Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Którą droga z Brna ?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
JAPIER
Globtroter
Którą droga z Brna ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAPIER » 28.07.2006 21:55

Witajcie
Już prawie zasypiam nad mapą ale nadal kombinuję jak jechać z Brna.
Podpowiedzcie mi czy jechać autostradą E65 na Bratysławę i na Wiedeń czy śmigać z Brna na Wiedeń drogą E461.
A tak po prawdzie to nadal nie mam sprecyzowanej dokładnie trasy..
,,,......masło maślane.
A we wtorek rano wyjazd !!! Hvar czeka !!!
Będę wdzięczny za wszystkie rady !

Pozdrawiam
r_s_poland
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) r_s_poland » 28.07.2006 22:33

wg mnie w najszybszej opcji:)
autosradka do bratysławy, zakładam srednia predkosc 120 (zawiera postój na granicy w celu zakupu winiety)
dalej z bratoyslawy na eisenstadt i stamtąd droga szybkiego ruchu na A2 do Graz

pamietaj gdzy jediesz non stop na wybrzeże kazda następna godzina jazdy poteguje meczenie do kwadratu, wiec oszczedaj czas na drodze i staraj sie jechac trasami szybszymi a nie krótszymi i tańszymi,
JAPIER
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAPIER » 28.07.2006 22:44

r_s_poland napisał(a):wg mnie w najszybszej opcji:)
autosradka do bratysławy, zakładam srednia predkosc 120 (zawiera postój na granicy w celu zakupu winiety)
dalej z bratoyslawy na eisenstadt i stamtąd droga szybkiego ruchu na A2 do Graz

pamietaj gdzy jediesz non stop na wybrzeże kazda następna godzina jazdy poteguje meczenie do kwadratu, wiec oszczedaj czas na drodze i staraj sie jechac trasami szybszymi a nie krótszymi i tańszymi,

Dzięki .
Czyli omijamy łukiem Wiedeń.
A ta droga z Bratysławy na Wiedeń to znośna jest ?
r_s_poland
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) r_s_poland » 29.07.2006 07:47

jest znosna ale zanm dojedziesz do wiednia bedziesz juz jakies 30 minut od wienerheustadt:)

jesli chcesz zaoszczedzic czs nie jedz przez wieden
JAPIER
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAPIER » 29.07.2006 09:23

Dzięki "r_s"
Cenne wskazówki !

Japier
r_s_poland
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) r_s_poland » 10.10.2006 07:49

wrzesien 2006 !!!

przemknąłem z brna do bratysławy 1h nie żart!!!!!!

po drodze wyprzedziłem 4 ciężarówki 2 osobowe
no i mnie wyprzedził mercedesik na bosniackich numerach (co oni robili w czechach)

pora przejazdu 23:30 - 0:30 z piątku na sobote w nocy

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone