Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kto pomoże !!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Andrzej G
Croentuzjasta
kto pomoże !!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 02.09.2006 16:27

piszę w tym dziale ,bo najczęściej odwiedzany.
W piątek wyjeżdzamy nareszcie :lol: w sile 6 luda(3x2) do Chorwacji .Na początek wyspa Hvar .Bez problemu znależliśmy apartamenty w Ivan Dolac(nawet niedrogich).Kilka dni chcemy spędzić w okolicach Dubrovnika(między półwyspem Peliesac a Dubrovnikiem).Szukam bezskutecznie względnie tanich apartamentów( ok 10 EU)Może ktoś podpowie na majla adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdrawiam
Andrzej
Ostatnio edytowano 02.09.2006 21:31 przez Andrzej G, łącznie edytowano 1 raz
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 02.09.2006 16:39

ale przeciez jest juz po sezonie...10E spokojnie mozna znalezc
apartamenty na miejscu do wyboru do koloru:)
wybierzecie taki ktory wam najbardziej podpasuje:)
pozdrawiam
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 02.09.2006 17:14

ines napisał(a):ale przeciez jest juz po sezonie...10E spokojnie mozna znalezc
apartamenty na miejscu do wyboru do koloru:)
wybierzecie taki ktory wam najbardziej podpasuje:)
pozdrawiam

Sądzisz że bez problemu znajdę w ciemni?Mam trochę panikarskich współurlopowiczów.W zeszłym roku byłem w ciemno ale na kampach -riwiera kastelańska ,póżniej Orebic.
W tym roku namówiłem znajomych na Chorwację .Jeden z nich to niegdysiejszy bywalec różnych kurortów.Dla niego tylko Dzerba ,Elba,Italia-co mnie wnerwia.Ale mam nadzieję że Chorwacja mu się spodoba,jak mnie i żonę urzekła.Dlatego pierwszy tydzien wyspa hvar.A może cos podpowiesz .Chcę się zatrzymać w odl do 50 km od Dubrownika ,aby się pobyczyć i pozwiedzać.Planuję wypad do Czarnogóry na rekonesans.
pozdr
ps.Właśnie żona rozmawiała z synem który akurat jest w Makarskiej i potwierdził że z kwaterami nie ma żadnego problemu a w ogóle to puchy
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 02.09.2006 17:37

właśnie zauważyłem w innym wątku z 11.06 forum/viewtopic.php?t=11348&highlight=trsteno ,że miałaś podobne plany "pobytowe",ale ponieważ było to w czerwcu to pewnie teraz jesteś biegła w temacie "okolice Dubrownika"
pozdr
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 02.09.2006 18:38

Andrzeju - wierz staremu "ciemniakowi".We wrześniu kwaterę w ciemno znajdziesz na 100% i jeszcze będziesz przebierał w ofertach.A na bazę wypadową w oklice Dubrovnika i Czarnogóry polecam Zupę Dubrovacką czyli Srebreno-Mlini.
Pozdrav.
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 02.09.2006 21:50

wojan napisał(a):Andrzeju - wierz staremu "ciemniakowi".We wrześniu kwaterę w ciemno znajdziesz na 100% i jeszcze będziesz przebierał w ofertach.A na bazę wypadową w oklice Dubrovnika i Czarnogóry polecam Zupę Dubrovacką czyli Srebreno-Mlini.
Pozdrav.

Dzięki ,już jestem spokojny.Chciałem się asekurować ze względu na fakt ,że namówiłem na urlop marudnego kumpla z żoną.Otóż ten kumpel onegdaj w przeszłości odwiedzał różne kurorty.Dla niego to tylko Elba ,Dżerba,Egipt ,Italia.A co tam Chorwacja.Do pasji mnie doprowadza swoimi porównaniami,chociaż w Cro jeszcze nie był.Z tego powodu zmieniłem w ogóle moje plany.Miała być w połowie Czarnogóra i region Dubrownika. Jadę więc przez Plitwice(zwiedzanie chyba całodzienne) ,pózniej wyspa Hvar (Ivan Dolac) i na koniec extremalną trasą do Sucuraj i przeprawa promem do Drvenika właśnie w rejon Dubrovnika.Powrót przez BIH ,Węgry.Myślę że będą zadowoleni.
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 03.09.2006 12:47

Jedż spokojnie w ciemno i życzę ci żeby, ci kumpel urlopu nie spieprzył. :D
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 03.09.2006 12:56

Andrzej G napisał(a):właśnie zauważyłem w innym wątku z 11.06 forum/viewtopic.php?t=11348&highlight=trsteno ,że miałaś podobne plany "pobytowe",ale ponieważ było to w czerwcu to pewnie teraz jesteś biegła w temacie "okolice Dubrownika"
pozdr

Andrzeju musze stanac w obronie :)))
We wskazanym przez Ciebie wątku pytanie zadaje "Inez" z Kielc a w tym watku odpowiedziała Ci "ines" z Warsiawy

"ines" mam nadzieję że mam maleńki plusik u Ciebie :)

Mirek z prowincji :)
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 03.09.2006 13:08

mirek109 napisał(a):
Andrzej G napisał(a):właśnie zauważyłem w innym wątku z 11.06 forum/viewtopic.php?t=11348&highlight=trsteno ,że miałaś podobne plany "pobytowe",ale ponieważ było to w czerwcu to pewnie teraz jesteś biegła w temacie "okolice Dubrownika"
pozdr

Andrzeju musze stanac w obronie :)))
We wskazanym przez Ciebie wątku pytanie zadaje "Inez" z Kielc a w tym watku odpowiedziała Ci "ines" z Warsiawy

"ines" mam nadzieję że mam maleńki plusik u Ciebie :)

Mirek z prowincji :)

:oops: przepraszam ines, faktycznie nie zwrociłem uwagi na ten drobny szczególik.
jestes spostrzegawczy
pozdrawiam
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 03.09.2006 13:11

paolo napisał(a):Jedż spokojnie w ciemno i życzę ci żeby, ci kumpel urlopu nie spieprzył. :D

tego się właśnie obawia moja żona.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 03.09.2006 15:28

AndrzejuG - nawet w sezonie w okolicach pomiędzy Peljasacem a Dubrownikiem widziałem masę wywieszek z informacją free app itp także bez obaw śmigaj bez rezerwacji tym bardziej że będziecie na miejscu w godzinach okołopołudniowych jak rozumiem. :lol:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 03.09.2006 15:45

Obawiam sie że Twój kumpel będzie miał wakacje "spieprzone". Jeśli jest z tych co jadą tylko do "dobrych" kurortów to jest pewne że będzie narzekał. Chorwacja ma podobne klimaty do Grecji lecz standard wczasowania jest dużo inny. Tam miał warunki sprawdzone, dobre - w Chorwacji moze być z tym różnie. Na dodatek jedziecie w okresie gdy pogoda może być juz kapryśna. Biorac to wszystko razem - stawiam na 60 / 40. Życzę aby było po Twojej stronie.
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 03.09.2006 20:15

woka napisał(a):Obawiam sie że Twój kumpel będzie miał wakacje "spieprzone". Jeśli jest z tych co jadą tylko do "dobrych" kurortów to jest pewne że będzie narzekał. Chorwacja ma podobne klimaty do Grecji lecz standard wczasowania jest dużo inny. Tam miał warunki sprawdzone, dobre - w Chorwacji moze być z tym różnie. Na dodatek jedziecie w okresie gdy pogoda może być juz kapryśna. Biorac to wszystko razem - stawiam na 60 / 40. Życzę aby było po Twojej stronie.

Nz szczęście pogoda od 10 września na Hvarze zapowiada się super,full słoneczkoa a kumpowi zapowiedziałem ,że niech ma na koncie więcej kasy ,bo jak bądzie marudził to wracają na swój rachunek :lol: .
Nie myślę zresztą o tym ,jestem raczej skrajnym optymistą.Zaczynam liczyc dni do wyjazdu i coraz bardziej się raduję.
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 03.09.2006 20:37

rich72 napisał(a):AndrzejuG - nawet w sezonie w okolicach pomiędzy Peljasacem a Dubrownikiem widziałem masę wywieszek z informacją free app itp także bez obaw śmigaj bez rezerwacji tym bardziej że będziecie na miejscu w godzinach okołopołudniowych jak rozumiem. :lol:

Też tak myślę .Na forum znalazłem polecany przez "kogoś" apartament w Slano(Vila Anka) i widzę na ich stronie , że w VII i VIII mieli zajętość 40% to co mówić we wrześniu.
W Ivan Dolac raczej zaklepujemy kwatery bo będziemy po południu ,promem wypływającym o 14 (chciałem szanownej mojej ekipie pokazac Pałac Doklecjana ,miejsce gdzie przeplatają się conajmniej trzy epoki).
Tak że w Stri Gradzie będziemy pewnie ok 16 a jeszcze trzeba dojechać do Ivan Dolac (pewnie z 2 godziny)
Druga część pobytu -rano wyjazd do Sucuraji prom do Drwenika ,a więc poszukiwanie kwatery względnie wcześnie.
A w ogóle dzięki za słowa otuchy, coś wczoraj spanikowałem (gdzie mój optymizm :lol: )
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 04.09.2006 08:12

ze Starigo Gradu do Ivan Dolac 1/2 godziny jazdy :wink: rekord zrobiłem w niecałe 20 minut ale miałem pole position w osiołkowym tunelu i 90 km/h w nim - nie polecam prób bicia rekordów
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone