napisał(a) jurekg » 20.05.2005 17:12
HdoH napisał(a):Witam
Chcialbym sie dowiedziec, na jakich stacjach benzynowych (GAZ) mozna zaplacic karta i jaka (rodzaj np. Maestro)? tzn. chodzi o wasze doswiadczenia w tym temacie, kto i gdzie dokladnie taka karta placil - jezeli ktos placil karta w jakims sklepie to tez prosze o podanie nazwy i gdzie dany sklep sie znajduje - pozdrawiam
Witaj!!!
Kartami debetowymi (maestro, visa elektron), kredytowymi można płacić praktycznie za paliwo na stacjach INA
www.ina.hr lub OMV
http://www.omvistrabenz.hr/benz_servisi.htm W większych sklepach też akceptują wszystkie karty kredytowe i debetowe. I z mojego doświadczenia opłaca się płacić kartą np. kredytową (w obrocie bezgotówkowym bez prowizji) w tamtym roku 1 kuna wszła mi po przeliczeni 0,57 złoty. Pozdrawiam JurekG
Ps.
Dobrze jest mieć np. kartę debetową i kredytową. Miałem taki przypadek, że płacąc za przejazd autostradą w Gornja Ploca pan pobierający opłaty włożył w czytnik kartę kredytową Visa Clasic i powiedział, że nie przyjmuje i chciał coś ok 15 euro więc ja wyciągnąłem maestro (karta debetowa) no i czytnik przyjął. więc trzeba być upartym bo próbują wyciągnąć Euro (przeważnie przy powrocie). W Słowacji w Preszowie na stacji paliw Shell zatankowałem paliwo i chciałem zapłacić kartą kredytową ( tak wskazywał na to słup z cenami za paliwo z pokazanymi jakie karty przyjmuja i był tam znak VISY, MasterCart, itp.) facet ze stacji (już po zatankowaniu paliwa) chciał tylko gotówkę, a ja się uparłem, ze nie mam. Wezwał Policję, a ja jestem BARDZO!!!!!!!!!!! uparty i po ich przyjechaniu pokazałem, ze na słupie i drzwiach widnieje nalepka z kartami jakie przyjmują no oczywiście argument podziałał, że jestem też POLICJANTEM z Polski i klijent ze stacji Shell natychmiast przyjął zapłatę kartą. Płać kartą gdzie jest info że przyjmują kartami (nalepki na dzwiach itp.) MIŁEGO wypoczynku.
Ostatnio edytowano 21.05.2005 07:13 przez
jurekg, łącznie edytowano 1 raz