Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kto był w okoliach Dubrownika...

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 05.06.2010 22:10

Na dzisiaj starczy Dobranoc Koleżance Iskierce i kolegom.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 05.06.2010 22:48

yskyerka napisał(a):Dzięki Bocian ale daj spokój, szkoda czasu.

A do Was szanowni koledzy - odpierdolcie się (i w nosie mam czy mnie za to stąd wywalą).
Nigdy w życiu nikogo nie oszukałam, nie naciągnęłam na nic i nie wykorzystałam. I nikt mi tego zarzucić nie może.
Czytanie ze zrozumieniem jak widać nie bardzo Wam wychodzi, a zdanie jak widać zmieniacie jak wiatr zawieje.

Widzisz darku - poznanianki to cholernie inteligentne i mądre kobiety - poznały się na tobie, żadna by cię nie chciała.

Yskierka, szkoda energii i nerwów.
Nie widze nic niewłaściwego w przysłuchaniu się słowom przewodników, bo czasami wiedzą oni coś, czego książki nie mają i biura nie wiedzą, ale nie znaczy to jednak, że od razu trzeba się zapisywać na te wycieczki.
Każdy normalny wie i rozumie, że aktywni turyści zawsze idą między ludzi, szukają czegoś nowego, a żeby się dowiadywać, trzeba być tu i tam i słuchać.
A poza tym, to:
Jest znowu sezon na debilne wpisy i szukanie czego by się przywalić.
Oni są jak ta powódź... kolejne fale przynoszą problemy a głównie brud, smród i mętne, rozmyte (wy)wody.

Śmieszy mnie że jakiś plażowy gołodupiec przyrównuje Cię do Szkotów, z którymi prawdopodobnie niewiele (albo wcale) miał do czynienia, żeby wiedzieć, jacy oni naprawde są.

Głupie teksty o poznaniankach i Wielkopolsce (nawiasem mówiąc, mieszkają tam bardzo praktyczni i gospodarni ludzie- a to jest akurat zaleta a nie wada... dla myślących normalnie rzecz jasna) świadczą tylko o prymitywnym pojęciu tego człowieka o innych ludziach i regionach.

Ludzi trzeba najpierw dobrze poznać, żeby o nich móc coś powiedzieć rzeczywistego, za to na idiotę to jest bardzo łatwo wyjść.

Cytat:
"Silenie się wyłącznie na złośliwe i głupie teksty jest generalnie domeną ludzi o okrojonych horyzontach, zawistnych, chorych na zacietrzewienie, zamkniętych w sobie ponuraków, przekonanych o własnej wspaniałości i nieomylności".

Jedyne co mnie dziwi, to zachowanie tego lovelasa na tym forum. Twierdzi że ma żonę, a jednocześnie leci na każdą co ładniejszą forumowiczkę. Zaleca się raz do Inez a raz do innej, a ludzie mają z tego pewnie niezły ubaw, bo forma i treść owych zalotów i innych wpisów pod adresem forumowiczek i kobiet w ogóle sugerują, że mamy do czynienia albo z erotomanem gawędziarzem, albo z kolesiem mającym rozdwojenie jaźni. :wink: ewentualnie z nudzącym się starszym panem, który nie wie jak się odmłodzić. :lol:

Pomimo tych bluzgów jakie od takich lecą, trudno zaprzeczyć, że oprócz zdenerwowania jednych, innym tacy ludzie dostarczają lichej, ale darmowej rozrywki... :lol: :lol: :lol:

I tym wesołym akcentem mówię dobranoc nocnym markom. :wink:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 06.06.2010 00:08

Fatamorgana napisał(a):
yskyerka napisał(a):Dzięki Bocian ale daj spokój, szkoda czasu.

A do Was szanowni koledzy - odpierdolcie się (i w nosie mam czy mnie za to stąd wywalą).
Nigdy w życiu nikogo nie oszukałam, nie naciągnęłam na nic i nie wykorzystałam. I nikt mi tego zarzucić nie może.
Czytanie ze zrozumieniem jak widać nie bardzo Wam wychodzi, a zdanie jak widać zmieniacie jak wiatr zawieje.

Widzisz darku - poznanianki to cholernie inteligentne i mądre kobiety - poznały się na tobie, żadna by cię nie chciała.

Yskierka, szkoda energii i nerwów.
Nie widze nic niewłaściwego w przysłuchaniu się słowom przewodników, bo czasami wiedzą oni coś, czego książki nie mają i biura nie wiedzą, ale nie znaczy to jednak, że od razu trzeba się zapisywać na te wycieczki.
Każdy normalny wie i rozumie, że aktywni turyści zawsze idą między ludzi, szukają czegoś nowego, a żeby się dowiadywać, trzeba być tu i tam i słuchać.
A poza tym, to:
Jest znowu sezon na debilne wpisy i szukanie czego by się przywalić.
Oni są jak ta powódź... kolejne fale przynoszą problemy a głównie brud, smród i mętne, rozmyte (wy)wody.

Śmieszy mnie że jakiś plażowy gołodupiec przyrównuje Cię do Szkotów, z którymi prawdopodobnie niewiele (albo wcale) miał do czynienia, żeby wiedzieć, jacy oni naprawde są.

Głupie teksty o poznaniankach i Wielkopolsce (nawiasem mówiąc, mieszkają tam bardzo praktyczni i gospodarni ludzie- a to jest akurat zaleta a nie wada... dla myślących normalnie rzecz jasna) świadczą tylko o prymitywnym pojęciu tego człowieka o innych ludziach i regionach.

Ludzi trzeba najpierw dobrze poznać, żeby o nich móc coś powiedzieć rzeczywistego, za to na idiotę to jest bardzo łatwo wyjść.

Cytat:
"Silenie się wyłącznie na złośliwe i głupie teksty jest generalnie domeną ludzi o okrojonych horyzontach, zawistnych, chorych na zacietrzewienie, zamkniętych w sobie ponuraków, przekonanych o własnej wspaniałości i nieomylności".

Jedyne co mnie dziwi, to zachowanie tego lovelasa na tym forum. Twierdzi że ma żonę, a jednocześnie leci na każdą co ładniejszą forumowiczkę. Zaleca się raz do Inez a raz do innej, a ludzie mają z tego pewnie niezły ubaw, bo forma i treść owych zalotów i innych wpisów pod adresem forumowiczek i kobiet w ogóle sugerują, że mamy do czynienia albo z erotomanem gawędziarzem, albo z kolesiem mającym rozdwojenie jaźni. :wink: ewentualnie z nudzącym się starszym panem, który nie wie jak się odmłodzić. :lol:

Pomimo tych bluzgów jakie od takich lecą, trudno zaprzeczyć, że oprócz zdenerwowania jednych, innym tacy ludzie dostarczają lichej, ale darmowej rozrywki... :lol: :lol: :lol:

I tym wesołym akcentem mówię dobranoc nocnym markom. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.06.2010 00:54

darek1 napisał(a):Na dzisiaj starczy Dobranoc Koleżance Iskierce i kolegom.

Wystarczy nie tylko na dzisiaj :!:

Wracajmy do tematu:

Dubrovnik e-przewodnik :wink: :D

Dubrovnik cro przewodnik :wink: :D

Na murach Dubrovnika wykupuje się "głosowego przewodnika" :wink: :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 06.06.2010 04:53

Fatamorgana czyżby zniewieściały, zdewociały i zgorzkniały obrońca damskich serc. Aż kipi od niego żółcią, drobnomieszczańską zazdrością i nienawiścią. Cóż można o koledze powiedzieć - Narcyz. Chyba by takie określenie pasowało do kolegi sylwetki. Pozdrawiam.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 06.06.2010 05:12

Cytaty Fatomorgany
Śmieszy mnie że jakiś plażowy gołodupiec

Pierwszy raz ktoś nazwał mnie Lovelasem :D ależ kolega dobrał określenie dla mojej skromnej, przyjaznej dla społeczeństwa i nikomu nie wadzącej osoby. :D :D :D

To chyba dobrze, że podobają mi się ładne Panie. Gorzej by było gdybym na ten temat nie wypowiadał się tak jak kolega, świadczyłoby to że mam ukryty kompleks niższości wobec kobiet. Niech Kolega Fatamorgana nie będzie taki suchy, bez duszy i mocno sztywny. Pozdrawiam
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 06.06.2010 06:06

darek1 napisał(a):Cforum. Twierdzi że ma żonę, a jednocześnie leci na każdą co ładniejszą forumowiczkę. Zaleca się raz do Inez a raz do innej, a ludzie mają z tego pewnie niezły ubaw.....

reprezentujesz najniższy z możliwych rodzajów seksizmu i wyjaśniłbym o co mi chodzi, gdyby był chociaż cień prawdopodobieństwa że zajarzysz.

co do stereotypów regionalnych - to bez komentarza- brak Ci podzielności uwagi , jak piszesz to nie myślisz i na odwrót ( z tym drugim to w ogóle mam wątpliwości czy Ci się zdarza)
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 06.06.2010 09:51

Ja napisze na temat z pierwszego postu wkurza mnie jak ktoś zaczyna pisać nie o tym co ma!!!

Dubrovnik w jego okolicy byłem 2 razy. Niewątpliwie mus tam wjechać i zobaczyć. W samym Dubrovniku kilkanaście razy byłem. Parkowanie tak jest utrudnione ale nie niemożliwe czy o dalej od starego miasta czy to bliżej zawsze się coś znajdzie. W pobliżu właściwie obok starego miasta są parkingi płatne i obsługa na pewno znajdzie miejsce. Nie co dalej gdzieś wyżej można znaleźć przy uliczkach. Co do plaży jest jedna tuż za starym miastem w kierunku na Południe z widokiem na stre miasto ale o piaszczystych zapomnij. Ta o której mówię to drobne kamyczki bardzo ładna. Nocleg ja nocowałem w bezpośrednim sąsiedztwie miejscowości Zaton 5km od Dubrovnika. Jeśli już tam zawitasz koniecznie prócz Dubrovnika zajedźcie to Trsteno gdzie znajduje się ogród botaniczny bardzo ładny z pięknymi widokami.
Pozdrawiam
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.06.2010 13:28

znajduje się ogród botaniczny

A dokładnie arboretum... Warto zwiedzić całe, nie zrażać się brakiem ścieżki, dojść do schodów rzymskich i zejść na dół do morza. Zwiedzanie płatne choć można tego uniknąć i niestety takich widziałem...
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 06.06.2010 13:53

Ja zapłaciłem i nie zubożałem czy takowy są na pewno ludziska kombinują. Warto zajrzeć gaj bambusowy wspaniała fontanna i wiele innych. Polecam zresztą w google można zobaczyć co i jak :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 07.06.2010 04:54

consett0805 napisał(a):Ja zapłaciłem i nie zubożałem czy takowy są na pewno ludziska kombinują. Warto zajrzeć gaj bambusowy wspaniała fontanna i wiele innych. Polecam zresztą w google można zobaczyć co i jak :D

Dokładnie
benia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) benia » 07.06.2010 21:47

consett0805 napisał(a):Ja napisze na temat z pierwszego postu wkurza mnie jak ktoś zaczyna pisać nie o tym co ma!!!

Dubrovnik w jego okolicy byłem 2 razy. Niewątpliwie mus tam wjechać i zobaczyć. W samym Dubrovniku kilkanaście razy byłem. Parkowanie tak jest utrudnione ale nie niemożliwe czy o dalej od starego miasta czy to bliżej zawsze się coś znajdzie. W pobliżu właściwie obok starego miasta są parkingi płatne i obsługa na pewno znajdzie miejsce. Nie co dalej gdzieś wyżej można znaleźć przy uliczkach. Co do plaży jest jedna tuż za starym miastem w kierunku na Południe z widokiem na stre miasto ale o piaszczystych zapomnij. Ta o której mówię to drobne kamyczki bardzo ładna. Nocleg ja nocowałem w bezpośrednim sąsiedztwie miejscowości Zaton 5km od Dubrovnika. Jeśli już tam zawitasz koniecznie prócz Dubrovnika zajedźcie to Trsteno gdzie znajduje się ogród botaniczny bardzo ładny z pięknymi widokami.
Pozdrawiam
śliczne dzieki za pomoc inni zamiast pisac na temat to sie kłucą miedzy soba...jeszcze raz dzieki napewno zwiedze ogród botaniczny...
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 07.06.2010 22:27

Co najwyżej kłócą a nie kłucą.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 07.06.2010 22:45

Ojej i po co to? To Cromaniaku jest na temat? Tak oczytany/na a może ktoś ma z tym problem gdzie w fachowej a nawet podstawowej literaturze jest wiele na ten temat? Poczytaj i nie bądź złośliwy/wa
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.06.2010 23:23

consett0805 napisał(a):Ojej i po co to?

Po to :!:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne