Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kto jeździ z boxem na dachu?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
M@rlon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M@rlon » 03.03.2012 11:44

auto_gt napisał(a):
M@rlon napisał(a):
auto_gt napisał(a):
Niestety tam gdzie ja jadę nawet pontonu nie biore, bo będzie stromo i ze 200 metrów do apartamentu pod górkę , chyba bym zgona odwalił z pontonem nawet zwinietym :lol: Mimice - koło Breli .

Gdzie dokładnie i w jakim terminie się wybierasz sąsiedzie z Podkarpacia do Mimic?
Jeżdzę tam od 6 lat i znam je prawie jak wlasną kieszeń.

Witam Cię , 24 lipca i będętam 8 dni z rodninką , mam już rezerwację ,niestety na górce ,ale jako że lubię góry to taki trening wspinaczkowy mi wskazany . 8O

Ja też zawsze jestem na górce u rodziny Mimiców ( ale w tej miejscowości co 2 osoba to Mimica). Ja jeżdże do apartamentu nad jadranką, do którego się idzie na lewo od supermarketu ( patrząc od strony morza). Jeżeli będę do dopiero w sierpniu.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 03.03.2012 21:23

M@rlon napisał(a):
auto_gt napisał(a):
M@rlon napisał(a):
auto_gt napisał(a):
Niestety tam gdzie ja jadę nawet pontonu nie biore, bo będzie stromo i ze 200 metrów do apartamentu pod górkę , chyba bym zgona odwalił z pontonem nawet zwinietym :lol: Mimice - koło Breli .

Gdzie dokładnie i w jakim terminie się wybierasz sąsiedzie z Podkarpacia do Mimic?

Witam Cię , 24 lipca i będętam 8 dni z rodninką , mam już rezerwację ,niestety na górce ,ale jako że lubię góry to taki trening wspinaczkowy mi wskazany . 8O

Ja też zawsze jestem na górce u rodziny Mimiców ( ale w tej miejscowości co 2 osoba to Mimica). Ja jeżdże do apartamentu nad jadranką, do którego się idzie na lewo od supermarketu ( patrząc od strony morza). Jeżeli będę do dopiero w sierpniu.

Mimice będe zaliczał pierwszy raz , apartament - mam skęcic za parkingiem koło sklepu w lewo na rozwidleniu i ostro w górę, potem w dole beda 2 apartament nowo budowane , szkoda że nie zgrywa się termin bo można by jechac na 2 auta .
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 03.03.2012 21:36

auto_gt napisał(a):
M@rlon napisał(a):
auto_gt napisał(a):

ALE JAJA!!!
Panowie, ja również jadę do Mimic! Wyjeżdżamy rodzinką 14 lipca na 2 tygodnie. Jedziemy tam już po raz trzeci. My mamy apartament poniżej magistrali - w Apollo 11.
jarecky9
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarecky9 » 04.03.2012 16:23

Witam, wybieram się w tym roku do Chorwacji z boxem dachowym i będę korzystał z przeprawy promowej i tu moję pytanie - opłaty:

-za auto do 2m 160 Kn
-za auto pow.2 m 276 Kn

Z boxem będę miał parę centów powyżej 2m, jak jest z tą opłatą aptekarskie pomiary (miernik na fotokomórkę) czy coś innego, mieliście z tym jakieś doświadczenia :?:
M@rlon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M@rlon » 05.03.2012 11:47

auto_gt napisał(a):Mimice będe zaliczał pierwszy raz , apartament - mam skęcic za parkingiem koło sklepu w lewo na rozwidleniu i ostro w górę, potem w dole beda 2 apartament nowo budowane , szkoda że nie zgrywa się termin bo można by jechac na 2 auta .

Jeżeli chcesz parę przydatnych informacji o tej miejscowości do napisz na maila, bo to nie ten wątek. A tak na marginesie to znam Twoje apartamenty, bo mieszkałem wielokrotnie u sąsiadów.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 05.03.2012 14:43

M@rlon napisał(a):
auto_gt napisał(a):Mimice będe zaliczał pierwszy raz , apartament - mam skęcic za parkingiem koło sklepu w lewo na rozwidleniu i ostro w górę, potem w dole beda 2 apartament nowo budowane , szkoda że nie zgrywa się termin bo można by jechac na 2 auta .

Jeżeli chcesz parę przydatnych informacji o tej miejscowości do napisz na maila, bo to nie ten wątek. A tak na marginesie to znam Twoje apartamenty, bo mieszkałem wielokrotnie u sąsiadów.

Dzięki za telefon i informację , napewno się przyda w dotarciu do celu .
Doczekać się już nie możemy tej wyprawy .
M@rlon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M@rlon » 05.03.2012 15:32

auto_gt napisał(a):
M@rlon napisał(a):

Dzięki za telefon i informację , napewno się przyda w dotarciu do celu .
Doczekać się już nie możemy tej wyprawy .

Miło pomóc prawie Sąsiadowi. W razie czego dzwoń, to pomogę jeszcze :)
W ustawieniach prywatnych znajdziesz do mnie maila.
Ciekawy swiata
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ciekawy swiata » 20.04.2012 20:15

A ja mam pytanie - jaki box dachowy polecacie do meganki II ( hatchback)?
Cenowo do 700-800 zł max nowy )

:D :D :D
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 20.04.2012 20:22

Ciekawy swiata napisał(a):A ja mam pytanie - jaki box dachowy polecacie do meganki II ( hatchback)?
Cenowo do 700-800 zł max nowy )

obawiam się, że za tyle to nic porządnego nie kupisz;-) nawet kiepskiego - jeśli chodzi o nowy;-) więc proponuję wypożyczyć porządny box, a jeśli będzie Ci on potrzebny więcej niż 1 w roku - zainwestować więcej lub.......... kupić na raty;-)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 20.04.2012 20:43

Kris - mądre słowa prawisz :!:
Oczywiście w ofercie jest kilka boxów w/w cenie, ale czy godnych polecenia z czystym sumieniem.
Ciekawy...-dołóż ok 200/400 zł i masz już zdecydowanie większe pole do popisu na lata :D
Powiedz jeszcze co chcesz wozić - to może bardzo wpływać na wielkość boxa, wiec i na cenę.
Ostatnio edytowano 20.04.2012 20:44 przez Dziadek Maciek, łącznie edytowano 1 raz
Ciekawy swiata
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ciekawy swiata » 20.04.2012 20:44

ile w takim razie musiałbym wydać na porządny box?
jakieś propozycje do tego modelu auta ? :D :D :D
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 20.04.2012 20:49

Ciekawy swiata napisał(a):ile w takim razie musiałbym wydać na porządny box?
jakieś propozycje do tego modelu auta ? :D :D :D

model auta nie ma tu wiele do tego;-) tak jak pisał Maciek - zależy co i ile chcesz tam wozić. :D
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 20.04.2012 20:53

Przychodzi do mnie klient i prosi o ofertę na box, nie mówi co chce wozić. Przedstawiam mu kilka propozycji, On na to, że przecież nie zmieści tego co musi włożyć--to dla wyjaśnienia o co chodzi.
Auto ma tylko znikome znaczenie, wiedząc co...dopasowujemy box do auta, np tak, aby klapa dała się otwierać ....
Ciekawy swiata
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ciekawy swiata » 21.04.2012 08:30

Celowo napisałem model auta aby przypadkiem box zbyt nie wystawał.
Mam zamiar wozić lekkie torby z rzeczami do ubrania + lekka spacerówka.
Myślę ,że taki ok. 400 litrów.
Nie jestem amatorem nart więc sporty zimowe odpadają.
Wyjeżdżamy 2 -3 razy do roku na wypady kilku dniowe i raz na dłuższe wakacje.
Proszę o pomoc w wyborze.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 21.04.2012 11:04

Ciekawy swiata napisał(a):Celowo napisałem model auta aby przypadkiem box zbyt nie wystawał.
Mam zamiar wozić lekkie torby z rzeczami do ubrania + lekka spacerówka.
Myślę ,że taki ok. 400 litrów.
Nie jestem amatorem nart więc sporty zimowe odpadają.
Wyjeżdżamy 2 -3 razy do roku na wypady kilku dniowe i raz na dłuższe wakacje.
Proszę o pomoc w wyborze.

To szukaj krótkiego boxu ,miarę szerokiego , i na tyle wysokiego ,żeby owa spacerówka się zmieściła - jeśli to "parasolka" to banał , a jeśli jakiś wypasiony wózek to po złożeniu zmierz jego wysokość i szerokość .
To podstawa dla Twoich poszukiwań , dobre markowe boxy zaczynają się od 950 zł w górę - dla nas to już dużo , a dla niemca - to tylko 250 ojro , w dobrej restauracji tyle wyda na randce .......
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko