Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kto był w okoliach Dubrownika...

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
benia
Podróżnik
kto był w okoliach Dubrownika...

Nieprzeczytany postnapisał(a) benia » 10.05.2010 10:54

:)w tym roku bardzo chcielibysmy zwiedzic Dubrownik ale kwatere chciałabym gdzies w fajnej okolicy jakies miasteczko zeby coś zobaczyc nielubie pustkowia i wazne aby byla plaza piaszczysta czy ktos poleci mi jakies fajne okolice!!!
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 10.05.2010 11:05

jimmi
Croentuzjasta
Piaszczysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jimmi » 16.05.2010 10:41

Piaszczysta plaża w okolicach Dubrovnika-cięzko będzie. Ale żeby go zwiedzić nie trzeba tam spać.
ogarek7
Autostopowicz
zwiedzanie dubrownika

Nieprzeczytany postnapisał(a) ogarek7 » 04.06.2010 21:49

Sorki jak temat gdzies już się pojawił - ale szukałem, szukałem i nie wpadłem na taki - będę za tydzien w Orebicu i wiadomo muszę wpasc do Dubrownika i w związku z tym może głupie pytanie ale : jak sie do tego zabrac na własną rękę tzn. czy to wogóle wchodzi w grę - czy lepiej kupic cos zorganizowanego w miejscowym biurze (pewno sie pośmiejecie z takiej propozycji), jak wygląda tam sprawa parkowania i wogóle znalezienia się. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 04.06.2010 22:19

O parkowaniu w D. to już mamy sporo napisane.
Przyjrzyj się tematom wątków a na pewno znajdziesz.
Oczywiste, że taka atrakcja turystyczna oznacza masę przyjezdnych i zatłoczone parkingi w sezonie.
Jak się tam znaleźć?
Jak tylko się da. Byle zobaczyć! :) :D :wink:

Można przylecieć, można przyjechać. Autokarem wycieczkowym/rejsowym też.
:)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 04.06.2010 23:00

Piszesz, że w Orebicu będziesz za tydzień więc raczej wielkich tłumów jeszcze w Dubrowniku nie będzie.
Ja generalnie jestem ogólnie wrogiem wycieczek zorganizowanych, jak sobie sama zorganizuję tak mam :) Myślę, że samemu fantastycznie zwiedza się nie tylko Dubrownik. Ja zazwyczaj jak mam okazję posłucham przewodnika, który akurat jest w danym miejscu z wycieczką (w Dubrowniku nie trudno takowe wycieczki znaleźć) Dobry przewodnik + lektura forum wskażą Ci, które miejsca warto, a które trzeba odwiedzić.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 05.06.2010 06:11

yskyerka napisał(a):Piszesz, że w Orebicu będziesz za tydzień więc raczej wielkich tłumów jeszcze w Dubrowniku nie będzie.
Ja generalnie jestem ogólnie wrogiem wycieczek zorganizowanych, jak sobie sama zorganizuję tak mam :) Myślę, że samemu fantastycznie zwiedza się nie tylko Dubrownik. Ja zazwyczaj jak mam okazję posłucham przewodnika, który akurat jest w danym miejscu z wycieczką (w Dubrowniku nie trudno takowe wycieczki znaleźć) Dobry przewodnik + lektura forum wskażą Ci, które miejsca warto, a które trzeba odwiedzić.

Ładnie to tak podsłuchiwać opłaconego przez wycieczkę przewodnika ???
Jak koleżanka to robi. Posuwa się za grupą i wtapia sie w wycieczkę czy chodzi z mikrofonem kierunkowym i niczym jednostka agentury służb specjalnych podsłuchuje. Jak to jest droga koleżanko Iskierko.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 05.06.2010 10:52

Wybacz, ale nie zamierzam z Tobą dyskutować ani tym bardziej Tobie się z czegokolwiek tłumaczyć.
Widać nigdy nie dane Ci było być w takich miejscach, świat zwiedzasz chyba palcem po mapie. Nie, nie szukam wycieczek, nie wtapiam się w nie, jeśli pojawiają się akurat w tym samym miejscu w którym jestem słucham, to akurat nie jest zabronione, nie jest przestępstwem. Nie znaczy to, że brnę z taką wycieczką przez cały Dubrownik. No ale cóż, płytki umysł nawet najprostszych rzeczy nie zrozumie.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 05.06.2010 17:54

yskyerka napisał(a):Wybacz, ale nie zamierzam z Tobą dyskutować ani tym bardziej Tobie się z czegokolwiek tłumaczyć.
Widać nigdy nie dane Ci było być w takich miejscach, świat zwiedzasz chyba palcem po mapie. Nie, nie szukam wycieczek, nie wtapiam się w nie, jeśli pojawiają się akurat w tym samym miejscu w którym jestem słucham, to akurat nie jest zabronione, nie jest przestępstwem. Nie znaczy to, że brnę z taką wycieczką przez cały Dubrownik. No ale cóż, płytki umysł nawet najprostszych rzeczy nie zrozumie.

Po pierwsze -Złośliwość pięknu szkodzi, ale w koleżanki przypadku już nic nie pomoże.
Po drugie - to że koleżanka za darmo podsłuchuje to dla mieszkańca centrum kraju nie dziwota. Wy Poznanianki zawsze byłyście bardzo oszczędne i wyrafinowane od Szkotek. Z jednego kartofla potraficie obiad dla 4 osób zrobić. Powodzenia, miłego zwiedzania za darmo jak pasożyt na czyjś koszt.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.06.2010 18:02

darek1 napisał(a):Ładnie to tak podsłuchiwać opłaconego przez wycieczkę przewodnika ???
Jak koleżanka to robi. Posuwa się za grupą i wtapia sie w wycieczkę czy chodzi z mikrofonem kierunkowym i niczym jednostka agentury służb specjalnych podsłuchuje. Jak to jest droga koleżanko Iskierko.

A co to postać sobie przy grupie nie można czy co. Trzeba było zagadać do kierownictwa po Patagońsku dominenos careros aspito i po kłopocie albo spytać gościa czy uregulował podatki za bieżacy rok. Albo powiedzieć mu, że jest sie służbowo icon_wink.gif ABW.

A co to, przecież straty finansowej nie ponoszą. Co to nie wolno się przysłuchiwać. Przecież niczego od nich nie chcę ani im nie przeszkadzam, a to że za nimi chodzę - wolno mi demokracja.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 05.06.2010 18:19

Znowu żeś się przypier.......
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 05.06.2010 20:51

darek1 napisał(a):
yskyerka napisał(a):Wybacz, ale nie zamierzam z Tobą dyskutować ani tym bardziej Tobie się z czegokolwiek tłumaczyć.

Po pierwsze -Złośliwość pięknu szkodzi, ale w koleżanki przypadku już nic nie pomoże.
Po drugie - to że koleżanka za darmo podsłuchuje to dla mieszkańca centrum kraju nie dziwota. Wy Poznanianki zawsze byłyście bardzo oszczędne i wyrafinowane od Szkotek. Z jednego kartofla potraficie obiad dla 4 osób zrobić. Powodzenia, miłego zwiedzania za darmo jak pasożyt na czyjś koszt.

Obrażasz mnie ale, cóż, nie zniżę się do poziomu płytki chodnikowej żeby się z tobą zrównać i dyskutować.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 05.06.2010 20:54

yskyerka napisał(a):
darek1 napisał(a):

Obrażasz mnie ale, cóż, nie zniżę się do poziomu płytki chodnikowej żeby się z tobą zrównać i dyskutować, choć zaraz, w twoim płytkim pojmowaniu myślowym nie ma słowa dyskusja. Prostak i tyle.

Tu bym się nie zgodził.Napisałaś co napisałaś wcześniej.Wyłapał to i trudno się z nim nie zgodzić.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 05.06.2010 20:57

Obrońca ucieleśnionych się znalazł.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.06.2010 20:57

Napisałaś co napisałaś wcześniej.

Czyli co?
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne