Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Czy ktoś miał kłopoty przy przekraczaniu granicy chorwackiej na dowód osobisty ? Proszę o wypowiedzi tych którzy jechali i wrócili na dowód (stary i nowy). Z góry dzięki
ja byłem w zeszłym roku na stary dowód nawet w Dubrovniku. Zero problemów. Bośniakowi się tylko moje zdjęcie nie podobało (długie włosy) więc poprosił o inny dokument ze zdjęciem (teraz mam baaaardzo krótkie włosy...).
A swoją drogą wystarczy troszkę poszukać na forum bo przynajmniej raz w tygodniu jest taki temat...
Dzięki wszystkim. dzwoniłem właśnie do ambasady i bardzo miła Pani jeszcze milszym głosem potwierdziła , że żadnych problemów, napewno wjedzie i życzy udanego pobytu. Ufffffffff
Ps. jednak musze jechać z tą żoną.