Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kto jechal na stopa do Chorwacji?

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pbiedak
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pbiedak » 20.05.2003 12:08

Chcę wybrać sie do Splitu/Makarskiej na stopa. Może ktoś już tak podróżował to proszę o wskazówki. Pozdrawiam. Biedak (adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl)
Lubin
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubin » 21.05.2003 09:55

Byłem 10 razy w Chorwacji, z tego tylko 3 razy spałem po godzinie. Chęc bycia jak naj szbciej w Dalmacji,mobilizowała mnie bardzo mocno, bardziej niż zmęczenie.Pozdrowienia Romek.
pbiedak
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pbiedak » 21.05.2003 17:33

Lubin napisał(a):Byłem 10 razy w Chorwacji, z tego tylko 3 razy spałem po godzinie. Chęc bycia jak naj szbciej w Dalmacji,mobilizowała mnie bardzo mocno, bardziej niż zmęczenie.Pozdrowienia Romek.

Nieźle, ale chodzi mi o konkretne rady dotyczace wyprawy na stopa. :D
Bozena Kljaković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bozena Kljaković » 21.05.2003 20:50

pbiedak napisał(a):Chcę wybrać sie do Splitu/Makarskiej na stopa. Może ktoś już tak podróżował to proszę o wskazówki. Pozdrawiam. Biedak (adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl)
:( Biedak czy to cos wspolnego z bieda jezeli nie to z gory cie przepraszam .Wytłumacz mi jak myslis na stopa przyjechac do Splitu.Z pewnoscia ci moge powiedziec ze ze Splitu do Makarski nikt ci nie stanie z samochodem i nawet cie nie zauwaza ,jedyna mozliwoscia jest ze jestes bardzo przystojny ,wtedy masz wieksze szanse ze jakas dama zabierze cie za ładne oczy i odwiezie do Makarski a moze i dalej :?: .
Pozdrowienia ze Splitu!!!!!!! :D :D
pbiedak
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pbiedak » 22.05.2003 11:08

Bozena Kljaković napisał(a):
pbiedak napisał(a):Chcę wybrać sie do Splitu/Makarskiej na stopa. Może ktoś już tak podróżował to proszę o wskazówki. Pozdrawiam. Biedak (adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl)
:( Biedak czy to cos wspolnego z bieda jezeli nie to z gory cie przepraszam .Wytłumacz mi jak myslis na stopa przyjechac do Splitu.Z pewnoscia ci moge powiedziec ze ze Splitu do Makarski nikt ci nie stanie z samochodem i nawet cie nie zauwaza ,jedyna mozliwoscia jest ze jestes bardzo przystojny ,wtedy masz wieksze szanse ze jakas dama zabierze cie za ładne oczy i odwiezie do Makarski a moze i dalej :?: .

Dzieki za podbudowanie ;) 2 lata temu jechalem z Makarskiej do Splitu i nie bylo najgorzej... moze mialem szczescie; a jak w splicie? po ile noclegi chodza? pozdrawiam z wroclawia!
Bozena Kljaković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bozena Kljaković » 22.05.2003 19:47

:D :D Witaj!
Mam nadzieje ze sie nie obraziłes na mnie,w koncu to twoja sprawa jak przyjedziesz do Splitu,w Splicie mozesz dostac tani nocleg w prywatnych mieszkaniach,takie oferty bez problemow znajdziesz na głownym przystanku autobusowym ktory sie miesci w samym porcie ,w okresie sezonowym a nawet juz teraz jest dozo ludzi ktozy chodza w tłoku i oferuja pokoje za nocleg,jejich chasło to:treba li soba,sobe,sobe,z takimi mozesz sie potargowac,inaczej w hotelach sa wysokie ceny ,w taki sposob mozesz znalezc pokuj i w innych miastach w Chorwacji ,pamietaj ze oferty te znajdziesz tylko na stacjach kolejowych lub autobusowych!!!!
Zycze ci przyjemnej podrozy i super noclegow. :D :D :D :D :D :D :D
pbiedak
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pbiedak » 23.05.2003 11:35

Bozena Kljaković napisał(a)::D :D Witaj!
Mam nadzieje ze sie nie obraziłes na mnie,w koncu to twoja sprawa jak przyjedziesz do Splitu,w Splicie mozesz dostac tani nocleg w prywatnych mieszkaniach,takie oferty bez problemow znajdziesz na głownym przystanku autobusowym ktory sie miesci w samym porcie ,w okresie sezonowym a nawet juz teraz jest dozo ludzi ktozy chodza w tłoku i oferuja pokoje za nocleg,jejich chasło to:treba li soba,sobe,sobe,z takimi mozesz sie potargowac,inaczej w hotelach sa wysokie ceny ,w taki sposob mozesz znalezc pokuj i w innych miastach w Chorwacji ,pamietaj ze oferty te znajdziesz tylko na stacjach kolejowych lub autobusowych!!!!
Zycze ci przyjemnej podrozy i super noclegow. :D :D :D :D :D :D :D

Dziekuje za rady. Mam nadzieje, ze jakos to wyjdzie... Pozdrawiam ze Zlotoryi, gdzie rozpoczynaja sie X otwarte mistrzostwa polski w płukaniu złota! ;)
gość

Nieprzeczytany postnapisał(a) gość » 05.07.2003 17:07

jechałem 3 razy na stopa do chr. zawsze podróz (z Gdyni!) trwała ok. 35 godz. Polska jest pięknym krajem- zapewne podróżowałeś i wiesz, że wystarczy stanąć przy głównej drodze w widocznym miejscu, najlepiej takim gdzie kierowcy zwalniają i już jedziesz. Austria- tylko stacje benzynowe, ew. gdzieś wjazd na droge. Nigdy tam nie stawaj w miejscach gdzie nie wolno sie zatrzymywać. Czechy- raczej stacje, ale też tak jak w Polsce. Słowenia i Chorwacja- bez problemów, z czego Chorwacja czysty luz wszyscy jeżdżą na stopa i prawie wszyscy biorą. więcej gg 5092440. Powodzenia!
afreak
satry ale ty wpisałeś zły numer, 5092440 to mój !!!!!!!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) afreak » 30.07.2003 18:51

[quote="gość"]jechałem 3 razy na stopa do chr. zawsze podróz (z Gdyni!) trwała ok. 35 godz. Polska jest pięknym krajem- zapewne podróżowałeś i wiesz, że wystarczy stanąć przy głównej drodze w widocznym miejscu, najlepiej takim gdzie kierowcy zwalniają i już jedziesz. Austria- tylko stacje benzynowe, ew. gdzieś wjazd na droge. Nigdy tam nie stawaj w miejscach gdzie nie wolno sie zatrzymywać. Czechy- raczej stacje, ale też tak jak w Polsce. Słowenia i Chorwacja- bez problemów, z czego Chorwacja czysty luz wszyscy jeżdżą na stopa i prawie wszyscy biorą. więcej gg 5092440. Powodzenia![/quote]
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 04.08.2003 10:13

Chyba Pani Bozenka ze Splitu troche nie ładnie odpowiada na posty pbiedaka, chłopak ma ochote pojechać stopem do Chorwacji bo sporo ludzi uwielbia taki sposób podróżowania i nie zawsze się to wiąże z brakiem pieniędzy, a proponowanie pokoju w mieszkaniu w Splicie to już przesada zwarzywszy na warunki zakwaterowania.
Mniej ironi Pani Bożenko.
pbiedak
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pbiedak » 15.08.2003 14:55

M.Smith napisał(a):

Chyba Pani Bozenka ze Splitu troche nie ładnie odpowiada na posty pbiedaka, chłopak ma ochote pojechać stopem do Chorwacji bo sporo ludzi uwielbia taki sposób podróżowania i nie zawsze się to wiąże z brakiem pieniędzy, a proponowanie pokoju w mieszkaniu w Splicie to już przesada zwarzywszy na warunki zakwaterowania.
Mniej ironi Pani Bożenko.

Na szczescie uwagi Pani Bożenki mnie nie zrazily i jade za 1,5 tyg. do zagrzebia, gdzie mam swietnego kumpla (wassup Domagaj?) a potem dalej na poludnie do Makarskiej. Spotkalem ostatnio 3 osoby z Chorwacji i nikt z nich nie powiedzial zlego slowa na temat auto-stopu w ich kraju. Pozdrawiam wszystkich i prosze o dalsze wskazowki; trzymajcie kciuki ;)
tomi_rek
Podróżnik
odpowiedź

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomi_rek » 25.08.2003 11:21

Wróciłęm właśnie z Chorwacji.. Byłem z dziewczyną.. Co prawda z Polski dojechaliśmy autobusem, ale na miejscu przemieszczaliśmy się właściwie wyłącznie autostopem.. A zjeździliśmy sporo.. Z polski autokarem do Poreca i stamtąd stopem do Dubrownika przez wiele-wiele miast i miasteczek (zatrzymując się oczywiście po drodze).. Jechaliśmy tez z Riejeki do Zagrzebia.. NIE BYŁO ŻADNEGO PROBLEMU!!

Spotkaliśmy też dwie pary Polaków, którzy dojechali z Polski do chorwacji stopem i mówili że podróż przebiegła bez kołopotów..

Pozdrawiam..

Jak jakieś pytania to piszcie..
pbiedak
Turysta
Re: odpowiedź

Nieprzeczytany postnapisał(a) pbiedak » 28.08.2003 20:34

tomi_rek napisał(a):Wróciłęm właśnie z Chorwacji.. Byłem z dziewczyną.. Co prawda z Polski dojechaliśmy autobusem, ale na miejscu przemieszczaliśmy się właściwie wyłącznie autostopem.. A zjeździliśmy sporo.. Z polski autokarem do Poreca i stamtąd stopem do Dubrownika przez wiele-wiele miast i miasteczek (zatrzymując się oczywiście po drodze).. Jechaliśmy tez z Riejeki do Zagrzebia.. NIE BYŁO ŻADNEGO PROBLEMU!!

Spotkaliśmy też dwie pary Polaków, którzy dojechali z Polski do chorwacji stopem i mówili że podróż przebiegła bez kołopotów..

Pozdrawiam..

Jak jakieś pytania to piszcie..

Dzieki za dobre wiesci. Wlasnie wrocilem ze slowenii, gdzie bylem odwiedzic znajoma i musze powiedziec, ze poza Czechami, przez ktore przejechalem autobusem, jest niezle. Pozdrawiam.
Pawel.Z
Autostopowicz
stopem z chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawel.Z » 29.06.2004 08:08

ja jade z moja dziewczyna w okolic trogir (do chorwacji jedziemy autobusem) zabieramy sie z wycieczka biura almatur zamierzamy z chorwacji wrucic stopem. Za granica jeszcze nigdy nie jezdzilismy na stopa w polsce to bez problemow i jest swietna zabawa przy takim podrurzowani ale troche sie obawiam jak to bedzie w chorwacji. I tak na marginesie jak ktos zna jakies tanie pola namiotowe w okolicach trogir to bym prosil o kontakt z gory wielkie dzieki pozdrawiam wszystkich
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 29.06.2004 17:36

...
Ostatnio edytowano 13.02.2011 22:27 przez Stela, łącznie edytowano 1 raz
Następna strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone