Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kto do Czwarnogóry w II poł. sierpnia?

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
gringo68
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gringo68 » 06.07.2006 10:21

Startujemy ok. 20-go sierpnia. Jedziemy przez Słowację, Węgry i Serbię. Mamy kilka ciekawych namierów na apartamenty i do połowy lipca chcemy podjać ostateczną decyzję. Najprawdopodobniej będzie to Canj albo Lucice albo Rafailovici albo Kruce.

Jeśli ktoś jedzie w tym terminie w tamte strony , niech się odezwie. Można bedzie się spotkać, a może i pojachać razem, zawsze to raźniej...;)
krzysiekrz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiekrz » 06.07.2006 10:43

Jadę do Dubrownika 20-go sierpnia przez Słowację, Węgry i chyba Serbię.
Aktualnie szukam noclegu w połowie drogi (w okolicach Novi Sad lub Rumy w Serbii), ale jakoś żaden motel na moje imejlowanie nie odpowiada :-/
gringo68
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gringo68 » 06.07.2006 11:40

Zastanawiamy się czy jechać z noclegiem czy bez. Jesli z noclegiem, to znajomi mówią, że nie ma problemy ze znalezieniem motelu czy to jeszcze na egrzech Czy w Serbii. Jadąc non-stop będziemy się musieli zmieniać z żona. Od nas jest to ik. 1350 km....
krzysiekrz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiekrz » 06.07.2006 11:48

Moim skromnym zdaniem 1350 km to trochę za dużo na raz. Tym bardziej, że 2-ga połowa trasy to raczej górzysta jest.
Widziałem w sieci sporo moteli w tej okolicy, ale tak mi się zachciało mieć zarezerwowany.
gringo68
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gringo68 » 06.07.2006 12:21

Dlatego myślimy wyjechać pod wieczór. Nocą przemknać przez łatwy i płaski odcinek na Węgrzech, tak aby na rano dojechać do gór w Serbii. W zeszłym roku jechaliśmy non-stop 1400 km z powrotem z Bułgarii. Jest to do zrobienia, chociaż faktycznie jest też to dość męczące....
krzysiekrz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiekrz » 06.07.2006 12:30

Pora wyjazdu nie wpływa na odległość, a fakt, że 2-ga połowa drogi jest bardziej męcząca (bo górzysta) tylko pogarsza sprawę.
Kilka lat temu wracałem z Dubrownika bez noclegu i powiem tak: nigdy więcej.
Niektórzy jadąc non-stop argumentują swoją decyzję tak: "ja jestem w stanie tyle przejechać". Ja też jestem. Oczywiście każdy jedzie jak chce, ale wydaje mi się, że nie jest to kwestia własnych możliwości, bo prawie każdy jest w stanie prowadzić przez 20h, ale kalkulacji ryzyka. Ja nie będę jeździł więcej niż 1000-1100km dziennie, a teraz planuję nocować po ok 900-1000km.
gringo68
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gringo68 » 06.07.2006 12:45

Dlatego piszę, że przypadku jazdy non-stop będziemny się zmieniać z żoną za kierownicą. Ona nocą przez Węgry, ja w dzień resztę trasy. Prowadzi dobrze, o ile nie lepiej ode mnie ;) Oczywiście, że jedne kierowca nie zrobi takiej trasy. Rok temu jadac do Bułgarii w pierwszy dzień zrobiłem prawie 1000 km i to już było naprawdę ciężkie, w motelu obaliłem z marszu dwa piwa i spałem jak zabity prawie 10 godzin.... Z powrotem jadąc non-stop przez rumunię, jechalo się lepie właśnie noca - zaro ruchu, jazda na luzie, trzeba tylko było zatrzymywyć się co dwie godziny na przewietrzenie no i rozmawiać po drodze....
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 06.07.2006 13:02

krzysiekrz napisał(a):Jadę do Dubrownika 20-go sierpnia przez Słowację, Węgry i chyba Serbię.
Aktualnie szukam noclegu w połowie drogi (w okolicach Novi Sad lub Rumy w Serbii), ale jakoś żaden motel na moje imejlowanie nie odpowiada :-/

Witam osobiście polecam Novi Sad, bardzo ładne miasto, nowoczesne a i starówka też jest. Podaje linka z hotelami, motelami i nie tylko.
http://www.virtualnigrad.com/?c=6
krzysiekrz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiekrz » 06.07.2006 13:05

Paolo, jeśli nocowałeś w którymś z tych moteli, to daj znać.
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 06.07.2006 21:25

Niestety w motelach nie nocowałem. U siostry, mieszka w Novim Sadzie.
kkrzys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkrzys » 07.07.2006 18:50

krzysiekrz napisał(a):Paolo, jeśli nocowałeś w którymś z tych moteli, to daj znać.

Nie wiem jak jest obecnie ,ale kilka lat temu w czasie przejazdu przez Serbie bez problemu można było przenocować na prywatnych kwaterach,wystarczyło zapytać w Suboticy czy Nowym Sadzie,jeśli nie znajdziesz motelu próbuj w ten sposób.
krzysiekrz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiekrz » 07.07.2006 19:14

kkrzys, dzięki za info. To na pewno będzie taniej.
bbja
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bbja » 17.07.2006 11:47

My też jedziemy do Dubrovnika. Przylatujemy 15 sierpnia i zostajemy do 29 ale w miedzyczsie chcielibyśmy ponocować w Czarnogórze. Podobno to nie tak daleko od Dubrovnika. I będe bardzo wdzieczny za jakies namiary na miejsca ktore warto pozwiedzac.
bbja
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bbja » 01.08.2006 23:44

gringo68 napisał(a):Startujemy ok. 20-go sierpnia. Jedziemy przez Słowację, Węgry i Serbię. Mamy kilka ciekawych namierów na apartamenty i do połowy lipca chcemy podjać ostateczną decyzję. Najprawdopodobniej będzie to Canj albo Lucice albo Rafailovici albo Kruce.

Jeśli ktoś jedzie w tym terminie w tamte strony , niech się odezwie. Można bedzie się spotkać, a może i pojachać razem, zawsze to raźniej...;)

Jeśli macie jakieś namiary na noclegi w czarnogórze i jesteście się w stanie tą informacją podzielić to jestem niezmiernie chętny adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :) Chyba zmieniliśmy zdanie i zamiast do chorwacji z krótkim wypadem do czarnogóry pojedziemy do czarnogóry z krótkim wypadem do chorwacji. 15 sierpien 2 osoby i od 20 2 kolejne. (Znajomi dolatują)

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies