Dzięki za info. Wynika z tego, że do boxa pakować winniśmy WYŁĄCZNIE mniej wartościowe graty.
A tak zapytam...czy komuś przydarzyła się może już taka sytuacja, że zawartość boxa została rozkradziona?
fly napisał(a):dysponować pękiem kluczyków i otworzyć na tzw. "pasówkę".
fly napisał(a):Chamski sposób włamania też nie nastręcza problemu, do 10-15 sekund trwa rozwiercenie zamka wiertarką na baterie (sprawdzone osobiści)
fly napisał(a):jeśli box jest z ABS-u to podejrzewam że łatwo będzie zerwać zamek jakimś lepszym śrubokrętem, przy box-ie z włókna szklanego jest trudniej zerwać bo zamek jest w tulejce z blaszką, ale wciąż można rozwiercić lub dopasować.
lechocz napisał(a):Osobiście odżałowuję zawsze parę euro na parkingi strzeżone, gdzie od kradzieży się co prawda całkowicie nie uchronię lecz mam chociaż do kogo się zwrócić, w razie czego, o odszkodowanie.
kondi napisał(a):Ural napisał(a):PS. Jeszcze nie wybrałem. Dziś w Norauto oglądałem też http://www.norauto.pl/transport/kufry-dachowe/kufer-dachowy-norauto-bermude-4500. Nie głupi, 450l ale jak wcześniej kolega zwrocił uwagę...system szybkiego montażu powoduje brak równości powierzchni podłogi boxa. Z drugiej stronie 5 lat gwarancji, wzmacniane dno, otwieranie na 2-strony. Tak na prawdę są to boxy firmy duńskiego producenta HaPro, markowane brandem Norauto. Skoro dają 5 lat. gw. to może i ten produkt sprawdziłby się?
kondi napisał(a):Dzięki za info. Wynika z tego, że do boxa pakować winniśmy WYŁĄCZNIE mniej wartościowe graty.
A tak zapytam...czy komuś przydarzyła się może już taka sytuacja, że zawartość boxa została rozkradziona?
fly napisał(a): czy można wyciągnąć wkładkę gdy zamek jest w pozycji zamkniętej.
fly
Rysio napisał(a):Między zwykłymi a Aero głównie słychać różnicę jak nic na belkach nie jest zamontowane.
kondi napisał(a):Dzięki za informacje. Mam już jakiś obraz i wciąż dylemat bowiem do belek kwadratowych założy się każdego boxa raczej, natomiast do belek aero, które mają często szerokość ok 7 do 8 cm już nie bardzo. Ale może gdzieś błądzę w temacie, to poprawcie mnie.
Slavko1974 napisał(a):Kiedyś miałem belki kwadratowe. To był koszmar. Zaczynały wyć przy 100 km/h a przy 120 km/h to już była masakra. Odpuść sobie, na długie podróże weź aero, nawet jeśli mają być używane raz na rok.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko