Rafi70 napisał(a):U mnie ok40km więcej , sprawdzone...
Sadeczanin78 napisał(a):Witam
Tak z czystej ciekawości czy jest różnica ( w kwestii ekonomiki jazdy ) pomiędzy zwykłym ON a ON VERVA ?
yarko2000 napisał(a):teargas666 napisał(a):Cześć,
tak zastanawiam się czy ktoś jechał do Chorwacji (z okolic Warszawy albo Poznania) Volvo S80 z silnikiem D5 i mocą 185km. Jakie wyszło Wam spalanie?
Tam masz chyba 5 cylindrów? 2 razy jechałem 6 cylindrowym passatem B5. Trasa Warszawa - Pakostane. Raz 2 x dorosły +dziecko i pełny bagażnik, drugi raz 3 x dosrosły + 2 x dziecko.. i jeszcze pełniejszy bagażnik , spalanie 6,1 a za drugim 6,3. Wyjeżdżałem na noc, więc bez korków, trasa 110-120/h.
Tankowanie: Warszawa, Jastrzębie Zdrój i dopiero Pakostane, za drugim razem dotankowałem w Austrii przed Słowenią.
Żeby nie było, na trasie w okolicach 140 km/h spalanie rośnie do 7,1 l/100. Więc jechałem ekonomicznie
I jeszcze ciekawostka o której nie wszyscy wiedzą, starsze diesle z grupy VW mają odpowietrznik - czyli taki mały dzyndzelek zaraz przy wlewie. U mnie bak 62 l, po naciśnięciu paliwo wchodzi w odpowietrznik i tankuję 68 l. Nie korzystam z tego często, ale przy wyjeździe za granice zawsze. Niby nic, ale to jest dodatkowe 100 kilometrów jazdy na polskim paliwie
dids76 napisał(a):Wkleję dwa zdjęcia komputera z mojego służbowego auta. .
Auto ma zbiornik 50l i udało mi się nim już zrobić na jednym baku 980km. Co przy benzynie i 150km uznaję za dobry wynik
Racibórz - Rzeszów
Rzeszów - Racibórz
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi