Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Którą wyspę wybrać? Help!

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pellegrino

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pellegrino » 20.01.2004 11:17

O boże, jakie pająki?! 8O 8O 8O ... Panicznie się boję tego diabelstwa! Ale mam nadzieję, że tylko tam i że Chorwacja, poza tym miejscem, jest całkowicie pozbawiona tego? :| Hmm, ale nie gryzą ani nic takiego?
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 21.01.2004 15:03

[quote="Pellegrino"]O boże, jakie pająki?! 8O 8O 8O ... Panicznie się boję tego diabelstwa! Ale mam nadzieję, że tylko tam i że Chorwacja, poza tym miejscem, jest całkowicie pozbawiona tego? :| Hmm, ale nie gryzą ani nic takiego?[/quote]

Jak to jakie pająki.... takie wielkie z wyłupiastymi oczkami i wystającymi zębami....wielkości ok.5 cm.
Oczywiście ,że nie gryzą .....połykają w całości.
Żartowałem...można je pogłaskać....ale ja zrobiłem tylko zdjęcie.
pozdr. :lol:
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 21.01.2004 17:11

Midas :lol: nie strasz człowieka. Ale fakt jest taki, że nie wiem czy te 8O np. "wdowy" nie daj B. "czarne" gryzą??? Wiszą one jak pranie we Włoszek na swych niewidocznuch nitkach wysoko , rozpięte najczęściej pomiędzy drzewami wszerz drogi na Vidową . Ale namieszłam :D :D :D . Ale są bardzo hhhhhhhhhhhhhhhhm mówmy intrygyjące. Odwagi!!!!! nie znaz dnia ni godziny. Pozdrawiam
joanna000
Odkrywca
Gdzie jechać

Nieprzeczytany postnapisał(a) joanna000 » 21.01.2004 20:00

Pellegrino poleciłam Ci wcześniej Hvar. Na dowód,że warto tam pojechać podaję Ci link, na którym znajdziesz moje zdjęcia z pobytu na Hvarze w Hvarze. :D
http://www.album.com.pl/album.php?id=3484
Bogusław Marinković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogusław Marinković » 21.01.2004 20:51

Dla tych, którzy nienawidzą pająków,
http://www.croland.com/prirodaprica/Clanak4/8004.htm
oraz kilka fotografii owadów i inych zwierzaków, których trzeba unikać w Chorwacji na "kilometry" bo spotkanie z nimi może się okazać BARDZO bolesne jeżeli nie i ostatnie :devil: :devil: :devil:
http://www.medri.hr/~dwolfl/tox/ranglist.htm
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 25.02.2004 08:37

upsss.. nie chciałabym spotakać szczególnie tych węży. Ale konwalię i osy mamy też u nas...... chyba ze to jakieś inne nie bardzo orientuję się w języku chorwackim więc.... niewiele poczytałam. :roll:
Bogusław Marinković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogusław Marinković » 25.02.2004 09:36

Wystarczy, że widziałeś czego masz tam unikać. Chodziło mi o to abyście mogli zobaczyć jak wygląda czrna wdowa(pająk).
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 25.02.2004 11:21

Dziękuję :D Mam nadzieję, że mnie nie dopadną....
Słyszałam też o takich czarnych " skorpionach" ( czymś co wygląda jak skorpion) czy to jest groźne???
Poprzednia strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone