mireks napisał(a):FUX napisał(a):Nie decyduj sie na połśrodki, bo później będziesz sobie plul w brodę.
Box kupuje sie raczej na wiele lat.
Tak wszystko się zgadza,tu macie rację razem z Maćkiem.....
Masz dużo racji, jeśli myślimy o tej samej firmie, to tym bardziej masz rację wyciągając takie wnioski, ale...
Namawiam na dobre produkty nie dlatego, ze jesteśmy bogaci, tylko właśnie dlatego, że duża grupa rodaków wyraźnie biednieje, widzę to po moich klientach.
Tylko co z tego, że namówię na tani wyrób, jak po sezonie mam reklamacje, a to box otworzył się podczas jazdy, a to nie chciał się zamknąć bo zamek się zepsuł, a to spadł z dachu bo zaczepy puściły.....
Wolę namówić i tu szkoda, że nie mam ratalnej sprzedaży, na produkt drogi, firmowy i ...mam spokój, nie mam reklamacji, mam ew poleconego następnego klienta. Kupić raz, a dobrze, na lata, taka zasada co raz częściej "panuje" wśród moich klientów.
Faktycznie, ilość klientów zmniejsza się, obroty maleją, nawet sprzedaż wysokiej klasy produktów nie rekompensuje ubytek klientów "tańszych".
To samo dotyczy uchwytów rowerowych, ciekawe dlaczego sprzedaż tych najlepszych od kilku lat rośnie, przewyższa już sprzedaż tanich uchwytów. Rowery spadają, dlaczego tylko z uchwytów tanich
Jednocześnie takie gadanie, że przez dobry, pewny produkt, nie pojadę na urlop, to jakieś bzdury
Rozumiem, że można, a nawet trzeba oszczędzać na urlop (w zeszłym roku nie byłem, dlaczego
), ale zakup bezpiecznego bagażnika zapewnia bezpieczną jazdę i brak strachu, że coś się wydarzy po drodze. Dobry bagażnik, jak uważni "czytacze" moich wypocin widzą, nie zawsze musi być z grupy najdroższych, powinien być tylko właściwie dobrany do potrzeb, możliwości....
Nie róbcie tak, aby tylko cena była jedyną wyrocznią, zawsze staram się doradzić do możliwości.
Ale np..jak masz rower o wadze 17 kg, to nie możesz go BEZPIECZNIE montować na dowolnym uchwycie i gnać 150 km/h, spadnie na 100 %, to tylko kwestia, na którym kilometrze
I co,m pretensja do sklepu, producenta...