napisał(a) Dziadek Maciek » 01.03.2011 19:09
Dynamic--najwyższa klasa, zwycięzca ostatnich testów.
Strach, nie, wystarczy zrobić lepszy (czyt. często droższy zakup) i po problemie.
Jak wspominałem kiedyś bagażnikami zajmuję się już ponad 20 lat, nigdy jeszcze nie było tak wielu informacji o otwierających się boxach, o spadających czy rozlatujących się pokrywach. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, czy to tylko sprawa wyższych prędkości
Problem nie dotyczy wyrobów Thule, Kamei (chociaż tu znam wyjątek potwierdzający regułę), Mont Blanc, wyroby tych firm "radzą" sobie dobrze z użytkownikami
Ogólnie ja już wyrosłem z wysokich prędkości, do powolnych kierowców jednak nie należę. Z boxami, różnymi, podróżowałem z prędkościami ok 180/190 km/h, nadal prędkość podróżna moja (z boxem) to ok 130/150 km.h
Kilka lat temu robiłem testy bagażników/uchwytów rowerowych. Z 3 rowerami na dachu jechałem ok 180 km/h, byłem obserwowany przez kierowcę jadącego z tyłu. Widać było wyraźnie różnice w zachowaniu się rowerów w zależności id jakości uchwytu.
Mam jednak przewagę na większością użytkowników bagażników, z racji zawodu, używam na co dzień tylko wyroby z najwyższej półki.