Haaga użytkowo nie znam. Nikt ze znajomych tych produktów nie sprzedaje, więc nie mogę się na temat np trwałości wypowiedzieć. Firma była u mnie z ofertą, ale nie są to boxy na miarę oczekiwań polskich klientów. Oczywiście mogą być dobre, tylko, że nasi klienci ...
Jost--wiele lat współpracowałem z tą firmą, boxy mocne i bardzo trwałe. Mają dwie wady--materiał, chociaż to nie musi być wadą, zależy kto czego oczekuje. Druga, otwieranie od tyłu, klapa podnosi się na zawiasach umieszczonych z przodu. Bardzo niepraktyczne i nienowoczesne rozwiązanie. Wygodne tylko w małych autach typu hatchback. W sedanie otwierając taki box trzeba, nie ma innego wyjścia, oprzeć się o klapę bagażnika, a bywa ona często brudna. To samo w Twoim aucie, duża niewygoda, ale podkreślam, dobra cena i jakość.
Haaga to ja nigdy nie widziałem na samochodzie, a mam zboczenie zawodowe i patrzę co ludzie wożą. Josta czasami widuję, głównie boxy bardzo długie, sufringowe.
Chcesz box niski, mocny, aerodynamiczny, wygodny w montażu i pakowaniu Thule seria Dynamic. W zależności od modelu mają 34 lub 35 cm i lekko obniżoną podłogę pod belki, więc nad beli wychodzą + - 30 cm. Cena, no cóż, za jakość trzeba płacić, gwarancja 5 lat i zadowolenia na dużo dłużej. Ceny dla Cro ok 2300 i 2700 zł