manio napisał(a):witam, znajomi wlasnie wrocili z cro, w tamta strone pojechali niestety przez slowenie, optycznie trasa jest krotsza, ale na pewno nie szybsza, oplaca sie dla kilku zaoszczedzonych kun rujnowac zdrowie psychiczne jadac przez slowenie?
manio napisał(a):oplaca sie dla kilku zaoszczedzonych kun rujnowac zdrowie psychiczne jadac przez slowenie?
kaszpir napisał(a):
Jak się je "aktywuje" ? Wolałbym mieć wszystkie winietki w samochodzie i po wjeździe do danego kraju odpowiednią dawać na szybę (w Picasso mam taki "plastik przyciskający do szyby" do winietek .. aby nie nie naklejać winietek)
Dzieki !
Guzior napisał(a):[
Plastik przyciskający do szyby możesz sobie mieć, a winietkę i tak nakleja się w miejscu pokazanym na winietce , a po drugie ten plastik nie służy do winietek tylko do biletów opłaty parkingowej
kaszpir napisał(a):Guzior napisał(a):[
Plastik przyciskający do szyby możesz sobie mieć, a winietkę i tak nakleja się w miejscu pokazanym na winietce , a po drugie ten plastik nie służy do winietek tylko do biletów opłaty parkingowej
No cóż szkoda. Myślałem że w Xsarze Picasso to jest uchwyt także na winietki
Bo nie za szczególnie mi się chce naklejać winietki , bo potem będe się męczył aby je usunąć a wolałbym po prostu po wjechaniu do PL wywalić a nie robić sobie później dodatkową robotę ..
Ale no cóż trudno ...
SDI napisał(a):kaszpir napisał(a):Witam !
...cześć krajanie z Torunia,je
decklen napisał(a):A mojego przejazdu przez Węgry nikt nie przeanalizuje czy dobry
kilka postów wyżej jest .
piotrulex napisał(a):darek1 napisał(a):
Kolego Piotrulex, nazwy państw pisze się z dużej litery. Cóż to za nowe państwo kolega utworzył "Chechy". Doradzę koledze aby bardziej zwracał uwagę na pisownię. Nie wypada tak niechlujnie pisać kolego Piotrulex. Pozdrawiam serdecznie.
taaaa
nie ma to jak wypowiedz w temacie
nie wazne jak sie mowi byle by sie mowilo - to mniemam Twoja dewiza
Taka moja mala prosba
Zamiast zwracac sie do mnie "kolego" pisz jak mozesz oczywiscie "forumowiczu" choc najlepiej by bylo .......
ach, to tylko takie male marzenie
Cale szczescie kolegow mozna sobie dobierac
Staraj sie nie zrazac poczatkujacych do tego naprawde ciakwego forum swoimi "bezcennymi" uwagami
zauwaz, ze bezcenne sa w ""
kaszpir napisał(a):Mi zależy na czasie i wolę trochę więcej zapłacić , ale za to mieć komfort jazdy autostradami i dojechać w sporo krótszym czasie niż jadąc innymi drogami (nie autostradami ani nie drogami szybkiego ruchu).
Wczoraj rozmawiałem w kierowcami autobusów i wszyscy do Chorwacji jadą przez Austrię i Słowenię. Nikt nie jedzie przez Węgry ...
Po prostu jest duuuużo lepsza droga i tą odległość można przepisowo pokonać w sporo krótszym czasie ...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi