Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Którą drogą lepiej przez Węgry

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 24.06.2011 12:04

darek1 napisał(a):Kolego Bodzioch. Czy kolega czsem nie orientuje się czy da radę na 86 dziabnąć trochę paliwa od kierowców tirów. Słyszałem, że sprzedaja po 2 zł. Nie powiem, chętnie bym sie zaopatrzył a w daleką podróż. Oczywiście tankując w ustronnym miejscu :wink:
nie stosuję takich praktyk, a jako ze miałem zakład z kilkoma autami i ciągle były problemy z "przepałami" jestem cięty na takich co "sprzedają" nie swoje ale też wqr..ją mnie ci którzy kupuja- qrna co za kraj!!!! niedługo oficjalnie na allegro będą cudze paliwo sprzedawać. W głównej mierze dzięki takim ludziom zakład sprzedałem :cry:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 24.06.2011 12:47

darek1 napisał(a):Kolego Bodzioch. Czy kolega czsem nie orientuje się czy da radę na 86 dziabnąć trochę paliwa od kierowców tirów. Słyszałem, że sprzedaja po 2 zł. Nie powiem, chętnie bym sie zaopatrzył a w daleką podróż. Oczywiście tankując w ustronnym miejscu :wink:

Został wycięty z jednego wątku to zaczyna na innym... Administratorze, czy uporczywe propagowanie przestępstwa jest zgodne z zasadami tego forum?
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 24.06.2011 14:29

greenrs napisał(a):
Został wycięty z jednego wątku to zaczyna na innym... Administratorze, czy uporczywe propagowanie przestępstwa jest zgodne z zasadami tego forum?

Popieram apel do adminów, bo już w kilku wątkach te pytania o ściąganie paliwa widziałem!
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 24.06.2011 14:40

Koledzy, koledzy. Człowiek przedsiębiorczy, a Wy mi tu od kradziejów wyzywacie. Bardzo nieładnie. Żle o Was to świadczy. Jakieś zasady kultury chyba obowiązują ??? Pozdrawiam.

Tak nawiasem mówiąc to tirowcy chyba maja dobrej jakości paliwo, prawda, ?
Radziki4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radziki4 » 24.06.2011 15:06

pewnie że dobre wymieszane z jak najlepszym opałowym :D
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 24.06.2011 19:31

darek1 napisał(a):Koledzy, koledzy. Człowiek przedsiębiorczy, a Wy mi tu od kradziejów wyzywacie. Bardzo nieładnie. Żle o Was to świadczy. Jakieś zasady kultury chyba obowiązują ??? Pozdrawiam.

Tak nawiasem mówiąc to tirowcy chyba maja dobrej jakości paliwo, prawda, ?

Nie zauważyłem żeby ktoś cię tu wyzywał. Ja zadałem tylko pytanie Adminowi a kolega Bodzioch opisał swoje doświadczenia. A może Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem albo jesteś jakoś wyjątkowo przeczulony na swoim punkcie? Ja mam wrażenie, że próbujesz tu zaistnieć za wszelką cenę, a że nie masz nic do powiedzenia to starasz się być kontrowersyjny :)
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 26.06.2011 20:06

Takie nietypowe pytanie o sprawy przyziemne...

Przez Węgry zamierzam przelecieć autostradami, a za ewentualne paliwo, czy inne przyjemności (obiadek) płacić kartą. Ale zostałem "zastrzelony" pytaniem przez moją lepszą połowę (kobiety są do bólu praktyczne ;-) ): a jak z opłatą za toalety na stacjach benzynowych?

No i znalazłem się w kropce...

Czy Szanowne Grono Cromaniaków ma jakieś doświadczenia w tej kwestii? Znaczy tak: w razie wyższej konieczności lecieć do bankomatu na stacji? (są to powszechne urządzenia na węgierskich stacjach przy autostradzie?)
Czy lepiej zawczasu zakupić w PL jakieś 1-2 tyś forintów na tę okoliczność? A może po prostu wymienić parę złotych na stacji benzynowej, gdy "zew natury" da znać o sobie - są takie możliwości na stacjach benzynowych?

Poradźta coś... :-)

PS. To samo pytanie dotyczy Chorwacji, bo tam także jedynie autostrada...
Trocki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trocki » 26.06.2011 20:19

Witam

chyba tylko w naszym pieknym kraju trzeba placic za ta przyjemnosc. ja sie nie spotkalem z babciami klozetowymi.
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 26.06.2011 20:21

Trocki napisał(a):Witam

chyba tylko w naszym pieknym kraju trzeba placic za ta przyjemnosc. ja sie nie spotkalem z babciami klozetowymi.

A widzisz... A ja w Austrii się spotkałem - trzeba było wrzucić 50 eurocentów w taki automat na drzwiach toalety na stacji Shella przy autostradzie Wiedeń - Graz :-)
mateq111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mateq111 » 02.08.2011 08:13

W niedziele na noc wyjechałem do CRO, jechałem 81 i super droga cały czas poza miasteczkami 100-120k/h. Mieliśmy wracać przesz Austrie ale jednak będziemy wracać przez 81.
darihs
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darihs » 06.08.2011 22:14

Iggy napisał(a):Takie nietypowe pytanie o sprawy przyziemne...

Przez Węgry zamierzam przelecieć autostradami, a za ewentualne paliwo, czy inne przyjemności (obiadek) płacić kartą. Ale zostałem "zastrzelony" pytaniem przez moją lepszą połowę (kobiety są do bólu praktyczne ;-) ): a jak z opłatą za toalety na stacjach benzynowych?

No i znalazłem się w kropce...

Czy Szanowne Grono Cromaniaków ma jakieś doświadczenia w tej kwestii? Znaczy tak: w razie wyższej konieczności lecieć do bankomatu na stacji? (są to powszechne urządzenia na węgierskich stacjach przy autostradzie?)
Czy lepiej zawczasu zakupić w PL jakieś 1-2 tyś forintów na tę okoliczność? A może po prostu wymienić parę złotych na stacji benzynowej, gdy "zew natury" da znać o sobie - są takie możliwości na stacjach benzynowych?

Poradźta coś... :-)

PS. To samo pytanie dotyczy Chorwacji, bo tam także jedynie autostrada...

Te parę tysięcy forintów to warto mieć na ewentualne mandaty na Węgrzech... Co do toalet, to na wszystkich większych stacjach paliw nie ma opłat ani na Węgrzech, ani w Chorwacji. Przynajmniej ja nie spotkałem.
jigga
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jigga » 07.08.2011 11:29

Witam.

Jechałem 86 kilka dni temu w nocy. Droga dość pusta, 2 wahadła.

Za kilka dni powrót do kraju, możecie mi napisać jak wygląda droga nr 86 w dzień ? Czy jest dużo samochodów? Ewentualnie, czy jest jakaś alternatywna trasa do niej ? Może lepiej kupić winietkę na autostrady?

Pozdrowienia z Igrane.
Dr Seselj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dr Seselj » 07.08.2011 15:46

Na stacjach przy autostradach można za toalety płacić w euro (jeśli są płatne).
Radziki4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radziki4 » 07.08.2011 16:01

jigga napisał(a):Witam.

Jechałem 86 kilka dni temu w nocy. Droga dość pusta, 2 wahadła.

Za kilka dni powrót do kraju, możecie mi napisać jak wygląda droga nr 86 w dzień ? Czy jest dużo samochodów? Ewentualnie, czy jest jakaś alternatywna trasa do niej ? Może lepiej kupić winietkę na autostrady?

Pozdrowienia z Igrane.
w dzień troszeczkę więcej autek spotkasz i trzeba uważać na patrole ale i tak lepiej jechać 86 niż autobaną niby spoko jedziesz ale Masz i dalej i nudniej a na patrole i tak musisz uważać .
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 08.08.2011 13:43

Jechałem 86-tką w piątek w godzinach 12-16 nie polecam.....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Którą drogą lepiej przez Węgry - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone