Re: Kto JeŹdzi Z Boxem Na Dachu?
napisał(a) Dziadek Maciek » 10.08.2012 10:21
Atlantis 200 jest faktycznie trochę mniejszym boxem niż Altro 460. Ile, nie wiem, ponieważ od niedawna Thule przeszło na dokładne, matematyczne wyliczenia pojemności, a nie tak jak było-po wymiarach zewnętrznych.
Rozwiązania włoskie, nawet te najlepsze, po kilku latach, noszą jednak ślady użytkowania (nie oznacza to, że się rozpadają
, szczególnie tu Altro pokazuje swoją jakość.
Thule to jednak inna jakość, inne rozwiązania, zdecydowanie trwalsze. Seria Atlantis uchodziła (jest już nieprodukowana, jest nowa seria) za wzorcową, całkowicie pozbawioną awarii. Do tego dwustronne otwieranie, to wielka wygoda przy montażu i codziennej obsłudze, system Power Grip szczelniejszy niż zamykanie Altro.
Altro też sprzedajemy, reklamacji nie pamiętam.
Belki Thule or i belki Thule dla N.... często wyglądają optycznie tak samo, ale są pewne różnice, np w grubości ścianki, mają też niższą nośność, nie jest to jednak normą.
To tak jak przypadek z wczoraj - klient przyniósł uchwyt rowerowy Thule 530, ale nie było napisu Thule, tylko Volvo i gotów był się kłócić, że Volvo jest producentem uchwytu. Dopiero jak mu pokazałem katalogi i wytłumaczyłem na innych przykładach zrozumiał o co chodzi.