Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kto jeździ z boxem na dachu?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kowaw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kowaw » 14.06.2010 15:46

Witam a ja ruszam jutro w traske po raz 5 do cro ale 1 raz z boxem a zapodalem sobie taki THULE z tego wzgledu ze nastapila zmiana autka z Renault Espace na Lagunke Grandtour i troche malo mjejsca sie zrobilo a jak wroce podziele sie wrazeniami :D :papa:

Obrazek
Ostatnio edytowano 14.06.2010 20:36 przez kowaw, łącznie edytowano 2 razy
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 14.06.2010 15:49

kowaw napisał(a): troche malo mjejsca sie zrobilo a jak wroce podziele sie wrazeniami :D :papa:

Wróć szczęśliwie
Ps. Bardzo ładny kuferek. Co to za model :?:
Ostatnio edytowano 15.06.2010 06:59 przez Torac, łącznie edytowano 1 raz
kowaw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kowaw » 14.06.2010 16:00

Torac napisał(a):
kowaw napisał(a): troche malo mjejsca sie zrobilo a jak wruce podziele sie wrazeniami :D :papa:

Wróć szczęśliwie

to jest Thule Spirit 780 kolor karbon no i ma tam troche jakis bajerow ale ogolnie wlasnie design jest :roll: gites
zonatyfacet1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonatyfacet1 » 15.06.2010 10:40

Jadę 4 raz do CRO. Za każdym razem wypożyczam BOX z bagażnikiem. Koszt za 16 dni = 300 zł.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.06.2010 10:47

zonatyfacet1 napisał(a):Jadę 4 raz do CRO. Za każdym razem wypożyczam BOX z bagażnikiem. Koszt za 16 dni = 300 zł.

No to juz miałbyś swój...
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 15.06.2010 14:50

kowaw napisał(a):Witam a ja ruszam jutro w traske po raz 5 do cro ale 1 raz z boxem a zapodalem sobie taki THULE z tego wzgledu ze nastapila zmiana autka z Renault Espace na Lagunke Grandtour i troche malo mjejsca sie zrobilo a jak wroce podziele sie wrazeniami :D :papa:

Obrazek

Może nie mam tak ładnego :D ale kupując swojego jakieś 4 lata temu akurat to jak wygląda było mniej ważne od tego ile do tego wejdzie :P
Kupiłem Inter Paka 220x70x38cm (modelu nie pamiętam, a już chyba ich nie produkują) Pakowny jak mój bagażnik w fokusie kombi
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 15.06.2010 15:33

FUX napisał(a):
zonatyfacet1 napisał(a):Jadę 4 raz do CRO. Za każdym razem wypożyczam BOX z bagażnikiem. Koszt za 16 dni = 300 zł.

Dokładnie tez tak pomyślałem ,

miałem okazje wypożyczyć ,

ale stwierdziłem ze za 700zl będę miał swój
zonatyfacet1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonatyfacet1 » 19.06.2010 11:27

FUX napisał(a):

i następny grat w garażu??? :lol: wolę wypożyczyć
max008
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) max008 » 04.07.2010 21:14

hello po raz pierwszy :]

Zamierzam kupić box a potem pojechać na Cro :]

na celowniku znalazłem coś takiego (dokładnie chodzi o rozmiar nie za długi max żeby weszły deski snowboardowe no i w przyszłości może wózek dla dziecka :])
1) Box Altro 460 szary metalik (Junior) - jakaś nowość nie miałem jeszcze styczności
2) KAMEI Delphin 340k srebrny mat
3) coś innego z thule np????

Może ktoś coś poradzić???

Nie wiem dokładnie jak jest z boxami metalizowanymi, jak jest z rysami na nich czy może matowe będą lepsze.

z góry dzięki za pomoc i odpowiedz co do dwóch podanych boxów.

pozdrawiam Paweł
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.07.2010 21:23

Masz na focie na tej renófce.
Ja mam podobny, tylko czarny.
Thule spirit.
Polecam.
max008
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) max008 » 05.07.2010 18:53

FUX napisał(a):Masz na focie na tej renófce.
Ja mam podobny, tylko czarny.
Thule spirit.
Polecam.

:) niestety nie ta polka cenowa. Dzięki za pomoc.
Next (następny proszę o pomoc).
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 05.07.2010 23:34

zonatyfacet1 napisał(a):
FUX napisał(a):

Spokojna głowa mam duży garaż , dom piwnice , budynek gospodarczy , wiec nie ma problemu z przechowywaniem , a po za tym do boxa włożyłem po sezonie główne rzeczy campingowe , wiec robi jako skrzynie z campingowym sprzętem . :wink: :wink: :wink: :wink:
zonatyfacet1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonatyfacet1 » 06.07.2010 16:49

filip122 vel Darek napisał(a):
zonatyfacet1 napisał(a):
FUX napisał(a):

Spokojna głowa mam duży garaż , dom piwnice , budynek gospodarczy , wiec nie ma problemu z przechowywaniem , a po za tym do boxa włożyłem po sezonie główne rzeczy campingowe , wiec robi jako skrzynie z campingowym sprzętem . :wink: :wink: :wink: :wink:

no chyba, że tak :D ja już mam za dużo gratów w garażu i piwnicy, a ostatnio i strych czyszczę z różnego badziewia. W tym roku nie biorę boxu, bo mam spory kufer w aucie
Bimbasz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bimbasz » 07.07.2010 11:00

kowaw napisał(a):
Torac napisał(a):
kowaw napisał(a): troche malo mjejsca sie zrobilo a jak wruce podziele sie wrazeniami :D :papa:

Wróć szczęśliwie

to jest Thule Spirit 780 kolor karbon no i ma tam troche jakis bajerow ale ogolnie wlasnie design jest :roll: gites

Też mam taki Thule Spirit 780 Black, mogę powiedzieć ze po zamontowaniu na dach i jeździe mieskiej zapomniałem ze mam box na dachu, dopiero przy prędkościach większych od 140, delikatnie przypomniał że jednak jest na dachu, do tego mam belki Whispbar'a i całość jest bardo cicha.
Box naprawdę godny polecenia, ale ma jedną wadę nie jest tani.
zonatyfacet1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonatyfacet1 » 08.07.2010 06:52

Bimbasz napisał(a):
kowaw napisał(a):
Torac napisał(a):

Wróć szczęśliwie

Też mam taki Thule Spirit 780 Black, mogę powiedzieć ze po zamontowaniu na dach i jeździe mieskiej zapomniałem ze mam box na dachu, dopiero przy prędkościach większych od 140, delikatnie przypomniał że jednak jest na dachu, do tego mam belki Whispbar'a i całość jest bardo cicha.
Box naprawdę godny polecenia, ale ma jedną wadę nie jest tani.

kurcze Jeepem nie da sie jechać pow. 140 km/h bo za głośno. Zawsze lecę max 120-130. Płaskaczem to sie da nawet 180, ale w zime problemy ze śniegiem
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko