Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kto jeździ z boxem na dachu?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
auto_gt
Cromaniak
Re: Kto JeŹdzi Z Boxem Na Dachu?

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 18.06.2013 15:10

Dziadek Maciek napisał(a):
auto_gt napisał(a):

Kurcze na fotkach przy wędzeniu nie wyglądasz na tyle ... :wink:

I nie czuję się na tyle :D

chvala ! tak trzymaj i receptę zapodaj :D
m.a.c.
Croentuzjasta
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.a.c. » 08.07.2013 13:48

Dziadek Maciek napisał(a):Kamei Corvara 390 - oczywiście znam, nawet u producenta byłem, widziałem jak i z czego to robią. :D
VW Polo - raczej masz konkretne miejsce na belki (tak jest w większości roczników w tym aucie), nie masz więc możliwości przesuwania belek.
Co pozostaje :?: tylko manewrowanie boxem w ramach regulacji suwanego mocowania.
Belki masz alu czy stal :?:
Kamei faktycznie chwali się, że ma produkty o niezłej aerodynamice, życie jednak pokazuje co innego. Wielu klientów "marudzi" tak jak Ty.
Ja używałem Corvary 310 mocowanej na wsuwce i często nie dawałem rady jechać szybciej niż ok 100/110 km/h. Ale np z Kamei Delpin 340 jechałem do Cro z prędkościami ok 150 km/h i była znośna cisza, tzn ledwo słyszałem.
500 euro za Corvarę 390 8O strasznie dużo dałeś, u mnie ceny były miedzy 1200 zł, a 1850 zł zależnie od koloru i otwierania.

Maciek, czy ta wizyta u producenta utwierdziła cie w przekonaniu, że to dobry kufer? Planuję zakup nowego boxa i ta Corvara 390 przypadła mi do gustu - pasują mi wymiary, pojemność, kolor... Tylko nie mogę się doszukać info od użytkowników jak się spisuje na trasie.
Z boxem jeżdże 2 razy do roku (narty i Cro), w tej chwili mam Skodę Octavię Kombi z relingami i za długi box (problem ze swobodnym dostępem do bagażnika). Dojrzałem w końcu do zmiany - a to za sprawą kolejnego wyjazdu, który już niedługo... :hut:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 08.07.2013 21:26

Powiem tak - utwierdziła, że to jest dobry, nawet bardzo dobry produkt.
Niestety życie, a właściwie klienci utwierdzają mnie w innym przekonaniu. Wyrobów Kamei sprzedawałem znacznie mniej niż Thule, a reklamacji miałem więcej. Nie wiem z czego to wynika, ale taka dziwna prawidłowość powstała. Reklamacji w Kamei więcej było dotyczących Corvar niż boxów prostszej linii, Delphin lub Husky. Te tańsze najwyżej odbarwiały się zbyt szybko jak na produkty dosyć drogie, Corvary "padały" w systemach zamocowań, szare (srebrne) traciły kolor, zdarzyły się 2 popękane boxy. Problemem była także reakcja producenta, który nie dopuszczał do siebie informacji, że coś jest nie tak. 8O To się jednak podobno poprawiło, zmieniono (wzmocniono wg mnie nieładnie0 zamocowanie na wsuwki, coś tam pomajstrowano z materiałem, jest lepiej.
Wrażenia jednak pozostały, a takich problemów z Thule czy Mont Blanc nigdy nie miałem.
m.a.c.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.a.c. » 08.07.2013 22:15

Dziadek Maciek napisał(a):To się jednak podobno poprawiło...

Podobno nadzieja matką... :D Widzę, że nie pozostaje mi nic innego jak nadal szukać "swojego" boxu...
Dzięki Maciek :papa:
m.a.c.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.a.c. » 10.07.2013 10:31

Jestem rozdarty... :? Wytypowałem 2 boxy: Mont Blanc Triton 450 i Thule Pacific 780. I tu moja mądrość się kończy :wink:
Pojemności podobne, za Thulem przemawia obustronne otwieranie. Maciej - co o tym sądzisz? Jak już pisałem zakładam go na Skodę Octavię Kombi z relingami i oryginalnymi belkami skody. Otworzę tylną klapę do końca bez opierania szyby o box? Prześlesz mi na @ lub PW twoje ceny z dostawą kurierem? Thx... :wink:
Może ktoś się podzielić wrażeniami z jazdy z tymi kuframi?
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 10.07.2013 11:14

m.a.c. napisał(a):Jestem rozdarty... :? Wytypowałem 2 boxy: Mont Blanc Triton 450 i Thule Pacific 780. I tu moja mądrość się kończy :wink:

OBSTAWIAM NA PACIFIC 780 bierz czarny ma powłokę karbowaną coś na imitację carbonu .
m.a.c.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.a.c. » 10.07.2013 12:17

auto_gt napisał(a):
m.a.c. napisał(a):Jestem rozdarty... :? Wytypowałem 2 boxy: Mont Blanc Triton 450 i Thule Pacific 780. I tu moja mądrość się kończy :wink:

OBSTAWIAM NA PACIFIC 780 bierz czarny ma powłokę karbowaną coś na imitację carbonu .

Myślałem właśnie o srebrnoszarym... Czy czarny w chorwackim słońcu nie będzie jak piekarnik?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 10.07.2013 12:28

m.a.c. napisał(a): Czy czarny w chorwackim słońcu nie będzie jak piekarnik?

Będzie :lol:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 10.07.2013 12:38

ale ten wygląd ... :wink:

przecież konserw w niego nie włożysz :wink:

fakt jeśli masz auto szare srebrne to bardziej do całości będzie pasował srebrny .

Obrazek
m.a.c.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.a.c. » 10.07.2013 12:49

auto_gt napisał(a):ale ten wygląd ... :wink:

przecież konserw w niego nie włożysz :wink:

fakt jeśli masz auto szare srebrne to bardziej do całości będzie pasował srebrny .

Obrazek

Tak właśnie jest :)
Ale temat schodzi na boczny tor... jakie macie doświadczenia z tym boxem, jakie są jego słabe strony (jeśli je ma :wink: ), czy łatwo wpada w drgania, jak sprawdza się system mocowania itp.
Czy macie jakieś zwrotne info od swoich klientów (chociaż jeśli ich nie ma tzn. że wszystko gra, niezadowolony klient zawsze przyjdzie z pretensjami, zadowolony niekoniecznie :oczko_usmiech: )
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 10.07.2013 13:51

Henio ma rację - czarny jest śliczny, szary (srebrny) wypada przy nim blado.
Model "jakby" podstawowy, ale nie ma z nim problemów i nie słychać narzekań klientów. Mocowania pewne i wygodne.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 10.07.2013 13:57

Na Thule mało kto narzeka ale zawsze malkontent się znajdzie ... :lol: zwłaszcza jak nieumiejętnie obsługuje sprzęt...

Maciek tym dłużej handluje więc może miał więcej ichnich :lol:

Podwójne szczeki łapią belki od spodu ,czy ktoś wynalazł coś lepszego ? może inne tak .

Za drgania, czy "delfina" są odpowiedzialne belki bazowe - sam bagażnik , to on nadaje sztywność dla tego co na dachu , sam box nie jest za długi więc mniejsze możliwości zrobienia delfina na autostradzie .

Dobre ,sztywne belki maja ugięcie w łuk do góry , nie są proste . po obciążeniu stają się stabilne , bagażniki mocowane w punkty fabryczne są sztywniejsze .

Z moim boxem Strona i moją Multiplą (zdjęcia gdzieś tam wyżej) jechałem na autostradzie ( chwilowo ) 175 km / h :mrgreen:
nic mi nie drgało oprócz strun głosowych żony :lol:
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 10.07.2013 20:46

Ja jeżdżę z boxem! ...zimą też! :)
Załączniki:
tolusiek.gif
tolek
ryszard22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryszard22 » 11.07.2013 08:53

Witam
Mam cały komplet Thule z boxem włącznie rewelacja w zimie na narty w lato ładnie się zamyka nic nie drga tylko Maćku cena ,ale w sumie ok .
Zmieniłem samochód i belki mi zostały z tamtego metrowe .
Pozdrawiam :)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 11.07.2013 09:39

ryszard22 napisał(a):Witam
Mam cały komplet Thule z boxem włącznie rewelacja w zimie na narty w lato ładnie się zamyka nic nie drga tylko Maćku cena .

Pozdrawiam :)

Ja nie mam wpływu na cenę, Thule i importer określają cenę sugerowaną, w której należałoby sprzedawać.
Oczywiście jest pewien zakres możliwości rabatowych i to wykorzystuję na Cro.
Inną sprawą jest dostęp do produktów Thule dla "zwykłych" sprzedawców, a inną dla autoryzowanych lub dealerów.
Dealer ma więcej artykułów do zaoferowania (są produkty sprzedawane tylko przez dealera), ale jest bardziej zobowiązany do stosowania cen sugerowanych. Czasami nie warto schodzić poniżej pewnego poziomu ceny, można stracić przywileje.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Kto jeździ z boxem na dachu? - strona 53
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone