Archangel napisał(a):Proszę o info na temat objazdów na trasie Banja Luka,Jajce, Bugojno, Jablanica, Mostar i jak jest z bezpieczeństwem turystów.O jednym z objazdów wyczytałem w okolicach Jajce, I tak wogóle wszelkie informacje pozytywne wskazane np. polecane restauracje na trasie.Będę jechał do Makarskiej.
Archangel napisał(a):Proszę o info na temat objazdów na trasie Banja Luka,Jajce, Bugojno, Jablanica, Mostar i jak jest z bezpieczeństwem turystów.O jednym z objazdów wyczytałem w okolicach Jajce, I tak wogóle wszelkie informacje pozytywne wskazane np. polecane restauracje na trasie.Będę jechał do Makarskiej.
aga79 napisał(a):
Trasa przez Bośnię jest bardzo malownicza i przynajmniej raz warto ją zaliczyć, ale jesli chcesz zaoszczędfzic czas polecam droge autostradą.
Bezpieczeństwo 100%
a jechałem tą trasą w ubiegłą sobotę. Faktycznie jest objazd - remontowany jest jeden z tuneli na trasie Banja Luka-Jajce. Objazd jest przez miejscowość Mrkonjic Grad i nie da się go minąć - od tej strony jest po prostu zagrodzona droga. Innych utrudnień nie spotkałem.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi