Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kto z CB do cro?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
*p*a*t*i*
Croentuzjasta
kto z CB do cro?

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 19.07.2006 19:15

jedziemy 30 sierpnia do cro z CB, myślicie, że nam się przyda?? A może ktoś jeszcze jedzie w tym terminie ? ? ? ? :?:
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 19.07.2006 21:41

Wrocilem 15.07. Przydalo sie i to bardzo.Na Slowacji i Wegrzech kanal 28.W CHR cisza.
Pzdr.
andre72
Turysta
Cb

Nieprzeczytany postnapisał(a) andre72 » 20.07.2006 06:22

Właśnie wróciłem z Croatii i CB radio bardzo nam się przydało. Koledzy szczególnie z ciężarowych zawsze mogą podpowiedzieć co się po drodze działo, nas ostrzegli przed rozstawiającymi się patrolami z radarem w Czechach i Austrii, a jak ktoś jedzie w tą samą stronę z radiem to można też sobie trochę porozmawiać w drodze.
guli
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) guli » 20.07.2006 07:45

Nam CB się przydało ale jechaliśmy w dwa samochody. Jedna uwaga! Nie pamiętam już czy w Słowenii, czy Chorwacji celnik czepiał się magnetycznej anteny kolegi, do mojej na uchwycie nic nie miał :)
rjr3
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rjr3 » 20.07.2006 13:43

guli napisał(a):Nam CB się przydało ale jechaliśmy w dwa samochody. Jedna uwaga! Nie pamiętam już czy w Słowenii, czy Chorwacji celnik czepiał się magnetycznej anteny kolegi, do mojej na uchwycie nic nie miał :)

A dokładnie do czego się czepiał do tego że magnetyczna, czy dzięki magnesowi zauważył, że do CB i czepiał się do CB
rjr3
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rjr3 » 20.07.2006 13:46

Jadę 9 sierpnia biorę CB. Wołać "Szwagra" Polska 19, za granicą 28
Pozdro.
guli
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) guli » 20.07.2006 16:14

rjr3 napisał(a):A dokładnie do czego się czepiał do tego że magnetyczna, czy dzięki magnesowi zauważył, że do CB i czepiał się do CB
Niestety nie wiem, kolega niezbyt dokładnie go rozumiał, pokazywał na antenę i tłumaczył coś w rodzaju, że nie wolno...
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 20.07.2006 20:04

Bardzo mało jest tam aut z CB,nawet ciężarówki nie mają anten.
mysza-77
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza-77 » 20.07.2006 20:34

My pojechalismy większą ekipą..wiec nam sie przydało, bo każde autko miało CB. Nie zginęliśmy wiec w Budapeszcie :)..ale jesli jedzieci jednym, to nie ma znaczenia czy będzie ;P pozdrawiam
kapitold
Podróżnik
spoko

Nieprzeczytany postnapisał(a) kapitold » 04.08.2006 07:13

na pyta kto
odpowiem bardzo dużo

wystarczy ,że polskie auta mają
a oni też będą mieć
akurat tak się składa ,ze wiozę zestaw CB dla znajomego Chorwata
wiedzą chłopaki od kogo brać przykład
my jedziemy w 4 auta 17 sierpien z Poznania
Bayo
emkop
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) emkop » 04.08.2006 16:39

Chłopie w ogóle się nie pytaj a bierz, przydaje się w kazdym kilometrze; W Cro bez problemu pogadasz sobie z Polakami;
Jaarecki
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaarecki » 05.08.2006 22:01

rjr3 napisał(a):Jadę 9 sierpnia biorę CB. Wołać "Szwagra" Polska 19, za granicą 28
Pozdro.

Witam
Też jedziemy tyle że 08.08.06. i wieczorem. Będziemy mieli CB w aucie.
mnich63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mnich63 » 07.08.2006 12:28

*p*a*t*i* napisał(a):jedziemy 30 sierpnia do cro z CB, myślicie, że nam się przyda?? A może ktoś jeszcze jedzie w tym terminie ? ? ? ? :?:

Hej!
Jak się nic nie pochrzani to też jadę w tym terminie, niestety bez CB :D Jedziemy pod namioty, na chwilę obecną ja z moją lepszą połową + 1 + piesek (psy?)
Może termin wyjazdu przesunąć się o góra 1 dzień - ale to nie zależy ode mnie. Wyjazd planujemy gdzieś pod wieczór - jak zawsze - i uderzamy w okolice Makarskiej - na początek, potem może Pag? Nie wiem jeszcze dokładnie, muszę zrobić ustępstwo dla kolegi, który będzie nurkował - w ub.r. byliśmy w Baska Voda, więc w tym może na początek też. Planujemy tym razem co najwyżej jedną zmianę terytorium - nie jak dotychczas objazd po całym wybrzeżu.
Tylko my już oldtimery jesteśmy - u każdego 3 z przodu :D
Trasa oczywista - żadne Hungary, Robert już pojechał swoje więc nie ma po co tam zaglądać. A, no i samochód też geriatryczny, więc prędkości... wakacyjne :wink: Jeśli jesteście zainteresowani wspólnym przejazdem daj znać.
Pzdr!

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone