korasek napisał(a):w tym roku jedziemy ( 4 osoby) do Zadaru czy ktoś już tam był. Chciałabym wiedzieć gdzie można tanio zjeść, co warto zobaczyć jakie tam są plaże tzn czy są wogóle plaże piaszczyste. Chciałabym też zapytać jak najlepiej płacić kartą , czy miejscową walutą a może EURO. bardzo proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami. anka
el_guapo napisał(a):korasek napisał(a):w tym roku jedziemy ( 4 osoby) do Zadaru czy ktoś już tam był. Chciałabym wiedzieć gdzie można tanio zjeść, co warto zobaczyć jakie tam są plaże tzn czy są wogóle plaże piaszczyste. Chciałabym też zapytać jak najlepiej płacić kartą , czy miejscową walutą a może EURO. bardzo proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami. anka
Chłopie....
Myślę,że wielu "Cromaniaków było w Zadarze. Ja również tam byłam i wino piłam... Ale do rzeczy. Zadar to piękne miasto i warto je zwiedzić. Osobiście nie wybrałabym go na miejsce wypoczynku. Polecam urokliwe miejscowości w pobliżu Zadaru : Zaton, Bibinje, Nin, Petrcane,Sukosan, Privlaka, Biograd na Moru czy Pakostane. W tych miejscowosciach jest wielki wybór apartamentow, kwater prywatnych, domów na wynajem itp. Jeżeli chodzi o płatności to polecam mieć na drobne wydatki kuny, a w marketach placić kartą.korasek napisał(a):w tym roku jedziemy ( 4 osoby) do Zadaru czy ktoś już tam był. Chciałabym wiedzieć gdzie można tanio zjeść, co warto zobaczyć jakie tam są plaże tzn czy są wogóle plaże piaszczyste. Chciałabym też zapytać jak najlepiej płacić kartą , czy miejscową walutą a może EURO. bardzo proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami. anka
Krystof napisał(a):Zadar? Pierwsze słyszę ....
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi