Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kto był w Vodicach prosze o kilka drobnych wskazówek...

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dynastia15
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dynastia15 » 30.05.2008 10:12

Kto był w Vodicach, serdeczna prośba, czy jest tam jakiś duzy market typu lidl? I co zabrać ze sprzętu plażowego do Vodic, mam na myśli głównie karimaty i parasol,bede z małym dzieckiem, i nie wiem ,czy drzewa na brzegu dają dosc cienia, czy trzeba jednak taszczyc parasol ze sobą na plaże lub taki pół-namiot i te karimaty, czy da sie leżać na samych ręcznikach i czy mozna to kupić tam na miejscu, czy lepiej zabrać z Polski.Wyjeżdżam juz za niecałe 2 tygodnie, bede miec kwatere w poblizu hotelu Imperial,jadę pierwszy raz do Chorwacji, bardzo proszę forumowiczów o drobne wskazówki.

Pozdrawiam:)
niezapominajka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezapominajka » 30.05.2008 22:36

Witaj. W Vodicach jest Lidl i zaraz obok drugi duży market, bodaj Plodine. Nie pamietam hotelu Imperial, więc nie wiem w jakiej części miasta będziesz mieszkać. My mieszkaliśmy przy ulicy Blata, niemal na końcu Vodic w kierunku Tribunji. W tej części plaża była dość wąska, z drobnych kamyczków z dość daleką płycizną. Wzdłuż plaży biegnie betonowa promenada, za którą można znaleźć miejsca w cieniu pod drzewami. Do leżenia proponuję karimaty bądź materace. Można je bez trudu kupić na miejscu. Nie wiem, czy są drogie, bo my swoje przywieźlismy z Polski.
Na drugim końcu Vodic plaże były znacznie szersze i żwirkowe. Zapuszczalismy się w te rejony jedynie podczas wieczornych spacerów, więc nie umiem nic powiedzieć o cieniu w pobliżu. Myślę jednak, że taki mały pół-namiocik dla dziecka może się przydać. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam. Pozdrawiam i zyczę udanych wakacji
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 31.05.2008 21:14

Koło Imperialu plaża najbardziej zatłoczona ale cienia trochę się znajdzie, ręczniki to chyba trochę za mało przy plaży z drobnych kamieni, karimaty można kupić na miejscu podobnie jak wszystkie inne akcesoria plażowe
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 31.05.2008 21:54

Kilka lat temu byłam w vodickiej "Puncie" (w zatoce to chyba sporej odległości "vis'a'vis" hotelu Imperial)

Marketu wtedy nie szukałam, ale jak pisze niezapominajka - jest :)

Do plażowania z małym dzieckiem przyda się i karimata, i pół-namiot dający cień.
I dmuchany mini/basenik - do pluskania na brzegu.
Polecam też specjalne koło do bezpiecznego pływania w morzu: ma "dno", a w nim otwory na nóżki. Maluszek na pewno się nie wyślizgnie.

Brzeg betonowy, betonowo-grzybkowy i trochę skałek (tak było przy Puncie).

P.s. Vodice też były "nasze pierwsze", więc na swój sposób darzę je sympatią i sentymentem (choć przez wielu uważane są za zbyt "hałaśliwe" i ludne)

Pozdraviam i życzę udanego urlopu :)
dynastia15
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dynastia15 » 02.06.2008 07:26

Bardzo Wam dziekuje za WSZYSTKIE odpowiedzi, wszystkie informacje bardzo!!!! się przydzą :)
Bardzo się cieszę na ten wyjazd to juz za 10dni :lol:
Pozdrawiam z Poznania
zmrol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmrol » 02.06.2008 07:30

Mam nadzieję że opiszesz jak tam jest albo przynajmniej wkleisz jakieś zdjęcia. Ja jadę do Vodic a dokładnie Srimy dopiero w sierpniu i każde informację będą dla mnie cenne.
jarekszy
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarekszy » 02.06.2008 10:22

wita, ja jade do Vodic 21 czerwca do Haus Rina ulica chyba "Kukure bb" był ktoś może tam, gdzieś to jest niedaleko cmentarza :) pozdrawiam
dara
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dara » 02.06.2008 12:10

zmrol napisał(a):Mam nadzieję że opiszesz jak tam jest albo przynajmniej wkleisz jakieś zdjęcia. Ja jadę do Vodic a dokładnie Srimy dopiero w sierpniu i każde informację będą dla mnie cenne.

Srima jest o wiele spokojniejszym miejscem niz Vodice. Do Vodic mozna dojsc pieszo brzegiem morza. Jak chcesz to moge przeslac kilka fotek z Vodic i okolicy. Podaj emaila.
Pozdrawiam
dara
zmrol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmrol » 02.06.2008 13:14

Podaję e-maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl bardzo dziękuje za zdjęcia.
dynastia15
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dynastia15 » 03.06.2008 06:46

Oczywiście po powrocie opiszę co i jak w Viodicach i okolicach, zdjęcia też sie pojawią:) Przejazdem będe też w Wiedniu tam pierwszy nocleg i w Plitvicach drugi nocleg i zwiedzanie Plitvic:)
Już :roll: tylko 9 dni zostało do wyjazdu :)
Zaczynam sie obawiać tylko o pogode , bo teraz w Chorwacji pada, i do końca tygodnie sa prognozy raczej deszczowe, mam nadzieje że na mój przyjazd pogoda sie poprawi ;)
dara
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dara » 03.06.2008 07:44

Z tymi dwoma noclegami po drodze to lekka przesada, rozumiem jeden ale dwa ??? Ja wyjezdzam w nocy 22 czerwica okolo godziny 2:00. Trase 1200 km mam zamiar spokojnie przejechac w 16 godzin z przerwami. Nawet przymkne oko na pół godziny. Dwa lata temu tez chcielismy nocowac po drodze w Plitvicach ale jak wjechalismy na chorwacka autostrade to dojechalismy do celu bez noclegu. Jazda autrostada to sama przyjemnosc.
Przemyslcie te dwa noclegi. Z poznania to macie o 300 km wiecej.
pirat67
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pirat67 » 04.06.2008 07:30

witam!!Bylismy w tamtym roku w hotelu imperial,wiec jak juz pisasno tutaj plaza jest naprawde waska ale mozna znalezc naprawde super miejsce z cieniem dla dzieci.Zaraz przy wjezdzie na parking hotelu jest sklepik z wszystim w pieczywo tez mozna sie tam zaoptrzyc.Dodam jeszcze okolo 50m od plazy przy hotelu jest plac zabaw dla dzieci i jest basen na ktory mozna wejsc spokojnie ale superowy to on nie byl jest tam stol do tenisa i co najwazniejsze ubikacja :) Z portu mozna sie wybrac statkiem do Siebenika cena o ile sie nie myle 2 doroslych + 2 dzieci 40 kun.Statek odplywa chyba co 2 godz po drodze zatrzymuje sie na 2 lub 3 wyspach krotko zabiera ludzi i dalej.Z centrum miasta jedzie kolejka i ostatnim punktem jest hotel imperial cena chyba 15 kun w 2 strony ceny sa wywieszone w recepcji hotelu.To narazie wszystko mam pare fotek z tej plazy i okolic hotelu imperial wiec jakbys chciala moge wam przyslac gdybyscie byli zainteresowani napisz.Zycze przyjemnego urlopu papa :hut: :papa:
dynastia15
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dynastia15 » 04.06.2008 13:16

dara napisał(a):Z tymi dwoma noclegami po drodze to lekka przesada, rozumiem jeden ale dwa ??? Ja wyjezdzam w nocy 22 czerwica okolo godziny 2:00. Trase 1200 km mam zamiar spokojnie przejechac w 16 godzin z przerwami. Nawet przymkne oko na pół godziny. Dwa lata temu tez chcielismy nocowac po drodze w Plitvicach ale jak wjechalismy na chorwacka autostrade to dojechalismy do celu bez noclegu. Jazda autrostada to sama przyjemnosc.
Przemyslcie te dwa noclegi. Z poznania to macie o 300 km wiecej.

Generalnie nocleg w Wiedniu mamy u kolegi i chcemy tez trochę Wiedeń zwiedzić i z kolegą pogadać:), a w Plitvicach tez chcę na dłużej się zatrzymać, żeby spokojnie pozwiedzać.Dla mnie to bedzie pierwszy wyjazd tak daleko z dzieckiem, nie wiem jak mała to wytrzyma, a specjalnie mi sie nie spieszy. W drodze powrotnej bedzie juz jeden nocleg:))))
pinio
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pinio » 04.06.2008 22:37

a to ja napisał(a):Kilka lat temu byłam w vodickiej "Puncie" (w zatoce to chyba sporej odległości "vis'a'vis" hotelu Imperial)

Marketu wtedy nie szukałam, ale jak pisze niezapominajka - jest :)

Do plażowania z małym dzieckiem przyda się i karimata, i pół-namiot dający cień.
I dmuchany mini/basenik - do pluskania na brzegu.
Polecam też specjalne koło do bezpiecznego pływania w morzu: ma "dno", a w nim otwory na nóżki. Maluszek na pewno się nie wyślizgnie.

Brzeg betonowy, betonowo-grzybkowy i trochę skałek (tak było przy Puncie).

P.s. Vodice też były "nasze pierwsze", więc na swój sposób darzę je sympatią i sentymentem (choć przez wielu uważane są za zbyt "hałaśliwe" i ludne)

Pozdraviam i życzę udanego urlopu :)

Ale wieczorki w Vodicach sa urocze... ta atmosfera!
Pozdrawiam
P.iE.
goszka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goszka » 19.06.2008 08:30

jarekszy napisał(a):wita, ja jade do Vodic 21 czerwca do Haus Rina ulica chyba "Kukure bb" był ktoś może tam, gdzieś to jest niedaleko cmentarza :) pozdrawiam

Ale numer! :lol: mamy szanse spotkać sie na miejscu? my zaczynamy wakacje w Haus Rina od 28 czerwca. Też jestem bardzo ciekawa czy ktoś z forumowiczów był na tej kwaterze? Tak, o cmentarzu też czytałam, bliżej może być do Tribunij...
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone