Ja byłem tam już dwa razy lepiej jechać w tygodniu W wekendy chorwaci specjalnie zamykają jeden pas ruchu na autostradach żeby nie korkować miast.Miłej podróży.Będzie O.Kbeata090671 napisał(a):A ja jadę z Puław albo 11 albo 14-15 sierpnia.Nasza grupa to troje dorosłych i 9-letnia córcia.Prosze o radę kiedy lepiej wyjechac, bo jest to nasz pierwszy wyjazd i chociaż czytam to forum już od kilku tygodni to opcje sa różne .
Witaj Na ile dni jedziecie do samej Makarskiej Macie kwaterymareksrybnik napisał(a):Witam!
Jedziemy we dwie osoby 14.08.2006. Wyjazd z Rybnika ok 20. Jedziemy przez Chałupki, Ostrawę, Ołomuniec, Brno, Mikulov, Wiedeń, Graz... aż do Makarskiej. Jest to nasz pierwszy wyjazd do cro, ale Europa południowa nie jest mam obca. Jedziemy stosunkowo małym samochodem (patrz raczej wolno i ekonomicznie). Planuję pokonać tę trasę w ok 17 godz. W nocy z poniedziałku na wtorek korków raczej nie będzie!!! Pozdrawiam
Szerokiej drogi Troche za późno Wam chyba będzie lepiej przez NiemcyFruTisS napisał(a):Witam,
My wyruszamy w nocy z 22 na 23 sierpnia, z Koszalina (a dokładniej chyba z Reska ) - chcemy jechać przez Niemcy. Do Chorwacji jedziemy pierwszy raz.
Marzenka jaką drogą jedziecie ? może coś podpowiesz. Początkowo chcialem jechać nocą przez Polskę a następnie Czechy Austria itp ...ale chyba łatwiej będzie niemieckimi autostradami.
Mnie trzyma termin .Szerokiej drogikd napisał(a):sofi napisał(a):14.sierpnia wyjeżdżam w rejon Splitu .Może też ktoś jedzie w tym terminie
Wyjeżdzamy 13 wieczorem z Krakowa - prawdopodobnie wyspa KRK. Zadecydujemy na miejscu. Planujemy dojechać ok. 9 rano . To nasz 4 wyjazd do Cro. Pozdrawiam
Nie ma tak żle,spoko dojedzieciejasinadan napisał(a):Witam, my tez jedziemy w połowie sierpnia. Dokładnie 11 sierpnia. Jest to nasz pierwszy raz z Chorwacją, więc ogólnie jesteśmy "zieloni" Własnie przeraziłam sie 18 km kolejkami!!!
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi