Puszcza41 napisał(a):Niestety jadę w tym samym terminie, ale pomysł dobry. Używaliśmy krótkofalówek w zeszłym roku do łączności między samochodami. Mieliśmy tzw. PMR-y o mocy 0,5wata, co wystarczało żeby porozmawiać gdy drugi samochód był +- kilometr od nas. Wszystko zależy oczywiście od ukrztałtowania terenu. Być może lepiej sprawdziłoby się CB radio - zwykle moc nadawania wynosi 4 waty, więc zasię jest dużo lepszy...
ja specjalnie na wyjazd kupiłem http://www.importercorp.com/product_rev ... d1db41186d zobaczymy jak się sprawdzi zarówno w trasie jak i na miejscuNiestety jadę w tym samym terminie, ale pomysł dobry. Używaliśmy krótkofalówek w zeszłym roku do łączności między samochodami. Mieliśmy tzw. PMR-y o mocy 0,5wata, co wystarczało żeby porozmawiać gdy drugi samochód był +- kilometr od nas. Wszystko zależy oczywiście od ukrztałtowania terenu. Być może lepiej sprawdziłoby się CB radio - zwykle moc nadawania wynosi 4 waty, więc zasię jest dużo lepszy...
miraculus napisał(a):Długo zastanawiałem się czy umieścić taki post. Mam nadzieję,że nikomu się nie narażę. Jedziemy pierwszy raz do Cro na noc na dwa samochody. Wyjazd koniec czerwca początek lipca na dwa tygodnie. Jeśli jest ktoś kto mógłby pożyczyć dwie krótkofale to proszę o kontakt. Chciałem kupić ale ze względu na ograniczenia finansowe musiałem sobie odpuścić.Myslę,że byłoby bezpieczniej i raźniej szczególnie w trakcie jazdy w nocy.Czekam na ewentualne maile na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.plęki i pozdrawiam wszystkich już pakujących się do Cro.