Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kto jeździ z boxem na dachu?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 08.05.2012 22:57

W dobrym bucie można kopać ......
Plastik na mrozie strzeli ,a to przeważnie wtedy jeżdżą na narty. złodziej to wie .......

Ale wkurza Cię ,że ktoś jeszcze się zna na rzeczy , to czuć
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.05.2012 06:36

auto_gt napisał(a):Ale wkurza Cię ,żę ktoś jeszcze się zna na rzeczy , to czuć .

Myślę, że w tym "technicznym" wątku wycieczki osobiste są nie na miejscu.

Mogę Ci powiedzieć jedno. Na podstawie Twoich wpisów określę Cię jako handlarza, a Maćka jako handlowca...

Różnica subtelna, ale jednak ogromna.
:wink:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 09.05.2012 08:16

FUX napisał(a):
auto_gt napisał(a):Ale wkurza Cię ,żę ktoś jeszcze się zna na rzeczy , to czuć .

Mogę Ci powiedzieć jedno. Na podstawie Twoich wpisów określę Cię jako handlarza, a Maćka jako handlowca...

nic dodać nic ująć FUX bardzo ładnie napisane, tez uważam że osobiste podchody są kompletnie zbędne
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 09.05.2012 09:19

Slick - 1621 to kit do najnowszej "Yariski"
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 09.05.2012 10:36

FUX napisał(a):

Dawno już wyczułem - Fux jedna ręka z Maćkiem - zaatakowałeś mnie na samym początku , nie ładnie . pozdrawiam
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.05.2012 11:08

Myślę, że nie było to bez przyczyny.
Mam pogodną naturę. :wink:
scrapp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scrapp » 09.05.2012 17:51

Tak sobie czytam i wtrącę 3 grosze.
Jeżdże z boksem od 12 lat. Jak kiedyś wszedłem w system Thule tak do dziś dokupuje tylko elementy. A auta się zmieniają. Faktem jest że zawsze z relingami na dachu. A system jakoś o dziwo pasuje mi na każde.
Wartos jest kupic coś sprawdzonego i potem miec święty spokoj. Ktoś wcześniej się pytał: kto jeździ cały rok z poprzeczkami? Ano ja jeżdżę.
W zimie boks a latem bagażnik rowerowy. Minusem tego jest zawsze podwyższona głośność ale ściagać i zakładać 3-4 razy w tygodniu to bez sensu. Co do systemu to jednak globalne podejście do organizacji przewozu przez Thule sprawdza się. Miałem kilka przykładów gdzie ludzie kupowali tańsze komponenty z różnych firm a potem to jedno do drugiego nie pasowało. Jako przykład trwałości moge podać zdarzenie mojej żony, która z rowerem na dachu wjechała w 2 mtrowy prześwit parkingu podziemnego. Myślałem, że bagażnik się rozleci ale rower się wyrwał, pasek mocujący pękł dokupiłem na alledrogo i działa dalej.
Co do kradziezy z boksów to sobie nie wyobrażam aby komuś sie chciało rozbijać boks żeby coś wyciagnąć. O wiele łątwiej po prostu np. wyjść z nartami pod pachą z knajpy jak z własnymi.

Tak przy okazji z innej beczmi pytanie do Macka1956 o GV, czy jeździsz nia do CRO? Jak z komfortem, szczególnie chodzi mi o hałas, na trasie?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 10.05.2012 09:11

scrapp napisał(a):

Tak przy okazji z innej beczmi pytanie do Macka1956 o GV, czy jeździsz nia do CRO? Jak z komfortem, szczególnie chodzi mi o hałas, na trasie?

Jeżdżę, 3 czy 4 razy nią byłem. Na fotel nie narzekam, wprost przeciwnie, dla mnie (kręgosłup i kolano uszkodzone) jest idealnie.
Hałas...no cóż, gdy trochę prędkość "podciągnę"...to marzę o czymś wyższej klasy :wink: Moim uszom hałas daje się we znaki powyżej 130 km/h. Może nie jest on jakiś strasznie wysoki, ale ciągły. Dobrze, że staram się jechać zgodnie z przepisami i wspomnianej 130-tki często nie przekraczam. :D
Wożę ze sobą (prawie zawsze) rowery, to auto bagażnika na haku nie odczuwa.
Aaaaaaaa, jeszcze jedno, w Cro kilka razy wykorzystywałem jego napęd :wink:
Slick
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slick » 12.05.2012 13:41

Maciek1956 napisał(a):Slick - 1621 to kit do najnowszej "Yariski"

dzięki Maćku :)
reszta pytań na gg lub email :)

pozdrav
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 12.05.2012 13:50

Fux już raz napisałem coś o regulaminie, wcześniej na post Andrzeja uśmiechnąłeś się tak jakoś dziwnie. czy nie aby szyderczo ? :) nie oceniaj byś nie był oceniany !!!
Ostatnio edytowano 12.05.2012 14:08 przez bluesman, łącznie edytowano 2 razy
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 12.05.2012 13:52

FUX napisał(a):

Bądź konsekwentny i nie rób tego co Tobie nie miło...... napisałeś by nie robić wycieczek osobistych więc ich sam nie rób !!!
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.05.2012 06:59

FUX napisał(a):Myślę, że nie było to bez przyczyny.
Mam pogodną naturę. :wink:

Czytałem na tym forum tu i ówdzie ,że ktoś rozwalił box w garażu podziemnym , to rowery , a same bagażniki na hak też przydłużają zestaw pojazdu , a gdyby tak czujniki parkowania do platform ?
Czy ktoś to stosował ? , trochę gorzej byłoby montować na rowery na dachu , może nawet kuriozalne , ale na platformę na hak owszem .

Więcej tolerancji dla innych , nie każdy jest ideałem ,i każdy z nas jest inny , jeśli piszemy tu o boksach to po to by ludziom pomóc i tak to robię , nie oceniam innych tylko , kładę swój wątek na stół i tyle , nic do was nie mam ,ale były na mnie ataki ... powinien się zając tym moderator , bo to nie jest prywatny wątek .
szakal36
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szakal36 » 30.07.2012 15:08

Odświeżę nieco temat. Mam problem z box-em Bermude 930. Gdy jest posty otwiera i zamyka się bez problemów. Problemy zaczynają się gdy box jest załadowany. Można go otworzyć, ale problem jest z zamknięciem. Czy ktoś z was napotkał coś takiego w swoich kufrach i co może być tego powodem?
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 30.07.2012 16:42

szakal36 napisał(a):Odświeżę nieco temat. Mam problem z box-em Bermude 930. Gdy jest posty otwiera i zamyka się bez problemów. Problemy zaczynają się gdy box jest załadowany. Można go otworzyć, ale problem jest z zamknięciem. Czy ktoś z was napotkał coś takiego w swoich kufrach i co może być tego powodem?

po bokach masz zamki i cos z bagazu wpada w te rowki zamka i blokuje zamkniecie,dlatego jak jest posty to nic nie blokuje i jest ok.Poukladaj na bokach dokladnie bagaz i bedzie OK.
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 31.07.2012 20:51

Ja jeżdżę z BOXEM latem do CRO i nad BAŁTYK, a zimą do ZAKOPANEGO :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko