lol: oczywiście prosto z lodówki :roll: :hut:

PZDR :papa: :papa: :papa: :papa:
Ostatnio edytowano 17.03.2004 23:06 przez Diego M, łącznie edytowano 1 raz
vicka80
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) vicka80 » 15.03.2004 22:58

Ja preferuje tylko i wyłacznie KARLOVACKO <mniam, mniam> oczywiście jesli mowa o urlopie w CRO natomiast w kraju piwo TYSKIE ponad wszystkie :)))
kiszot
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiszot » 26.03.2004 10:21

Z Chorwackich piw to chyba najlepszy jest PAN i ZLATO ROG.Chociaż KARLOVACKO i OŻUJSKO nie jest dużo gorsze.

A jeżeli piszecie o polskich piwach to piszcie o piwach a nie o napojach piwnych.Ja polecam takie piwa jak:Noteckie z Czarnkowa,Sambor Broka,Lwówek Śląski,Namysłów,Szwejka z Góry.
Bardzo polecam piwa z browarów restauracyjnych.Wrocławski Spiż oraz krakowski CK Browar. :)
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 26.03.2004 10:50

jacol8 napisał(a):Moja opinia jest taka : Karlovacko to dobre piwo , przede wszystkim dlatego , że kojarzy się z wakacjami. Wszakże nie pijemy go gdzie indziej jak tylko podczas urlopu w Chorwacji. Ale jako rodowity Poznaniak przyzwyczajony jestem oczywiście do Lecha i to piwo nigdy mi się nie znudzi. Karlovacko natomiast tak jak już pisałem , jest dobre , ale prawdę powiedziawszy myslę , że po miesiącu picia zatęskniłbym za naszymi rodzimymi browarami.
Jednakowoż , za cenę przedłużenia urlopu w Chorwacji z 2 tygodni do miesiąca zgodziłbym sie pić ich piwo nawet przez 3 miesiące :)

w pełni się z Tobą zgadzam, dodam że najlepszy jest oczywiście Lech Pils
patrykoo7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) patrykoo7 » 25.05.2004 18:40

Tylko KARLOVAĆKO. Najlepsze piwko na Ziemi, nektar Bogów, ambrozja :) Dobrze , że w Poznaniu jest w sprzedaży :)
Danuta
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danuta » 25.05.2004 19:19

wszystko dobre, ale jak cukru nie dosypie to nie wypije!
tylko Warka Strong nie wymaga dla mnie dosładzania!

Że też jeszcze nikt nigdy nie pomyślał ,żeby podając piwo, załączyć saszetkę z cukrem! jak do kawy i ilekroć zamawiając piwo proszę o cukier - patrzą na mnie dziwnie.......o rety, a może mają rację ,że tak patrzą. No muszę to chwilowo przmyśleć, naleję, posłodzę i przemyślę! :D
Rafi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi » 25.05.2004 19:22

patrykoo7 napisał(a):Tylko KARLOVAĆKO. Najlepsze piwko na Ziemi, nektar Bogów, ambrozja :) Dobrze , że w Poznaniu jest w sprzedaży :)

A gdzie konkretnie, mozna je kupic. Jak bede w Poznaniu to nie omieszkam skorzystac z okazji :D :D :D
Danuta
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danuta » 25.05.2004 19:27

Rafi napisał(a):
patrykoo7 napisał(a):Tylko KARLOVAĆKO. Najlepsze piwko na Ziemi, nektar Bogów, ambrozja :) Dobrze , że w Poznaniu jest w sprzedaży :)

A gdzie konkretnie, mozna je kupic. Jak bede w Poznaniu to nie omieszkam skorzystac z okazji :D :D :D

Tylko chyba w jakimś exklusiw pabie, bo nie wierzę ,że Stary Marych pije nałogowo Karlovaća! :D
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 26.05.2004 06:37

Jak ktoś napisał Karlovacko to smak wakacji...zawsze z nostalgią wspomina się miłe chwile spędzone z kims sympatycznym...Samo słowo Karlovacko jest dla mnie magiczne!! Może dlatego że po czterech czuje się zawsze jak zaczarowany???:):):)hihihi
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 26.05.2004 07:10

Tam...karlovacko.....Tutaj Kasztelańskie z Sierpca......(nawet podobne naklejki) :D :D :D
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 26.05.2004 07:39

bruno..Kasztelańskie?? Skąd żes takie piwo wymyslił?? U mnie w Bielsku takiego jeszcze nie widziałem. chyba szybciej Karlovacko można znaleźć u znajomych w lodówce niż kasztelańaskie. Może do koszulek dorzucisz jedno piwko...kasztelańskie???:):):)
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 26.05.2004 08:21

Dobre sobie...jak wpadniesz to popróbujesz :D
teraz "kasztelan"....to już niestety (a może stety) grupa"okocim-carlsberg"

http://carlsbergokocim.pl/_new/browary/ ... pc&s=marki

ale jak wpadam do Wrocławia....to spiż obowiązkowy
tryk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tryk » 26.05.2004 08:29

Na Chorwacji - tylko zimne Karlovacko :!: :twisted:

Jednak przyłączam sie do opinii, że piwa chorwackie to nie mistrzostwo świata w browarnictwie... Coś chyba z wodą jest nie tak. Ale jak gdzieś jadę, to staram się pić miejscowe trunki i jeść miejscowe potrawy. Dlatego jeszcze raz - Karlovacko :!: :D

W Polsce - Lech i Tyskie, a czasem ciemnego Belfasta. :D
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 26.05.2004 09:12

Przychylam sie do opinii Tryka ,chorwackie piwa to nie mistrzowskie trunki. Wezmę ze sobą trochę Żywca ,a później zacznę pić karlowacko,Lacko (czy coś takiego).
W zeszłym roku zrobiłem sobie porównanie:nalałem do 1 szklanki ożujsko a do drugiej żywca.Wierzcie mi te piwa dzieli przepaść.
Pozdrawiam :arrow:
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 26.05.2004 10:32

gdzie je widziałeś ??? weekend idzie trzebaby było kupić :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Które piwo made in HR preferujecie? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone