napisał(a) zibek » 04.09.2006 09:01
jedż bezwzględnie w ciemno -kilka ofert wypatrz i zapisz wcześniej z netu pytając o ceny oraz wolne pokoje.
W sierpniu na Riwierze Makarskiej było naprawde sporo wolnych miejsc i ludzi oferujących apartamenty.
Dodam że osobiście przelałem zaliczke ...i miałem po przybyciu ochote prysnąć gdzie pieprz rośnie tak byłem rozczarowany i miejscowością i apartamentem ( dodam że ową miejscowość ktoś na forum nazywał PEREŁKĄ a moje apartamenty były nazwane przez kogoś innego jako SUPER ). więc nawet czyjeś polecenie że rok temy było super ...może być mylące.
A tak widzisz co bierzesz i wiesz z kim rozmawiasz ( radze też nie płacić od razu za np. dwa tygodnie tuż po p[rzybyciu bo może sie okazać e jest jakiś feler który wyjdzie po kilku dniach -i wtedy radośnie popłyniesz dalej.Niestety to teoria -praktyka jest taka że po kilkunastu/kilkudziesięciu godzinach jazdy jesteś tak padnięty że bierzesz co leci -i tak też można -widziałem obok aparatament gdzie mnóstwo osób było na jedną noc -nie wiem czy warunki, czy wscibskie babsko ( bo taka była jak widziałem włascicielka ) czy jeszcze inne sprawy.
Na jadrance każdy dom przy drodze to Apartament więc spokojnie można przekimać i rano wyruszyć szukać godnego lokum na wakacje.
I dodam że po tygodniu do mojego APP przybyła spora grupa 4 czy 6 aut z Polski i oni mieli podobne odczucia jak ja więc pojechali dalej tracąc zaliczke -może to spowodować napięcia w grupie .
I moja rada -na forum panuja swoista EUFORIA można odebrać że jedziesz do Raju gdzie wśród Aniołow będziesz zrywał kokosy i pił ptasie mleko.
Ja radze realnie ochłonąć Chorwaci to ludzie i mają też wady jak my wszyscy -ogólnie za to krajobrazy i pogoda mogą zrekompensować pewne niedogodności -życze pogody ducha i mało korków .